Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie że to cukrzyca

Polecane posty

Gość tesciowa 50
czytam jakby o sobie ....kocham slodycze,a jak czegos nie zjem to mam dzien stracony....nigdy to sie nie zdaza.....jak nie kupie czegos slodkiego i wmawiam,ze od dzis szlaban i koniec.....wyciagam patelnie i robie swoje "mordoklejki" normalny nalog...jak ja pragnelabym byc wolnym czlowiekiem od slodyczy...wiem,ze to nie realne. :( :( :(

Gość gość
Jestem cukrzykiem od 10 lat i powiem Wam grube kaszaloty że jedzenie nadmiernej ilości słodyczy nie ma nic wspólnego z tą chorobą.Po prostu Już chorując należy ograniczyć używania słodkości.Ta choroba polega na tym że organizm nie daje rady z "utylizowaniem" cukru w organizmie z powodu zbyt małej produkcji insuliny przez trzustkę I TYLE. Najłatwiej jest zwalić problem swojego obżarstwa na tą chorobę. Nie żryjcię tyle tłuste kaszaloty .Od cukrzycy się nie tyje..

Gość tesciowa 50
gosciu z godz 12.40 jestes sflustrowanym cukrzykiem.....nam tu nie chodzi czy to cukrzyca,ale jak odzwyczaic sie od slodyczy :P a tak w ogole waze 51kg przy wzroscie 161cm :) TY TO CHYBA JESTES MANSTRUM...KASZALOCIE !!!

Gość gość
Tępa teściowo.Tematem topiku jest obawa o fakt bycia cukrzykiem ponieważ lubi się jeść słodycze. Więc powtarzam jeszcze raz :Nie ma to żadnego znaczenia.Nie zostaniesz cukrzykiem dlatego że żresz słodycze!!

Gość tesciowa 50
Dziekuje za kulture osobista :P :D :D :P

Gość gość
Teściowo.Dzięki za lekcję kultury: Pisze się nierealny a nie nie realny Pisze się i mówi Sfrutrowany a nie sflustrowany Pisae się i mówi monstrum Ha Ha Ha Ha prymitywie Ty nawet nie rozumiesz tematu topiku.No ale nie każdemu Pani Bozia dała troszkę rozumu.

Gość ojgość
nie wytykajcie sobie błędów bo tu każdy je robi :-P obżeranie się słodyczami może mieć różne podłoże.... emocjonalne, hormonalne itp. przede wszystkim należy wyeliminować potencjalne choroby związane z tarczycą, cukrzycę, zarobaczeniem i nerwicę :-)

Gość gość
ja to jestem chuda mimo ze ciagle sie obzeram, sama nie wiem, jak czegos slodkiego nie zjem to nie mam energii, zimno mi i jakos tak slabo... Zauwazylam tez, ze wszystko bardzo szybko jem, wrecz pozeram i czasem jest to troche kompulsywne.

Gość gość
Ciąży też

Gość ladybird87
Autor wątku niech nie dywaguje i si e nie stresuje tylko idzie rano na czczo do szpitala zrobić sobie cukier prywatnie za 5 zł i już będzie wiedział czy ma się czym martwić.Podpowiadam: < 100mg/dl - nie ma cukrzycy 100-126 mg/dl - trzeba iść do lekarza bo potrzebne jest dodatkowe badanie żeby określić czy jest cukrzyca czy inne formy nietolerancji glukozy >126 mg - do lekarza, trzeba będzie powtórzyć oznaczenie glukozy, ale prawdopodobne, że to cukrzyca. Jak najbardziej od nadmiernej podaży cukru można się "nabawić" cukrzycy kiedy rozregulujemy sobie metabolizm (np. zmiany w ekspresji IGF-1), a zwłaszcza od dużego spożycia fruktozy - nie polecam syropu glukozowo-fruktozowego.

Gość gość
Ja slodyczy nie jem a cukier mam 102,z tym ze nie bylam naczczo przed badaniami i pilam kawe rano... moj problem polega na objadaniu sie jak mnie ktos zdenerwuje,wyzeram co pod reka a pozniej nawet zamrozone bulki wcinam,,,,,sa dni ze nie jem tak jak jem same warzywa plus troszke zupy o to brzuch od razu znika............Jesli lepie pierogi np ruskie,lub z kapusta i grzybami,nalesniki to pochlaniam ile sie da z trudem uda mi zostawic dla rodziny nie mowiac o plackach ziemiacznych,,,,

Gość gość
Ja slodyczy nie jem a cukier mam 102,z tym ze nie bylam naczczo przed badaniami i pilam kawe rano... moj problem polega na objadaniu sie jak mnie ktos zdenerwuje,wyzeram co pod reka a pozniej nawet zamrozone bulki wcinam,,,,,sa dni ze nie jem tak jak jem same warzywa plus troszke zupy o to brzuch od razu znika............Jesli lepie pierogi np ruskie,lub z kapusta i grzybami,nalesniki to pochlaniam ile sie da z trudem uda mi zostawic dla rodziny nie mowiac o plackach ziemiacznych,,,,

Gość ladybird87
To musisz pójść na czczo, z ręki nikt ci nie wywróży czy masz cukrzycę czy nie masz. Silna wola to jest też coś nad czym warto popracować.

Gość print1234
Proponuje zbadać również poziom TSH (badania tarczycy - nadczynność / niedoczynność).

Gość gość
Do ladybird87: Twoje informacje pewnie pochodzą z internetu.Od 3 miesięcy mam problemy z poziomem cukru .spada mi nawet do 35.co wg Twoich informacji świadczyłoby o zdrowiu.Spadek cukru do tak niskiego poziomu /poniżej 70/ powoduje drgawki.trzęsienie kończyn i należy jak najszybciej zjeść cukier i popić wodą/kilka łyżek cukru/.Brak reakcji na to zjawisko prowadzi do utraty przytomności.Dodam że jestem cukrzykiem nie wstrzykującym insuliny.Jem tylko proszki.Ograniczyłem ilość tych medykamentów i się uspokoiło.A brałem dotychczasowe dawkowanie przez 10 lat.

Gość gość
Moje informacje pochodzą z 6 lat studiów medycznych a pani ma objawy jeśli już to hiper a nie hipoglikemii. Nie prowadzę tu wykładu z zaburzeń gospodarki węglowodanowej a jedynie doradzam w konkretnym przypadku.