Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wojteczeekkee

Jak nauczyc sie planowac wydatki majac pensje tygodniowa

Polecane posty

Gość wojteczeekkee

Maz zmienil prace i ma system wynagrodzenia co sobote. Ciezko mi sie na to przestawic. Bo jak ma sie wiecej kasy odrazu to latwiej a tak ciezej. ja zwykle na poczatku miesiaca ma ok.600zł.

Gość gość
jakie macie opłaty m-czne?

Gość wojteczeekkee
w granicach 1100-1200zł.

Gość gość
to odkładaj z każdej "wyplaty" po 300zł, drugie tyle masz na jedzenie i inne wydatki, ja bym tak robila:)

Gość wojteczeekkee
a maz ma tyg. 400zł.

Ty masz problem? Ja pieniądze mam nieregularnie , czasem co tydzień , czasem co 2 m-ce . Uroki prowadzenia działalności . Żona opanowała finanse perfekcyjnie , ja bym tak nie umiał . Da się tylko pomyśleć trzeba i czasami pohamować zapędy podczas zakupów . Troszkę praktyki i będzie ok.

Gość wojteczeekkee
wiem ze praktyka czyni mistrza. tez staram sie jakos to ogranac ale jak zrobic zeby cos jeszcze cos zostalo.

Gość gość
ja też mam niereg wpływy z firmy i ciężko jest ale opanowałam system kredytowy mam 4 tyś debetu i tym manewruję kiedy jest pusto na kocie i potem automatycznie uzupełniam kiedy jest wpływ, niemniej nie pozwalam sobie na szaleństwa

Gość wojteczeekkee
teraz posiedziaalm i pomyslalam jak to dobrze zrobic. moja kasa + tyg. meza. idzie na oplaty. co zostanie na zycie. nastepnie z kazdej tyg. rozdzielic kase np. 250zł na jedzenie a reszte 150zł odlozyc. i w miesiacu jakies 400zł mozna bylo by odlozyc.

Gość gość
Polecam jakiś program do prowadzenia finansow domowych. My tak zyjemy i jest super mozna wszystko ogarnac a tez mamy tygodniówki