Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mogę zrobić po narodzinach dziecka żeby później było mądre

Polecane posty

Gość gość

? ? Macie jakieś sposoby, mogę wpłynąć jakoś na lepszy/szybszy rozwój takiego MALUSZKA?

Gość exdebill_po_wakacjach
a co to znaczy mądre?

Gość gość
Tak. Dostarczanie mu odpowiedniej ilości pożywienia gdy się karmic naturalnie, często kłaść na brzuch to ważne, tak samo z raczkowaniem reszta to geny

Gość gość
A dlaczego na brzuchu?

Gość gość
Ponieważ to mogą rozwijać półkule mózgowe i ma wpływ na koordynacje

Gość gość
Sama być mądra, a skoro zadajesz takie pytania, to znaczy, że jesteś , wybacz, ale tępa. Ale to typowe dla Polaczków. PRzykro mi, ale Twoje dziecko nie będzie mądre, mądrość się dziedziczy, chyba, że ma mądrego ojca, to może jest szansa

Gość gość
a ty jesteś z Chin, ze o Polaczkach piszesz?

Gość gość
''Mądrość się dziedziczy'' :D to widać nie w twoim przypadku, Polaczko :O

Gość exdebill_po_wakacjach
no właśnie - tekst dnia:)

Gość gość
Wiesz wybacz, że zadaję takie głupie pytanie POLACZKU... a Ty musisz na te głupie pytania odpisywać i marnować swój cenny czas :) Może i dla Ciebie wszystko co jest związane z wychowywaniem dziecka jest z góry jasne to niestety ale po to są fora aby w razie jakiś wątpliwości lub jeśli ktoś potrzebuje rady to po prostu zadaje pytania. Będę mamą po raz pierwszy i większość rzeczy jest dla mnie nowością ale co tam lepiej jest żyć w nieświadomości i nie zrobić nic co by mogło wpłynąć korzystnie na rozwój dziecka bo wstyd się zapytać czy co?! Bo nie rozumiem Twojego oburzenia!!

Gość gość
Ależ oczywiscie, że tak, mądrość się dziedziczy po rodzicach, którzy Ciebie mądrze wychowają, patrząc na 99% ludzi których spotykam, to mieli niezbyt rozgarniętych starych, a potem te dzieci wchodza na internet, bo zdają sobie sprawę, że nie są za mądre i szukają rady, jak tu oszukać naturę i zrobić mądre dziecko. Mądrym się jest albo nie jest, rady na internecie nie zrobią z Ciebie mądrej mamy, która wychowa mądre dziecko. I komentarze tych klakierów powyżej o tym świadczą, że im Bóg i rodzina mądrości też poskąpiła

Gość gość
Lepszy szybszy rozwój? CO to za nowomoda? Dziecko jest żywym organizmem, istotą, a wszyscy szukają recept, jak tu "szybciej, lepiej, rozwój, progres". Dajcie dzieciom się rozwijać we własnym tempie, one mają z***biście chłonne umysły, pełne wyobraźni i same doskonale będą wiedziały ile i jakiego rozwoju chcą wystarczy je obserwować i kierować zgodnie z obserwacją. Każde dziecko jest inne i jedno zacznie chodzić szybciej inne wolniej, ale nie znaczy, że jest głupsze, czy że za mało się mu dało "Szybszego, LEPSZEGO rozwoju". Trzeba je kochać i uczyć, a takie sztuczki, jak kładzenie na brzuchu to śmiechu warte. Jak puszczanie mozarta płodowi, kto to słyszał takie kretynizmy. Nie wciskajcie dzieci od niemowlęctwa w wyścig szczurów by były "SZYBSZE I LEPSZE", tylko uczcie miłości i by były sobą. To jest mądrość.

Gość żona niedoskonała
dokładnie, lepiej spytaj co zrobić by to dziecko było szczęśliwe

Gość gość
Będzie kochane i szczęśliwe....

Gość gość
My studiujemy Talmud dlatego jesteśmy tacy mądrzy, chytrzy, przebiegli, fałszywi, dwulicowi i niezwykle kulturalni :-) Pokonaliśmy samego Boga krzyżując go, a teraz studiujemy gwałty i morderstwa na kobietach i dzieciach goj co nie jest grzechem jak złodziejstwo i cygaństwo... wy polaczki nigdy tacy nie będziecie, dlatego trzymamy z komunistami i nazistami 😠

Gość gość
"będzie kochane i szczęśliwe" i tego Ci życzę, młoda mamo, nie jesteś glupia, ale pamiętaj, te wszystkie sztuczki typu kładzenie na brzuchu, nie działają, serio. Nauczysz się być mamą, każdy robi błędy, ale najważniejsze to kochać, a serce Ci podpowie. Poza tym, jesteś dorosła, wiesz coś o wychowaniu dzieci ze swojego doświadczenia, masz mamę, babcię, ciocię kogoś w rodzinie kto wychowywał dzieci. Podpytaj ich, a internetu unikaj, bo ci tu takich bzdur nawciskają, że koniec

Gość żona niedoskonała
no to skup się na tym autorko :) ostatnio byłam na wizycie z moją corką u kuzynki która ma też córę młodszą o 3 mce..wiadomo róznica w rozwoju jest duża, to naturalne u niemowlakow..ale ta non stop mi się tlumaczyła....no moja też tak gada jak twoja..no moja też sie podnosi..i non stop!!! bo wiadomo że moja 3 mce starsza to robiła już wiele rzeczy innych, ale nie znaczy że jest lepsza, sprawniejsza, czy cokolwiek innego....wizytę skrócilam do minimum i poszlam, bo mi było szkoda i dziecka i matki, żę się tak stresowała! bez sensu...ja pytania o moją córkę czy chodzi, raczkuje, mówi ucinam krótko, nie daję w zamian innych umiejętności..nie, nie chodzi. I tyle :)

Gość gość
Hahaha ale się uśmiałam :)

Gość gość
Każdy chce aby jego dziecko było najlepsze, namądrzejsze! Możesz w jakiś sposób wpłynąć na rozwój dziecka-przede wszystkim mów dużo, czytaj bajki, opowiadaj, zachęcaj do zabaw i zadbaj o odpowiednią dietę i oczywiście kochaj swoje dziecko!

Gość gość
Padły tu rady dotyczące stymulacji rozwoju w dwóch sferach. Jeśli chodzi o ruchową: oczywiście, że kładzenie na brzuchu pomoże i nie jest to żadna sztuczka. Dziecko ćwiczy mięśnie karku, przy okazji ogląda świat z innej perspektywy. Raczkowanie jest jak najbardziej istotne, sprzyja integracji ruchowej, współpracy półkul mózgowych.

Gość gość
kiedyś czytałam że delikatne kołysanie wpływa na rozwój połączeń nerwowych w mózgu

Gość gość
napewno pobudzac zmysly, duzo ruchu, my dawalismy omegamed ba rozwoj mozgu i wzroku z zalecen lekarza i wiemy ze to dziala

Gość gość
trzeba duzo mowic do dziecka