Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość mojego psa co robić

Polecane posty

Gość gość

mój pies odkąd pamietam sika po domu :/ jest wyprowadzany na spacer codziennie , ma ogród i jest często wypuszczany do niego , to mały pies więc powinno mu to wystarczyć ... cały dom śmierdzi , już nie mam do niego siły.. Mamy go już kilka lat. Mieliśmy już wcześniej psa i nie sikał nigdy , mamy kota i też tego nie robi więc nie rozumiem tego... Nikt go nie bije ,ewentualnie delikatnie go karcimy klapsem czy krzykiem i pokazujemy to miejsce gdzie narobił ,ale to nie pomaga Zastanawiam się czy go nie oddać komuś serio :(

a pokazujecie to miejsce, gdzie ma narobić? czy tylko karacie za złe zachowanie, nie ucząc dobrego zachowania?

Gość gość
pokazujemy , on wie,że źle zrobił bo wtedy warczy jak mu sie tylko je wskaże... ale dalej tak robi. Potrafi przyjść z dworu i się zesikać.NiIkt go źle nie traktuje ,już nie mam siły do tego psa

Gość gość
kretynko psa sie nie bije

Gość gość
Sam/sama jesteś kretynką

Gość prawictwo pospolite125
Jezeli sika w mieszkaniu to spraw by ta czynnosc kojarzyla mu sie z czyms złym .. Na przyklad : W momencie gdy odda mocz - włącz bardzo głosny dzwiek z glosnika komputera ktory wystraszy psa - na przyklad moze to być wybuch petardy.

dalej nie napisałaś, czy pokazujecie, że ma się załatwiać konkretnie na dworze i czy nagradzacie go za to

Gość gość
Może i się nie bije ,ale po ,, dobroci" też nie pomagało... Zreszta wątpię żeby tak delikatny klaps go bolał a, raczej to jest taki ostrzegawczy klaps dla niego ... Pies ma już 8 lat i niestety jeszcze pare lat pożyje bo już mam go dość

pamietaj nie musisz go karac fizycznie mozesz go straszyć .. NAjlepiej sygnałem dzwiekowym . PO kilku dniach on skojarzy niebezpieczenstwo z oddawaniem moczu i przestanie to robić .

pamietaj pies ma kojarzyć oddawanie moczu w domu z czymś nieprzyjemnym

Gość gość
no nie nagradzamy ...może trzeba będzie tego spróbować... A jak mamy mu pokazać ,że ma się załatwiać na dworze? zwykle u wtedy każemy wyjść i wyganiamy go na podwórko

Gość gość
spróbuje tak zrobić tzn odstraszać go wtedy ,ale najgorsze ,że on sika jak nikt nie widzi i trzeba go będzie chyba śledzić czy jak.. a dom duzy...Już doszło do tego ,ża zamykamy drzwi od sypialni , pokoi ... ale do salonu czy na korytarze się nie da

taaaa pokazujesz, że robi źle, karasz, ale juz pokazać, jak ma zrobić dobrze i nagrodzić to nie łaska? to są podstawowe zasady nauczania skąd Ty sie wzięłaś, że tego nie wiesz? jak pokazac? a nagrodą właśnie łazić za nim na dworze i jak się załatwi, to nagrodzić mam napisać, jak się nagradza, bo tez tego nie wiesz, mając psa przez kilka/naście lat?

Gość gość
strasz go dezodorantem. Psy panicznie sie boja rozpylania dezodorantu. jak tylko pies zacznie sikac - rozpyl w jego kierunku dezodorant. Jednoczesnie za kazde wysikanie sie w ogrodzie dawaj mu nagrode - kawalek kielbaski. Szybko sie nauczy gdzie sikac. I nie mow glupot ze masz dosc psa - bo to Twoja wina. nie wychowalas go kiedy byl maly i teraz sa efekty. Psy trzeba tresowac i wychowywac od szczeniecia. A jesli to wszystko nie pomoze, to pomysl nad wybraniem sie do weterynarza. Moze Twoj pies ma jakies schorzenie i nie umie wstrzymywac moczu. Moze byc po prostu chory.

Gość gość
a czy pies jest zdrowy? byl badany u weta? przede wszystkim uklad moczowy ale moze to być tez kwestia psychiki

Zajmuje się szkoleniem psów a takich głupot wypisywanych w życiu nie czytałam. Przede wszystkim twój psiak sika i jeśli będziesz go karciła sikał będzie. Psy mają taki oto rozumek uproszczony: chcąc wzbudzić uwagę pana coś robią niektóre szczekają inne sikają jeszcze inne gryzą buty efekt jest na 80% ten sam właściciel krzyczy, daje klapa itp. Dla psa nie ma to jednak ŻADNEGO znaczenia bo pan zwrócił na niego uwagę czyli psiak dostał to czego oczekiwał. Jeśli twój psiak zrobi w domu siusiu nie reaguj na niego posprzątaj bez słowa i przejdź do innych czynności. Psiak zrozumie, że za złe zachowanie nie będzie nagradzany twoją uwagą. Jeśli zrobi na dworze pobaw się z nim daj smakołyk. Psy to sprytne stworzenia i gwarantuje ci, że twój pupil szybko rozkmini o co ci chodzi.