Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto mi obliczy

Polecane posty

Gość gość

Chcę wziąć pożyczkę 5tys. zł. Oprocentowanie rocznie wynosi 2% Ile będę musiała zwrócić kasy po 5 latach. Proszę rozpiszcie mi to dla łatwiejszego zrozumienia.

Gość gość
wzor na procent składany, jest na wiki

Gość gość
To niemożliwe żeby oprocentowanie w skali roku wynosiło 2%. Po drugie w ilu ratach chcesz oddać kredyt? Czy w równych ratach czy w równych kwotach płatności bo to też różnica. Najlepszy będzie kredyt taki przy którym odsetki spłacisz na samym początku oraz w równych ratach.

Gość gość
5520zl

Gość gość
Wzór działa tylko przy równych kwotach płatności. Najlepszym rozwiązaniem są równe raty kapitałowe ze spłaceniem odsetek na samym początku

Gość gość
Chodzi mi o tą tabelę co podałam wyżej (kolor żółty) Wg. niej ile będę musiała spłacić po 60mies.

Gość gość
I Ty chcesz rozbić 5tys na 60 rat?

Gość gość
Tak, chcę. Mam wystarczająco ogromną pożyczkę gdzie indziej :-0 Brakuje mi tylko 5 tys.

Gość gość
5 tys przy 60 równych ratach daje 83,33zł +2% odsetek czyli 84,9966 czyli 85zł miesięcznie. Oddasz równo 5100zł

Gość gość
serio? Tak mało miałabym oddać? Hmm, zastanawiające to jest. Może ktoś inny jeszcze policzy, albo potwierdzi co napisał poprzednik.

Gość gość
Tak mało dlatego że jest bardzo niskie oprocentowanie beż zadnych dodatkowych opłat. Dowiedz się w banku dokładnie o jakiś opłatach bo kredyt absurdalnie "łaskawy"

Gość gość
dodatkowe opłaty: za rozpatrzenie wniosku, za przygotowanie umowy, prowizja banku i jeszce kilka innych. sprawdź tzw RRSO, bo nie ma kredytów tylko 2%

Gość gość
trzeba wejść w "pożyczki".

Gość gość
a ty widzisz ,że to są pożyczki dla firm ?

Gość gość
tak, mąż ma działalność.

Gość gość
Nie słyszałam o banku który by udzielał kredytu na tak niski procent.Moze to noew Alber Gold?:D

Gość gość
to nie jest bank :o Fundusz Regionu Wałbrzyskiego jest instytucją, w ramach której działa fundusz pożyczkowy, ułatwiający dostęp do źródeł finansowania mikro, małym i średnim przedsiębiorcom oraz osobom rozpoczynającym działalność gospodarczą, przy udziale środków finansowych Unii Europejskiej otrzymanych w ramach Sektorowego Programu Operacyjnego Wzrost Konkurencyjności Przedsiębiorstw. Fundusz prowadzi również działalność szkoleniowa i doradczą m.in. w zakresie zarządzania małą firmą.