Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprawa neurologiczna

jestem za młoda na takie objawy

Polecane posty

Gość sprawa neurologiczna

sprawa neurologiczna witam od jakiegos czasu mam takie dziwne objawy nie widze na 1 oko wcale a na drugie do polowy, bola mnie oczy dretwieje mi policzek ,mam zaburzenia mowy i zaniżona swiadomosc tego co sie dzieje w tej chwili takie ataki trwaja od kilku minut do 20minut .Oprucz tego na codzien podczas mowy kilka razy dziennie sztywnieje mi szczeka a mowa staje sie nie wyrazna, mam bardzo słaba koncentracje i chwilowe zaniki pamieci mam 26 lat i nie mam pojecia co to moze byc czy ktos z was mial tak albo jest neurologiem?

Gość gość
poważna sprawa, koniecznie do lekarza.

Gość gość
a podstawowe badania robiłaś? morfologia, elektrolity, TSH?

Gość gość
takie podstawowe badania nie mają tu nic do rzeczy koniecznie idz do neurologa te objawy są bardzo niepokojące zrób to jak najszybciej!!!

Gość gość
Konieczny lekarz ! Nie czekaj zgłoś się jak najszybciej to nie żarty

Gość gość
jak nie mają nic do rzeczy?:O od tego i tak zacznie każdy, normalny lekarz

Gość gość
Morfologie robi się przy podejrzeniu stanu zapalnego albo zakażenia,elektrolity też nie wiele tu wyjaśnią,jedynie niedobór sodu może mieć coś wspólnego,ale nie przy takich objawach-tu jest konieczny neurolog i tomograf na cito! ...a już napewno nie TSH

Gość gość
To,że standardowo lekarz zleci elektrolity i ob -bo napewno nie morfologie i tsh:) to jest wiadomo,ale to koleżanko nie wyjaśni przyczyny -tu jest potrzebny neurolog i tk głowy

Gość gość
no to wyobraź sobie, ze ja tak miałam przy niedoczynności tarczycy

Gość eqhpgcfqs
nie jestem lekarzem , jestem pielegniarka i pracowalam na neurologii wiec jedyne co to moge Ci zalecic wizyte u lekarza ogolnego, okulisty i na koncu neurologa. Objawy mozna roznicowac wstepnie w trojaki sposob-zaburzenia elektrolitowe, choc malo prawdopodbne, zaburzenia przeplywow w naczyniach mozgowych a takze stwardnienie rozsiane. Stwardnienie rozsiane ujawnia sie najczesciej u kobiet miedzy 20 a 30 rokiem zycia, objawy daje min oczne-zaburzenia pola widzenia, zapalenie nerwow wzrokowych, a takze czuciowe np dretwienia konczyn, oslabienie sily. Jestem pewna ze powinnas pojsc z tym do lekarza, okulista potwierdzi badz wykluczy okulistyczne przyczyny Twoich dolegliwosci i wtedy ewentulanie do akcji wkroczy neurolog ze skierowaniem na rezonans magnetyczny, ktory potwierdza badz wyklucza sm-stwardnienie rozsiane. Absolutnie nie chce Cie straszyc i nie traktuj tej rady jako specjalistycznej porady, od diagnozowania sa lekarze i szpitale a nie forum babskie.

Gość eqhpgcfqs
a wlasnie sluszna uwaga powyzej, oczywiscie powyzej opisane objawy moga byc spowodowane tez np nowotworami mozgu ale rowniez tymi niezlosiwymi np gruczolakiem przysadki albo oponiakiem, to oczywiscie wykaze tk. bedzie to spowodowane uciskiem tworu na komorki nerwowe i w zaleznosci od czesci mozgu beda dawaly rozne objawy w tym np wzrokowe. marsz do lekarza!

Gość eqhpgcfqs
no to gosciu miales/mialas nietypowe objawy niedoczynnosci tarczycy...hormony tarczycowe biora udzial przede wszystkim w metabolizmie i w pierwszej kolejnosci daja objawy z tej strony. przy niedoczynnnosci sennosc, tycie, suchosc skory, zachrypniecie glosu. nie wierze w zaburzenia widzenia spowodowane obnizeniem poziomu hormonow gruczolu tarczowego.

Gość gość
no i dlatego warto zacząć od PODSTAWOWYCH BADAN nigdy nie miałam nadwagi, praktycznie żadnych objawów książkowych niedoczynności tarczycy, a jednak niedoczynność jest i ją leczę każdy przypadek jest inny

Gość gość
Kto tu z tarczycą wyskoczył????

Gość gość
Ale jak leczysz tarczyce???chyba nie chemicznie bo to nie jest leczenie

Gość Andrzej44
Tak czy inaczej - pilna wizyta u lekarza (najpierw ogólnego = rodzinnego) NIEZBĘDNA!!!

Gość gość
objawy wskazują na SM ale tylko lekarz może postawić właściwą diagnozę, z pewnością skieruje Cię na podstawowe badania da skierowanie do neurologa

Gość Farmaceuta44
Szkoda, że autorka wątku nie zabrała już głosu...

Gość gość
przestraszyła i poleciała do lekaza ktury ja skierował do szpitala na badania i dla tego jej nie ma