Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biczusss

łuszczycowe zapalenie stawów

Polecane posty

Gość biczusss

witam.bardzo mi zalezy na rozmowie z osoba ktora ma łuszczyce i łuszczycowe zapalenie stawow jest to dla mnie bardzo wazne gdyz od 7lat choruje na łuszczyce a teraz podejrzewam jeszcze zapalenie stawow wizyte u dermatologa mam umowiona na 11wrzesnia dopiero a bardzo sie boje tego ŁZS i chciala bym sie dowiedziec cos o tym od osoby chorujacej na to.Mam dopiero 21lat i strasznie sie obawiam ŁZS gdyz z moich obserwacji wynika ze mam nietylko ŁZS ale rowniez oka.bede wdzieczna za jakas kolwiek odpowiedz,osoby ktore chca robic sobie z tego zarty niech nawet nie pisza.

Gość biczusss
niema nikogo z ta choroba?

Gość Pipi 159
ja mam łuszczyce ale tylko skóry głowy :( masakra sypie mi sie jak łupież

Gość Anicetta
ale co oka masz, bo nie zrozumiałam? i najwazniejsze - jakie masz objawy - ja jestem obeznana w tym temacie, bo bliska mi osoba choruje na to paskudztwo, więc możemy pogadać

Gość biczusss
podejrzewam ze mam i oka i stawow,to nie jest jeszcze pewne ale podejrzenie jest.objawy w stosonku stawow to jest:u stopy palec jest opuchniety czerwony i do tego caly cieply a bol idzie mi do niego az od piety,utrzymuje mi sie to juz od pazdziernika lekarz stwierdzil ze to wina zlego obowia,pozatym czesto bola mnie stawy kolanowe. u rak palec wskazujacy boli mnie tak dziwnie od srodka,czeste bole plecow zdaza sie czasami podwyrzszona temperatura i bardzo czeste bole glowy jak i zarazem łuszczyca tak jakby bardziej zaatakowala i jeszcze ciezej jest mi ja zaleczyc.W stosunku do oka to czesto mam niewyrazny obraz takze musze pozadnie wytezyc wzrok aby zobaczyc cos dokladnie,od czasu do czasu wychodza mi na oczy ropki podobne do zapalenia spojowek(ale nie sklejaja oka),czesto przemeczony wzrok i zaczerwienione spojowki objawy podobne wlasnie do zapalenia spojowki ale jestem pewna ze to nie to bo mialam nie jeden raz i wiem jak to wyglada. bardzo dziekuje za odpowiedz

Gość biczusss
PIPI 159 rowniez mam skury glowy przechlapane zwlaszcza przy ciemnych wlosach,niewiem jakie specyfiki uzywasz ale moge doradzic BELOSALIC W PLYNIE ja go stosuje i naprawde swietnie dziala przy urzyciu szamponu leczniczego juz po gora 3 dniach jest kolosalna roznica tylko uwaga: JEST NA BAZIE STERYDU) dlatego lepiej z nim nie przesadzic

Gość Kammmalaaaa
Przede wszystkim bardzo współczuje choroby, bo co prawda sama nie choruje na ta chorobę, ale znam osobę, która na nią cierpi i wiem jak bardzo jest to dla niej ciężkie. Temat jest trochę stary, ale zapytam znajomej, czy zgodziłaby się z Tobą porozmawiać, bo może jeszcze ta rozmowa by Ci się przydała. Na razie mogę polecić Ci ten artykuł http://www.febumed.com.pl/luszczyca/luszczycowe-zapalenie-stawow-objawy-diagnostyka-leczenie/ , który przybliży Ci temat łuszczycowego zapalenia stawów. Są tam opisane objawy, przebieg choroby. Mam nadzieje, że Ci sie przyda.

Gość Uczi
Witam. W maju tego roku zdiagnozowano u mnie łuszczycę. Próbowałem już chyba wszystkiego łącznie z światłoterapią ktora nadal kontynuuję oraz kurację tabletkami Prednisolon 20mg która przyniosła krótkotrwałe efekty. Od jakiegoś czasu mam nawracajace, silne bóle stawów kolanowych oraz łokciowych, przeważnie sa to miejsca zajęte zmianami skòrnymi. Jakiś czas temu lekarz skierował mnie na badanie krwi które wykazało tylko niedobór witaminy B12. Oczywiście dostałem też skierowanie do reumatologa jednakże muszę czekać prawie pół roku ponieważ mieszkam w północnej Norwegii skąd do najbliższego specjalisty reumatologa mam jakieś 700km. Moje pytanie brzmi, czy łuszczycowe zapalenie stawów może objawiać się bólem nieregularnym przychodzącym dosłownie znikąd? Przeważnie bóle przychodzą podczas odpoczynku. Strasznie mnie to niepokoi ponieważ do wizyty u reumatologa zostało kilka miesięcy.

Gość gość
Witaj Ból jest rózny z reguły obejmuje jakieś stawy U mnie biodra palec u nogi i ręki A wszystko tylko prawa strona

Gość gość
Ale rzeczywiscie jest tak ze tam gdzie była zmiana tam bolało

Gość Mila

Ja choruje na Łza. Najpierw po urodzeniu dziecka za zaczęła się łuszczyca głównie na głowie a że dwa miesiące temu spuchło mi kolano. Ten stan utrzymuje się do tej pory chociaż miałam już dwa razy ściągany płyn i zastrzyk z medrolu. Drugie kolano też boli , stopy i łopatka. Każdy ruch to ból. Byłam u reumatologa u którego moja mama leczy się już 20 lat na to samo. Więc diagnoza nie była trudna.