Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulineeee

wino na weselu

Polecane posty

Gość paulineeee

W kwietniu 2014 roku zostanę szczęśliwą mężatką. Powoli zaczynamy rozglądać się z narzeczonym za alkoholem, który będzie na naszym weselu. O ile z wódką raczej nie mamy problemu, to sen z powiek spędza nam wino. Z góry mówię, że nie smakuje nam Carlo Rossi, Kadarka czy Fresco. Koleżanka doradzała nam wino Tamaya http://sklep-wina.pl/56,tamaya-varietal-carm-n-re.html . Spróbowałam- smakuje mi , jednak nie wiem czy spodoba się ono Gościom. Czy ktoś z was miał może na weselu to wino?

Gość Królowa Julianna
Hej;) ja także w kwietniu wychodzę za mąż i dzisiaj mam jechać po wino do hurtowni (przy okazji po odbiór wódki). Nie wiem jeszcze jakie to bedzie wino, ale Pani powiedziała, ze ma przyjechać jakieś z Francji, podobno dobre i nie drogie, więc chyba bede brać w ciemno... Jaka wódkę bedzieice mieli?

Ja miałam półsłodkie - AUSLESE - reńskie bardzo dobre wino i hiszpańskie takie w siatce - nie pamiętam nazwy.. a z półwytrawnego to miałam Chennet - takie z charakterystyczna przekrzywioną szyjką:)

Gość oliwieraaa
Tydzień temu byłam na przyjęciu weselnym, gdize Młodzi podali Tamaya Merlot http://sklep-wina.pl/59,tamaya-merlot.html . Zapamiętałam nazwę, bo bardzo mi zasmakowało sądząc po tym, jak niewiele butelek zostało śmiem twierdzić, że inni goście również podzielali moje zdanie. Pozdraiwam.

Gość gość
to zaproś koniecznie Jezusa z Nazaretu, jak zabraknie, to zrobi winko z wody, w której Żydzi brudne nogi myli

Gość gość
Beznadziejna reklama, a to wino smakuje jak siki!

Gość gość
nieprawda goście weselni w Kanie Galilejskiej mówili,że super winko

Gość gość
ja brałam ślub w kwietniu tego roku:) mieliśmy portugalskie wino tenegro, wybraliśmy je podczas degustacji wina:) kupiliśmy kilka różnych butelek, zaprosiliśmy znajomych i razem wybraliśmy, które smakuje najlepiej:) polecam - fajna impreza:)

Gość vin rouge
czerwone - merlot albo cabernet souvignon. oba nie beda idealnie calkowicie wytrawne, ale z reguly nie traca slodkawym owocowym posmakiem. z bialych mozesz ruszyc z chardonay i chenin blanc. . podalam ci rodzaje wina, gdzie przy tanich cenach mozesz liczyc na sympatyczny smak. ogolnie, to jak ktos lubi wino to prawie wszystko powinno smakowac, byle nie tracilo slodkawa, owocowa tandeta. . wina z toskanii tez sa dobre, a z hiszpanskich to klasyk rojia.