Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile lat miałyście podczas pierwszej wizyty u ginekologa

Polecane posty

Gość gość
Marvola, jak cie juz zacznie cos bolec, to moze byc za pozno. Czy uprawiasz seks, czy nie, zawsze mozesz zachorowac na jakas chorobe kobieca, nie wszystkie maja zwiazek ze wspolzyciem. A im szybciej sa wykryte, tym latwiej wyleczyc. Nie zachowuj sie, jakbys sie urwala ze sredniowiecza!

Gość gość
19. Lekarz jak każdy inny. Lepiej iść raz na jakiś czas, sprawdzić czy wszystko gra, zafundować sobie cytologię i mieć spokój...

Gość Marvola
Ja nie chodzę do żadnego lekarza i jakoś żyję. Nie mam zamiaru iść wcześniej niż po stracie dziewictwa.

Gość niegość
Dziewczyny, nie bójcie się ginekologa. Ja wiem, że to jest krępujące, zwłaszcza za pierwszym razem, ale pamiętajcie, że może ocalić Wam życie! I mówię to z pełną powagą, chorób kobiecych jest od groma, zaczynając od raka szyjki macicy,przez nadżerki, a na zaburzeniach hormonalnych kończąc. A rak tylko wcześnie wykryty może być wyleczony, a żeby był wykryty trzeba się badać. Pomyślcie o tym jak o inwestycji na przyszłość. Zresztą to samo z badaniem piersi.

Gość gość
Marvola, zyjesz, dopoki nie umrzesz niespodziewanie na jakas niewykryta chorobe, jak bedziesz miala takie podejscie. Czego ci, oczywiscie, nie zycze.