Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulfon21

Kwestia pieniędzy u chłopaka

Polecane posty

Gość kulfon21

Czy znaczna część atrakcyjności faceta to jego stan majątkowy?Odpowiedzcie, ale tak szczerze...Nie chodzi mi tu o jakąś luźną znajomość ale dajmy na to atrakcyjny facet, podoba Wam się fizycznie, ale z powodu pewnych problemów życiowych ma ciężką sytuacje materialną, w takim stopniu że starcza mu jedynie na utrzymanie się.Czy to znacznie obniża jego atrakcyjność?Wybaczcie takie szczere pytanie ale nie mam pojęcia w jaki sposób kobiety oceniają mężczyzn, bo młody jestem i niedoświadczony:)

Nie, kasiastość nie jest najważniejsza, ale nie związałabym się z facetem, któremu na kasie nie zależy. Mógłby nie mieć jej akurat teraz, ale musi być pracowity i mieć jakiś pomysł jak nie żyć w nędzy. Nie chciałabym faceta, który np. zamierza szukać pracy w biurze bez wielkiej możliwości awansu za 1500 bo tak fajnie, wygodnie i się nie napracuję

Skoro jestś młody to masz czas na panny.Najpierw musisz mieć kase a potem myśleć o pannach.Bez tego ani rusz,teraz sa same materialistki.Jak nie ma miedzi, to na d***e się siedzi.Wiem co piszę, swoje lata juz mam.

Gość gość
To zależy od tego jak bardzo "kasiasta" tj. niezależna finansowo jest dziewczyna: jeśli sama potrafi dobrze zarobić, to zarobki faceta nie robią na niej wrażenia - tego nie potrzebuje i nie szuka. Jeśli jest raczej uboga - a niestety tak jest w Polsce najczęściej, że trzeba się liczyć z każdym groszem - sytuacja materialna ma znaczenie.

Gość gość
Liczy się nie tyle stan majątkowy, co zaradność życiowa (która przekłada się jednak na stan majątkowy - jak pisze KingaStefankaFanka). Natomiast muszę się odnieść do tego wpisu: "jeśli sama potrafi dobrze zarobić, to zarobki faceta nie robią na niej wrażenia - tego nie potrzebuje i nie szuka" -> tak, ale raczej nie ma ochoty sponsorować faceta, a z kolei części mężczyzn nie odpowiada sytuacja, gdy partnerka zarabia więcej. Moim zdaniem ewentualna "nierówność" (w którąkolwiek stronę) w temacie finansów prędzej czy później wywoła zgrzyty w relacji.