Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Toksyczny Mężczyzna

Polecane posty

Gość gość
chyba taaaak :-)

Gość gość
jestem. nie dawalam rady jestem słabsza od was kobitki. Musiałam wyjść z domu, te 4 ściany jeszcze bardziej mnie dobijały. Chyab czuje ze przez przyszły tydzien bede musiała tak robić. tylko co tu codziennie robić? Mame na basen dziś wyciągnęłam, a wieczorem zadzwoniłam do przyszłeś szwagierki czy wyjdzie na piwko. oczywiście nie obeszlo sie przez żalenia ale bardzo krótkiego bo ona stanowcza jest i potrafi odciągnąc uwagę. w sumie to 2 piweczka były :P

Gość matyldda
ooj to ja :)

Gość matyldda
przyszłej* i bez żalenia** cos czuje ze dobrze będzie mi sie dziś spalo po tych dwoch jestem odprężona.

Gość zostawiłamDziadaTeż
Odeszlam od niego bo ma wyraznie cos z glowa,no ale wedlug niego to ja powinnam isc do psyhiatry hhaha moj ex tez nalezy do toksycznych mezczyzn , niestety, tez myslal ze nie odejde ze juz bedziemy razem , nawet uciekal sie do szantazu ze sie zabije jak go zostawie :D i jakos zyje dalej

Gość matyldda
na tel mam na szczęście tylko 2 połączenia. a u was jak? Może zapiszę się na jakąs joge albo coś, nie dośc ze zajmie czass to i uspokoi :) masakra jak sobie pomysle ze rano juz tak "panikowałam" ze bez niego nie chce. Jeszcze słowa przyszłej szwagierki ze ona już dawno to widziała i chciała kiedys powiedzieć, ale widziała jak reaguje i nie chciala sie wtrącac bo i tak bym nie posłuchała. :)

Gość zostawiłamDziadaTeż
Jestem przeszczesliwa ze w koncu sie uwolnilam od niego :) Tylko jemu czasem odbija, jak bedzie sie awanturowal to odpowiednie wladze sie nim zajma ..

Gość gość68
skad sie tacy faceci urywaja :D

Gość matyldda
z choinek. kulfony jedne

Gość matyldda
dziewczęta widze teraz ze napisał także na gg. Już wiem czemu tylko 2 połączenia. Napisał, że i tak musimy sie spotkac bo mam jego karte do tel której on "nagle" potrzebuje. myślicie że coś knuje? muszę jutro pójśc do sklepu po jakiś karton i spakować mu rzeczy jego, bo nie powiem ze nie boli dalej jak mnie otaczają :/ wcześniej sie z nim nie spotkam bo to wtedy by oznaczalo juz dwa spotkania

Gość gość68
Chce Cie przekonac do siebie :-) a potem znow to samo

Gość gość68
tak jak pisałam wczesniej, nie wierze w przecudowne zmiany że nagle ( no chyba na 7 dni to zmieni sie ) potem jak wyczuje ze ma Cie to bedzie znow to samo. Wybor nalezy do Ciebie czy Ty chcesz dalej w tym tkwic ? Ja mimo, że nadal Kocham wolałam odejść to nie na moje nerwy i nie na moją głowę.

Gość matyldda
co zrobic w takiej sytuacji? Gdybym miala znajomych bo bym któregos poprosiła o podrzucenie a tak to d**a. Szwagierka juz odrazu wiedziała ze cos nie tak ze sie odzywam w ogole jak nigdy :/ zostawic mu karton przed drzwiami? mieszka w bloku może nikt nie ukradnie?

Gość gość68
W normalnych związkach ludzie się szanują, wspierają, facet ma stanowić dla Ciebie spokój stabilizację, harmonię a nie wieczne przepychanki kto komu bardziej dowali do pieca, jest to wyniszczajace i wykanczajace.

