Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbbbddddd

WIERZYCIE w karmę

Polecane posty

Gość gość
widac ze fajna z Ciebie babka i zycze Ci jak najlepiej :-) Poczytaj sobie książke pozytywne myslenie albo dlaczego mężczyźni kochają zołzy wowczas jeszcze cos zrozumiesz :-)

Gość bbbbbddddd
o dziękuję za miłe słowa ;) również zycze Ci jak najlepiej w zyciu :) o tej drugiej książce obiło mi się o uszy, także na pewno po nią sięgnę może faktycznie wyklaruje mi pewne kwestie

Gość gość
glowa w gore :-) a tymczasem ide spac ale topik bede miec na oku :-)

Gość bbbbbddddd
oj nie wiem, czy coś jeszcze tu się bedzie działo, bo chętnych do rozmowy jakos brak, a prowadzenie monologu jakos mi sie nie usmiecha :D dobranoc, ja jutro zajrzę, może ktoś coś napisze :)

Gość naiwnaCzemuInniToWykorzystuja
Wierze, tez na swoim ex to zauwazylam :D i nie tylko na nim.. Sprawiedliwosc jest na swiecie ;)

Gość bbbbbddddd
kurczę, ja jakoś zaczynam wątpić w tą sprawiedliwość...staram się byc ok wobec innych, a i tak kopniaka od zycia w tylek dostałam i to od bliskiej kolezanki. a historia z Twoim ex też taka, ze znalazl sobie inna, a ona go rzucila po jakims czasie?

Gość bbbbbddddd
no i od ex też w sumie , nie tylko od kolezanki, od ich obojga...a napisalas, ze nie tylko na przykladzie ex wierzysz w karmę, to jaki masz jeszcze przykład?

Gość gość
Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy

Gość bbbbbddddd
kurczę, już mi lepiej jakoś jak czytam Wasze komentarze - dzięki! ;)

Gość naiwnaCzemuInniToWykorzystuja
jak ktos jest nie uczciwy , chamski wobec innych to niestety ale pozniej sie to odwraca,zdradzasz - bedziesz zdradzany , kradniesz, oszukujesz- tez cie ktos oszuka, podobnie z klamstwami itp..

Gość gość
podobno prawda zawsze wychodzi na jaw. A co powiecie na sytuację, gdy X naopowiadał do Y, jakobyście Wy wrzucali na Y i mówili do X np. ze jest falszywa itp? i Y wierzy swiecie w słowa X i tym samym nie wierzy Wam? A nie macie jak udowodnic swojej niewinnosci, bo przeciez jak w takim przypadku to zrobic? :D i ten przyklad pokazuje moim zdaniem, ze chyba jednak prawda nie zawsze wyjdzie na jaw....co myslicie?

Gość gość
przypadek romka polańskieho robił te swoje mroczne filmy bazujące na okultyzmie, a potem merlin manson pomylił domy i zabił jego żone w ciąży(lakonicznie piszę bo mi się niechce ale pewnie znacje to historię)

Gość bbbbbddddd
gość z 00:08 to ja - bbbbbddddd

Gość gość
karma to suka

Gość gość
jesli nie znasz faktow to nie pisz- Manson nie pomylil domow. Byl w tym domu kilka razy i tam wlasnie wyslal swoj gang.

Gość gość
no i to nie byl merlin manson tylko Charles Manson

Gość assd
gość 23:0917 to ja zmienilam nick :-)

