Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miarkaa

Czy mierzycie brzuszki od początku ciąży

Polecane posty

Gość miarkaa

Witam:) od kiedy dowiedziałam się o ciąży postanowiłam średnio co 2 tygodnie mierzyć sobie uda, brzuch i piersi tak z ciekawości żeby zobaczyć ile mi przybywa:) Nie pytam ile macie obecnie w obwodzie brzuszka bo to bez sensu - każda z nas jest inna i każda miała inną miarę na początku... dlatego interesuje mnie różnica w cm na początku i teraz:) Cieszę się z każdym nowym centymetrem na moim brzuszku:) Mierzę go w tym najbardziej wystającym miejscu:) początkowa miara to 79cm, teraz 84cm. Jestem w 17 tygodniu ciąży:) Podzielcie się ze mną proszę swoimi rozmiarami:)

Gość gość
Ja się podzielę uwagami, uda nie urosną od ciąży jedynie od braku ruchu i jedzenia, więc nie warto tam hodować niczego. Nogi ogólnie pod koniec ciąży mogą puchnąć, ale to woda głównie i nie u każdego. Brzuch będzie zawsze większy wieczorem niż rano, bo gazy robią swiję ;) więc mierz tylko rano.

Gość miarkaa
No uda faktycznie nic się nie zmieniły:) a to, że brzuszek wieczorek jest większy to zauważyłam:) rano wstaję i nie widać kompletnie nic... za to na wieczór aż mąż się śmieje z mojej piłeczki:) już nie mogę doczekać się brzuszka... wydaje mi się, że powinien być już widoczny nawet rano...

Gość gość
ja startowałam z 84 cm a teraz w 33 tc mam 102

Gość miarkaa
no to sporo:) też już bym tak chciała:)