Gość gość68
ja bym zrobila tak spakowała rzeczy, napisała wiadomość mu wtedy jakbym karton zostawiła pod jego drzwiami. Wszystko oddałam Ci i jest pod drzwiami ale najpierw miec lepiej tą pewnosc ze jest w domu. np ustawiasz sie z nim na 14 a o 13:50 kladziesz mu pod drzwiami i wychodzisz :-)

Gość matyldda
Tak chyba najlepiej jak napisałaś. nie wpadła bym na to zeby tak napisać. Mam nadzieje ze sie nie rozkleje kładąc ten karton :/ żałuje tego czasu zmarnowanego.. to juz tak długo trwało, rozstania powroty. kłotnie o byle co. teraz jak pomysle to już od dawna irytywały mnie w nim nawwet najmniejsze rzeczy. tak szczerze to chciałabym sie dowiedzieć ze mnie zdradził. łatwiej jest gdy sie kogoś nienawidzi.

Gość gość68
Wiesz dla mnie juz nie ma znaczenia, bo wiem ze u mnie jest koniec z eksem. Sama wybrałam tą opcję, bo nie widze sensu tego dalej ciagnac w nieskonczonosc. Jak patrze na tych zakochanych to brala lekka moja zazdrosc ze ooo ale fajnie ma dziewczyna facet taki dla niej kochany potem raptownie patrze na siebie jak zwykle jestem sama bo moj kochany facet nawet pozniej w weekend nie mial dla mnie czasu, sorry ale po co dalej mam ciagnac ? z nim czy bez niego i tak bylam sama tylko ze z nim mialam nerwy dodatkowe

Gość gość68
musisz być silna :-) pamiętaj to dla Twego dobra, zacznij myśleć o sobie :-)

Gość gość68
moj ex tak pisał, wydzwaniał ale nie reagowałam na to bo po co ? i tak wiem ze to nie jest szczere. To jest tylko po to by zagrac mi na uczuciach, najgorsza byla dla mnie niepwenosc czy on kocha czy sie bawi

Gość gość68
zresztą nie ma co się zastanawiać czy Kocha czy sie bawi, bo widać gołym okiem że się bawi :-) Osoba, ktora Kocha i ktorej zalezy zawsze znajdzie czas dla drugiej osoby, bedzie wspierac gdy tej osobie zle, zrobi doslownie wszystko by byc obok Ciebie :-) Mysli o Tobie zeby bylo jak najlepiej na koncu dopiero mysli osobie :-)

Gość zostawilamDziadaTez
slyszalam ze tacy ludzie biora sie z dobrobytu, odbija szajba i juz robi sie wariat.. jakby nie patrzyl - znajoma mi opowiadala ze spedzila pare lat z alkoholikiem ktory tak potrafil jej namacic w glowie ze zaprowadzil ja do psyhiatry , tylko ze zamiast niej jego specjalista skierowal na leczenie :D mieli jakis interes ,kasa byla to hulaj dusza jak to sie mowi znowu moj byly tez opowiadal mi ze ojciec dobrze zarabial, mial wszystko, mama tez pracowala, nie zajmowali sie nim to robil co chcial i wyroslo pomiotlo nie szanujace innych itp..

Gość zostawilamDzialdaTez
Ten moj to byl ciezki troche do rozgryzienia Na poczatku wszyscy mowili jaka z nas fajna para, bylam szczesliwa ,on twierdzil ze kocha ,jemu tez mowili ze widac ze zakochany , kupil dla nas nawet polowki serduszek,robil mi niespodzianki itp.. ale tez nie szanowal , bywal adtesywny, brutalny , jego czyny wyraznie swiadczyly o tym ze ma cos z glowa ,ma problemy psychiczne,tlumaczyl to tym ze ma depresje, jednak wedlug mnie facet nie powinien w zadnym wypadku podniesc reki na kobiete,taki facet jest dla mnie nikim..

agresywny*

jak go zostawilam to sie pocial, mowilam ze ma cos z glowa..

