Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znacie jakieś przepisy na zupki obiadki dla 9 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

j.w. chcę zacząć sama gotować małej,ale kompletnie jestem zielona w tych sprawach, chodzi mi o krok po kroku jak coś się robi, ja sama nie gotuję dla siebie zup a tym bardziej nie mam pojęcia jak przygotować coś dla niemowlaka

Gość gość
czy to bd jarzynowa czy rosolek czy pomidorowa zawsze tak samo: obierasz warzywa myjesz i wrzucasz do gara,tak samo robisz z miesem. zalewasz woda i gotujesz. nie przyprawiasz,no cyba ze ociupinke soli. rozdrabniasz widelcem warzywa i miesko podajesz corce

Gość gość
jarzynowa mozesz zrobic z ziemniakami,krupnik z kasza,rosol z kluskami,a pomidorowa z ryzem

Gość gość
Kupuje warzywa lepszej jakosci (eko, najlepiej z polski). Obieram, kroje wg twardosci:selera drobniej, ziemniaki wieksze. Zawsze prawie daj***aze: ziemniaki dwa, marchewka, kawalek pietruszki i selera, czasem por. Dodatek to brokul/burak/slodki ziemniak/kalafior/dynia/szpinak/koper wloski. Razem dorzucam na ostatnie dziesiec minut gotowania np.kawalek ryby swiezej. Blenduje polowe, reszte rozdrabniam. Rybke w kawaleczki. Osobno pakuje do pojemnika rybe osobno warzywa, jak ostygnie to do lodowki i na dwa dni jest. Potem tylko odgrzewam museczke i dodaje czasami makaron, kasze lub chleba kawalki. Gotowe.