Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Minimalna waga

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich, mam pytanie do znawców, czy minimalna waga, którą można osiągnąć i utrzymać zależy od budowy ciała? Chciałabym ważyć 55kg (aktualnie mam 75kg przy 160cm), czy jest to w ogóle możliwe?

Gość gość
no pewnie ja mam wage 57 kg wzrost 170 i waze tak juz od 4 lat , w tym roku skonczylam 50 lat

Gość gość
A wcześniej miałaś nadwagę, czy zawsze byłaś szczupła? Boję się określenia "grube kości" i tego, że nigdy nie będę szczupła.

Jak najbardziej wykonalne. Mówię z własnego doświadczenia. Jestem dokładnie Twojego wzrostu. Jako nastolatka miałam mniej więcej Twoją wagę (w najpulchniejszym momencie chyba 74 kg). Schudłam. Od paru lat (mam 26) trzymam wagę w granicach 54-56 kg (ostatnio raczej bliżej tej górnej granicy, bo od paru miesięcy łażę intensywnie na siłownię i przybrałam jakieś 3 kg mięśni). Tylko nie rzucaj się na diety typu: 5 kg w tydzień :P Trzymam kciuki.

A co do "grubych kości". Ja właśnie takie mam. Plus silną tendencję do przyrostu masy mięśniowej. Drobna, zwiewna i eteryczna nie będę nigdy, bo poniżej tych 53 kg zaczynam wyglądać po prostu źle, a w okolicach 50 jak śmierć na chorągwi. Zależy jeszcze, co rozumiesz pod pojęciem "szczupła". Ja przy wspomnianej wadze wyglądam szczupło. Noszę rozmiar 36 (jeansy 27). Jedynie spodnie typu rurki nie są dla mnie ze względu na silne umięśnione nogi (ale jak nie planujesz zasuwać na rowerze rzędu 500 km na miesiąc, to to Ci nie grozi :) ).

Gość gość
Dziękuje, naprawdę podniosłaś mnie na duchu.

Gość vinniethecat
Tak na prawdę nie liczy się to co pokazuje waga, tylko to co widać w lustrze i jak czujesz się we własnej skórze :)