Gość gość
Tu nie ma się co łudzić, tkiwcie w zwiazkach z osobnikami perwersyjnymi, z powaznymi zaburzeniami osobowosci,.też to przerabiałam i niezle mi sie oberwało,.. z ksiązki " Molestowanie moralne.Perwersyjna przemoc w życiu codziennym" Marie France Hirigoyen. Autor: psychiatra, psyhoanalityk, terapeutka " Z perwersyjnym manipulatorem nie jest możliwa jakakolwiek komunikacja. Aby zatrzeć ślady swoich występków,odmawiaja uznania swoich błedow,fałszuja rzeczywistosc i manipulują nia. Rozpoznawanie: Aby ofiara rozpoznała proces perwersyjny polegajacy na zrzucaniu na nia całej odpowiedzialnosci za konflikt a nastepnie przeanalizowała problem bez emocji dystansujac sie do poczucia winy.w tym celu musi ona zrezygnowac ze swego ideału nieograniczonej tolerancji i uznac ze ktos kogo kocha lub kochała jest dotkniety niebezpiecznym dla niej zaburzeniem osobowosci i ze musi sie przed nim chronic. Osobnicy perwersyjni nie mogą sobie wyobrazić że można nie kłamać :-P Odejscie ofiar mogłoby je uchronic lecz nie moga sie one na to zdobyc dopoki nie uwolnia sie od traumatycznych przezyc z okresu dziecinstwa ..ostatecznie ofiary biorą na siebie poczucie winy drugiej osoby poprzez zjawisko projekcji , osobnicy perwersyjno - narcystyczni wyładowują na swojej ofierze własne poczucie winy Proces wyzdrowienia rozpoczyna sie w strefie pamieci a jest kontynuowany w strefie zapomnienia. Uwolnienie sie od ciezaru dwuznacznosci słów i niedomówień oznacza wyzwolenie.

Gość zostawilamDziadaTez
wmawial mi ze ja mam sie za nie wiadomo kogo bo nie potrafie wybaczyc bledow, bylam z nim jakies 1,5roku, w kolko to samo,wiecznie cos odwalal,to ile razy mozna wybaczac te same bledy ???

Gość gość
"Mówienie o ofierze że jest wspolnikiem agresora, nie ma sensu, poniewaz poddawana zawładnięciu nie dysponowała ona srodkami psychicznymi pozwalajacymi jej zachowac sie inaczej. była sparaliżowana. dlaczego została wybrana? poniewaz była pod reką oraz w taki czy inny sposob zaczela przeszkadzac. dla przesladowcy nie ma w niej nic szczegolnego. Jest ona poprostu wymienialnym przedmiotem, ktory znalazł sie tutaj w złym, dobrym momencie i który miał nieszczescie dac sie uwiesc. ofiara przedstawia dla osobnika perwersyjnego wartosc wyłacznie wtedy gdy mozna ja wykorzystac i gdy akceptuje jego uwiedzenie, staje sie ona przedmiotem nienawisic gdy tylko zaczyna sie mu wymykać lub gdy nie ma mu nic wiecej do zaoferowania cechą perwersyjnych ataków jest ich ukierunkowanie na wrazliwe punkty drugiej osoby, na jej słabosci, ułomnosci.

Gość zostawilamDziadaTez
potrafil sie zmienic ale te jego zmiany trwaly dwa , trzy tygodnie, mydlil mi oczy a potem znowu to samo..

Gość gość68
zresztą nie ma co się zastanawiać czy Kocha czy sie bawi, bo widać gołym okiem że się bawi :-) Osoba, ktora Kocha i ktorej zalezy zawsze znajdzie czas dla drugiej osoby, bedzie wspierac gdy tej osobie zle, zrobi doslownie wszystko by byc obok Ciebie :-) Mysli o Tobie zeby bylo jak najlepiej na koncu dopiero mysli osobie :-)

Gość gość68
zostawiłamDziadaTeż no to niezle miałaś miałaś się z nim :D a jak teraz masz kogoś ? :-)