Gość gość
tak, ja na przykład w pedegree pal

Gość gość
Karma znaczy dosłownie „czyn”, a w szerszym znaczeniu – powszechną zasadę przyczyny i skutku, działania i następstwa, która kieruje życiem istot we wszechświecie. Karma to naturalne prawo psychiczne, tak jak grawitacja jest prawem fizycznym. Om. Karma to nie to samo, co przeznaczenie, ponieważ człowiek kieruje się w swym postępowaniu wolną wolą i sam tworzy swój los. Wedy mówią, że zasiawszy dobro, zbierzemy dobro, a zasiawszy zło, zbierzemy zło. Karma odnosi się do sumy naszych czynów i ich następstw w tym i w przeszłych życiach. Wszystkie one determinują naszą przyszłość. Od tego, co nas spotyka i w jaki sposób reagujemy na dane zdarzenie zależy, czy karma przejawia się jako niszcząca czy korzystna. Jeżeli postępujemy rozumnie i reagujemy beznamiętnie, wtedy tworzymy „dobrą” karmę. Następstwa czynów nie zawsze pojawiają się natychmiast. Może zdarzyć się tak, że piętrzą się i następują niespodziewanie w tym życiu lub którymś z kolejnych. Karma przejawia się jako: indywidualna, rodzinna, wspólnotowa, narodowa, światowa i kosmiczna. Starożytni mędrcy wyróżniali trzy składniki karmy: sanćita, czyli suma czynów i oczekujących następstw, prarabdha – ta część sanćity, która spotka żywą istotę w obecnym życiu oraz krijamana – karma, którą tworzymy na bieżąco. Wedy wyjaśniają: „Człowiek jest zbudowany z pragnień. Czego pragnie, to postanawia uczynić. Co postanawia, to czyni. Jaki czyn popełni, taki owoc zbierze”. Om Namaśiwaja. na podst.Encyklopedii

Gość gość
moja kuzynka,bardzo uduchowiona osoba, własnie ma do odpracowania karmę,jest w trakcie

Gość gość
wiem czym jest karma w hinduizmie tylko sobie pokpiwam a ty z całą powagą mi tu wyjeżdzasz z encyklopedią.

Gość gość
nie wierze w karme. ja jestem dobrym czlowiekiem , nikomu krzywdy nie zrobilam, a mam nerwice, depresje, skrzywdzono mnie bardzo a ta oosba ktora to zrobila zyje super

Gość gość
Mnie też trudno wierzyć w karmę. Może coś w tym jest, ale ja wiem... Poza tym nie uważam, że jesli facet odchodzi od dziewczyny do innej, a tamta go rzuca to już karma. Normalna kolej rzeczy - ludzie się rozstają, łączą. Mają prawo szukać szczęścia. A że przy rozstaniu sie cierpi to już inna sprawa. Kazdy ma prawo być szcześliwy z kimś, kto da mu to szczescie.

Gość gość
Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe

Gość gość
znacie objawienia w fatimie ludzie sami sobie ściągnęli 2 wojnę światowa Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej. Ta straszna wojna była konsekwencją zła, które nagromadziło się w Europie i w świecie. Bóg pozwolił ludziom skonsumować owoce ich grzechów, aby doprowadzić ich do opamiętania i nawrócenia. 1937 roku Rozalia Celakówna ma wizję; [patrz ksiązka -Rozalia Celakówna ''Wyznania z przeżyć wewnętrznych'']'' Patrz dziecko , uważnie na to, co się dziać będzie. To co teraz widzisz stanie się niedługo rzeczywistością. Nastaną straszne czasy dla Polski. Burza z piorunami oznacza karę Bożą, która dotknie Naród Polski za to, że ten naród odwrócił się od Pana Boga przez grzeszne życie. Naród Polski popełnia straszne grzechy i zbrodnie,a najstraszniejsze z nich są grzechy nieczyste , morderstwa i wiele innych grzechów''[str. 40]. Zostało też , zpowiedziane zniszczenie Warszawy

Gość gość
ja tam nikogo nie skrzywdziłam wiec teoretycznie powinno mnie spotykać samo dobro. Om. Namaste ;)

Gość assd
ja nie zyje tym czy ktos dostanie ta karme czy tez nie. Zyje wlasnym zyciem :-)

Gość assd
Nie chce z Toba być to nie, przecież nikogo nieuszczęsliwisz na sile, coś się kończy by mogło coś być nowego :-) Chociaz znam przypadek gdzie facet wciaz zostawial i wciaz wracał :D

Gość gość
ale co to ma do rzeczy? Nic nie pisałam o facecie.