Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie że to cukrzyca

Polecane posty

Gość gość

Normalnie nie wiem ciągle mnie boli głowa mam wilczy apetyt poce się strasznie zwłaszcza w nocy ciągle czuję suchość w ustach i często oddaję mocz ni mogę się na niczym skupić czy to mogą być objawy cukrzycy??

Gość babka z piasku
Nie gdybaj, tylko do lekarza i niech ci zrobią na początek podstawowe badania.Diagnozy przez internet nikt ci nie wystawi.

Gość mona62
Mam podobnie, badałam się nie mam cukrzycy... Co najgorsze mogę jednego dnia pochłonąć 3 tabliczki czekolady lub 2 paczki ciastek a jestem kobietą... ;-/ Nie wiem już jak oduzależnić się od cukru....

Gość gość
i szybko leczenie wdróż

Gość gość
a czy przybierasz od tego na wadze??

Gość mona62
Tak ale nie ważę dużo, staram się np nie jeść kolacji albo przez kilka dni jeść mniej ale jest bardzo ciężko...

Gość gość
właśnie ja mam podobnie ale najgorsze jest to że człowiek jest bezsilny i i tak sięga po słodycze

Gość mona62
kurczę ja niby do innych rzeczy mam silną wolę, nie piję, nie palę. A słodycze to moje przekleństwo... nie ma wogóle takiej możliwości żebym nie zjadla do końca nawet wielkiej paczki ciastek czy dużej czekolady. Nic co słodkie nie może spokojnie leżeć u mnie w domu.... Jestem uzależniona i nie wiem jak z tym walczyć....

Gość gość
no normalnie wyjęte z mojego życiorysu mam dokładnie tak samo

Gość mona62
najgorsze jest to, że mam refluks i nie mogę jeść wielu rzeczy ciężkostrawnych: mleka, jogurtów, serków wiejskich, surowych warzyw, owoców... I jak tu zmienić dietę skoro tylko słodkie bułeczki, ciacha mi nie szkodzą? Jednak nie chcę tak bo jestem ospała, zmęczona, nie mam siły podnieść się z łóżka, włosy wypadają garściami......;-/

Gość mona62
A skąd jesteś i ile masz lat?

Gość gość
kurcze a badałaś sie na obecnośc pasożytów?

Gość gość
ja mam 18 i mieszkam w Toruniu

Gość mona62
Nie bo w sumie jestem pewna, że je mam. Itak nie da się ich wybić... antybiotyki je tylko wzmacniają.... Jedyna metoda to przejście na dietę wykluczającą: cukier, ryż biały, uwaga- mąkę pszenną, owoce, nabiał- odkwaszenie organizmu... Wytrzymałam na tej diecie 6 dni - wczoraj był koniec - do tej diety nie wróce bo skończyło się tym, że pożarłam wczoraj litr lodów, czekoladę kokosową na śniadanie, po 14 kinder czekoladę, paczkę krakersów i kilka bułek........ Masakra - byłam na głodzie...

Gość mona62
Zapomniałm dodać - Jak mam zrobić badania na pasożyty skoro oddaje kał raz na 5-6 dni? A trzeba 3 próbki co 2-3 dni. Nie mogę nawet badań zrobić.....

Gość gość
no to ja tez tak mam wczoraj powiedziałam sobie że nie nie zjem nic a nic słodkiego a wrąbałam ok 1l lodów 3 kostki ciasta pół tabliczki czekolady 4 waelki normalnie jakbym jakąś narkomanką była i nie jestem gruba ale boje sie że zaraz będę

Gość mona62
Ale Ty wcale nie zjadłąś wczoraj dużo słodyczy.... Serio. Ja wcinam zawsze całą tabliczkę - pozeram w ciągu 1,5 minuty, A wafelków jem na raz 15-20 sztuk....

Gość gość
ale ja tylko wypisałam początek też uwierz że jem jak mały czołg potraię na raz blachę ciasta i nawet mnie nie zemdli i dalej jestem głodna

Gość mona62
Ja mam 23 lata, będąc nastolatką myślałam, ze to samo przejdzie ale okazało sie że nie... U mnie ma to podłoże często emocjonalne. Gdy sie denerwuję jem do bólu brzucha, ile wejdzie..... A nie odchudzałaś się kiedyś??? Ja schudłam 7kg-byłam na diecie i po tym chęć na słodycze się mega nasiliła. Od odchudzania minęły już 3 lata i jest coraz gorzej...........

Gość mona62
Yhym, no ja też potrzfie blachę ciasta z tym, że raczej głodna juz wtedy nie jestem - brzuch mi pęka, nie ma w nim miejsca ale ja chcę nadal słodkości....

Gość gość
odchudzałam się schudłam 30 kg i boje sie że znowu tyle przytyję

Gość mona62
To wszystko jasne, to przez odchudzanie... Ja schudłam tylko kilka kg a boję się strasznie że przytyję, już trochę przytyłam.... Nie wiem co robić... Po odchudzaniu nasz organizm już nie potrafi patrzeć normalnie na jedzenie - słodycze to owoc zakazany który najbardziej smakuje... Nie zrozumie tego nikt kto nie był na diecie.... Dla mojego chłopaka jedzenie to zwykły element życia potrzebny żeby mieć siłę. A ja wziąż myślę o żarciu....

Gość gość
chyba będę musiała zakleic sobie buzie plastrem albo nie wiem co bo to walka w której ja jestem przegrana

Gość Kasia44
Mam podobnie,zrobiłam kompleksowe badania badania na obecność cukru i nie mam cukrzycy.Słodkie lubię bardzo ale mam napady czasami zjadam całą dużą czekoladę i 1/4 kukułek,albo krówek tzw. mordoklejki do tego kawał szarlotki.Ciasto muszę upiec obowiazkowo.Nie wyobrażam sobie nie mieć czegoś słodkiego w domu. Nie jestem otyła, taka w miarę:D Są dni ze nie jadam nic słodkiego.W moim wieku muszę uważać bo juz mozna załapać sie na cukrzycę, tak mówił lekarz.

Gość mona62
Tyle, że u mnie ostatnio nie ma di bez słodyczy. Jestem BEZSILNA, gdybym miałą jakąś pracę to wiem, ze byłoby lepiej. To się nazywa kompulsywne objadanie i najlepsze lekarstwo to czymś się zająć. Tylko dziś o pracę tak trudno;-/

Gość gość
ja od jutra wacam do szkoly ale i tak boj sie że każda przerwa będzie wiązała się z objadaniem się

Gość mona62
Nie mam pomysłu jak z tym walczyć... Jadę dziś na urodziny babci - będzie masakra!!!

Gość Violonczella
skoro jestes pewna ze masz jakies robale to pewnie masz objawy????

Gość gość
objawy pasuja do wielu chorób ale lekarze rozkładaja ręcę i ten nie wie tamten nie wie

Gość mona62
Dla lekarzy takie objawy to zwykłe wymysły i fanaberie...niestety.... Oni leczą tylko umierających...