Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego wszędzie piszą że pomidory cebulę i pieprz można podawać po 12 mc

Polecane posty

Gość gość

a Hipp ma w swojej ofercie w słoiczku zupkę pomidorową, która w swoim składzie oprócz pomidorów ma właśnie cebulę i pieprz i na słoiczku jest podane, że ta zupka nadaje się dla dzieci po 7 miesiącu. Mój synek ma 7 miesięcy czy mogę podać mu tą zupkę ? Czy któraś mama karmiła tym swoje dziecko, które miało 7 miesięcy ?

Gość gość
ją dawalam hippy wg opakowań i młoda zdrowa i bez alergii

Gość gość
Pomidory i cebula po 12 miesiącu? Pierwsze słyszę, ja we wszystkich poradnikach widziałam po 6. miesiącu (zakładając że rozszerzanie diety zaczyna się po 4. miesiącu). Pieprzu faktycznie nie dawałam za dużo bo może podrażniać żołądek, ale i to się przed roczkiem zdarzało jak coś od nas z talerza skubnął. Po 12. miesiącu to już syrop cebulowy pił.,..

Gość gość
Pomidory i pieprz sa po 9 miesiacu. Cebula nie wiem. Gotowana pewnie podobnie.ale ja sie schenatow nie trzymam. Uwazam,ze po pol roku mozna spokojnie dziecko powoli przyzwyczajac do wszystkiego.

Gość gość
Znalazlam,cebula i szczypior w 9. Nie wiem skad wzielas info ze tak pozno.

Gość mamcia2212
ja dalam pomidory i cebule ok 6 msc. jesli dziecko nie jest uczulone nic mu nie bedzie ;)

Gość gość
hipp to niemiecka firma, dlatego tam mają inny schemat żywienia, rózni się troche od naszego.

Gość gość
W bobovicie tez sa pomidory po 6 miesiacu. Ja rowniez dam po 6 i jak nic nie bedzie to bede podawac.

Gość gość
pomidorów jeszcze nie dawałam-z innych względów, ale pieprz i cebula zaczęłam podawać po 6 mcu, tzn z cebuli był wywar bo dawałam rosół, który sama jadłam.