Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie piorę ciuchów ani bielizny męża

Polecane posty

Gość gość
ja nie widzę nic w tym złego jeżeli autorce i jej partnerowi to odpowiada. najgorzej jak ludziom sie nie podoba jak inni żyją. ja np. nie gotuje obiadów i wszystkie baby w rodzinie mnie sie o to czepiaja. dziwne, bo meżowi to nie przeszkadza ale obcym babom już tak.

Gość gość
ale autorka sama chce opini, skoro zakłada takie tematy..

Gość gość
hahaha co z temat, idealny na kafe :D

Gość gość
Jedyne co mi się tu "nie mieści w głowie" to to jak długo musisz składać bieliznę, nawet zakładając że masz tylko czarną lub kolorową, żeby mieć pełny wsad... U nas przy dziecku są przeważnie tygodniowo trzy pełne wsady- czarny, biały i kolorowy... A pralka pierze sama i nikt nie robi problemu z tego żeby wrzucić konkretne pranie. Jedyne czego wszyscy nie lubimy to ściąganie tego i sortowanie, składanie... Tak, jak ściągam pranie to wrzucam mężowi podkoszulki na osobną półkę, majtki i skarpetki do szuflady, spodnie na wieszak... i on to samo robi z moimi. Naczyń też po nim nie umyjesz ani on po tobie i macie swoje wydzielone? Obiad w ogóle gotujecie wspólnie czy też każdy sam?

Gość gość
Ja nie czekam na pełny wsad tylko biustonosze i bieliznę piorę osobno z delikatnymi bluzkami czy koszulkami nocnymi w podobnym kolorze i nie wsadziłabym tego ze zmechaconymi skarpetkami męża czy jego slipami, zwyczajnie delikatna, dobrej jakości bielizna damska lubi być prana z podobnymi rzeczami. Ręczniki i pościel piorę razem, ścierki kuchenne osobno , moje pozostałe ubrania odpowiednio dobrane z męza rzeczami . Jeansy osobno z męża jeansami i to często dla odświeżenia. Uwielbiam mieć porządek, czyste , właściwie wyprane ubrania a żeby to osiągnąć nie mogę czekać na pełny wsad i wrzucić wszystko jak do kotła . Córka ma wogóle osobno prane rzeczy (ma roczek). U mnie w tygodniu lecą do pralki często na program 15 minutowy lekkie niezabrudzone rzeczy które trzeba jak to się mówi odkurzyć na mokro więc pralka chodzi wtedy kiedy trzeba a nie wtedy kiedy mam pełny kosz .

Gość gość
ja bielizny mam dużo bo codziennie zmieniam oczywiście łącznie z bawełnianymi podkoszulkami, stanikami, w tydzień mam już na pełną pralkę. Często piorę szybciej bo moja pralka odmierza wodę, a teraz noszę białe bluzki z długim rękawem jako podkoszulki i po 5 dniach mam takich 5 do prania+gacie+skarpetki+staniki, więc dużo się zbiera bo wszystkiego po 5. A nie lubię mieć na maksa wypchanej pralki bo wtedy mam wrażenie ze się niedopiera.

Gość gość
uważacie że pranie bielizny raz na 7 dni to za długo ta "brudna" bielizna już leży? Dla mnie to wystarczająco. W końcu myję się codziennie, używam antyperspirantu więc aż tak "zabrudzona" nie jest.

Gość gość
"Naczyń też po nim nie umyjesz ani on po tobie i macie swoje wydzielone? Obiad w ogóle gotujecie wspólnie czy też każdy sam?" autorce zdecydowanie chodziło o to że mąż nie przykłada się do obowiązków domowych a żona jeszcze mu pierze i "służy", a nie o równy podział obowiązków, przecież to logiczne :o widać że większość kafeterianek nie zrozumiała sensu

Gość gość
ja mężowi wszystko piorę... majtki, skarpety :)))) on mnie za to kocha i wie że jestem dobrą żoną....... a potem idziemy na zakupy i teraz kochany moja kolej :))))))))))))))

Gość gość
jezukobieto strzel się w ten pusty leb niektore laski mysla tylko o pieniadzach ... a potem bedzie placz ze cie juz nie kocha ... moja kuzynka tak robila swojego ze roczek dziecka w restauracji wszystkie rocznice wycieczki ciagnela od niego pieniadze i ciagnela traktowala go jak bankomat z k*****m i teraz jest rozwod i placz bo dzieci a ona pracy nic, cale zycie na jego garnuszku, ciebie tez to czeka wiem co mowie lepiej zacznij myslec o jakis wartosciach w zyciu bo zostaniesz z pustymi rekami i nikt nawet niepozaluje ciebie!!!!!!111!!!!!!1!

Gość gość
laska zazdrościsz......piorę mu ciuchy i mam z tego profity co w tym złego każdy tak robi.. powiem ci co było wczoraj ide z mężem do galerii on mówi to ja posiedzę w kawiarni........ no i siedział biedny długo ja wracam cała z torbami mówię mu nieś to on pyta ile wydałaś ja że nie wiem następnego dnia przychodzi i mówi poszło 530 a ja mu na to mówię "ŻYCIE!" :))))))))))