Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BógMnieOdmineił

Bóg odmienił me życie

Polecane posty

Jeszcze kilka zdań na temat raju i piekła Raj jak i piekło istnieją tylko na ziemi. Aby osiągnąć raj trzeba przejść przez piekło albo męczarnie każdy dostaje tyle ile może znieść, czasami liczy się ono w latach czasami w miesiącach a czasami jest bardzo krótkie np śmierć przez zagazowanie, utonięcie itd. Dla każdego piekłem może być coś innego, cierpienie fizyczne też może być piekłem. Prosty przykład znam człowieka który odciął sobie kawałek palca w pracy - wyrzucił go do śmieci, owinął palca i pracował dalej. Dla kogoś innego była by to jednak prawdziwa tragedia! No raczej! Tak to właśnie działa. Jeśli żyjecie w piekle to rzeczywiście cieszcie się bo kiedyś się skończy i będziecie mieli raj według potrzeb. Zasada jest taka że im więcej cierpienia na początku tym pózniej będzie go mniej. Raj też nie jest wieczny ale w zależności od ilości wcześniejszego cierpienia większa będzie radość z raju. Ja już dochodzę do takiego stopnia że przejadam się rajem i czasami wręcz szukam już jakiegoś małego cierpienia aby docenić raj.

Ps raj dla każdego ma inny wymiar i wielu ludzi inaczej upatruje swój raj. Raj jest jak gusta o nim się nie dyskutuje.

Gość gość
Zimno synu fubu, zimno, zimno...Szukaj dalej...:P

Gość gość
@BógMnieOdmineił ale nic konkretnego nie piszesz.jak odmienil i zmienil twoje zycie

Gość gość
odmienil go = zrobił z niego oszołoma.

Gość xantrypa
nie wiem skad znam powiedzenie -"nigdy nie dyskutuj z idiota... najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu, a potem pokona doswiadczeniem... i jeszcze cos fajnego na dobry poczatek dnia -"ty masz prawo miec swoje zdanie, ja mam prawo miec je w doopie" milego dnia zycze

Gość XPMaximusX
czytałem kiedyś o pewnej sekcie bodajże islamskiej. Naganiacze do tej sekty ,łapali ludzi, karmili narkotykami i w głębokim śnie transportowali do tajnej bazy w górach, urządzonej na wzór, seraju, gdzie było 77 dziewic i wszystko co sobie zażyczyli. Po jakimś czasie znów dostawali narkotyk i w głębokim śnie wracali do realnego świata. Po powrocie nie mieli już lęku przed śmiercią, bo wiedzieli, że czeka na nich raj. I tu myślę, że zadaniem wszystkich religii, jest ogłupić tak ludzi , jak tych biednych naiwniaków, tylko metody ogłupiania są różne w zależności od religii. A' propos już jakiś palant zahasłował XPMaximusP, powstały z Yebus Maximus, z Latającego Cyrku Monty Pytona

Gość gość
metody oglupiania sa rozne a cel - kasa - DUUUUUZA KASA - kiedys znalazlam w kompie informacje ze jedynym powodem dlaczego nie wolno ksiedzu kat. sie zenic jest ... no coo ? - kasa ... a raczej jej strata w razie zeniaczki, dlatego jest taki cyrk z klerykami i seksem,starannie ukrywany przez nich