Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy upomnialybyscie cudze dziecko gdyby to cos wam niszczylo a wszystko dzialo

Polecane posty

Gość gość

w obecnosci jego rodzicow, ktorzy niereaguja? Dziecko ogolnie zachowuje sie skandalicznie :( mam zamiar dac klapa w lape gdy sie to powtorzy. Mam prawo?

Gość gość
ja przywoluje cudze dzieci do porzadku jak rodzice nie reagują!! mam nowe mieszkanie!!!

Gość zakazana twarz
klapa w łapę? Nie, nie masz prawa, ale upomnieć możesz.

Gość autrka termatu
ale czy wypada dac klapa w reke bo nawet krzyk nie pomaga :O a rodzice siedza i udaja , ze nic sie nie dzieje

Gość autrka termatu
zakazana twarz, upominanie NIC nie daje :)

Gość gość
ja tylko slownie zwracam uwagę, własnie niedawno miałam taka akcje,ze dziecko koleznaki chodzilo w bucikach (pozwoliłam, bo czyste) to łaził mi po kanapie skórzanej, a tamta nie zwracała mu uwagi, ale jak nadepnął jej torebkę za 5 euro(powiedziała,ze tyle kosztowała, jak spytałam, bo mi sie spodobała) to i klapsa dala:D

Gość zakazana twarz
To nie zapraszaj do siebie więcej tych rodziców z dzieckiem albo zapraszaj samych rodziców. Poprosiłaś ich o zwrócenie uwagi swojemu dziecku?

Gość gość
To trzeba zwrocic uwage RODZICOM!!!!

Gość zakazana twarz
Łażenie po kanapie w butach jest dla mnie totalnie wykluczone. Przecierpiałabym ten widok, ale więcej nie zaprosiła do domu. Kiedyś zaprosiliśmy znajomych mojego męża z dziećmi. Starsza, córka- 4 lata - tak znęcała się nad kotem, że w końcu w*******m się, wzięłam go jej z rąk i zamknęłam w łazience. Ryczała, ale nie pozwolę na maltretowanie zwierząt, szczególnie w moim domu. A rodzice olewka.

Gość gość
Rodzicom zwróć uwagę... :) Może im się nie wydaje takie straszne to zachowanie, ale wiesz rodzice dla swoich dzieci zawsze są bardziej pobłażliwi niż dla cudzych :)

Gość gość
Ja sie nie czajeak cudze dziecko niszczy moje rzeczy ,to zwracam mu uwage,skoro rodzic tego nie robi.

Gość gość
rodzice jak ida w gosci z dziecmi to zupelnie o nich zapominaja, corka kolezanki przez 2 piętra sturlala trampoline mojego syna i nozkami porysowala sciany, myslalam,ze wyjde z siebie!!! a bylo to 2 m-ce po malowaniu scian

Gość gość
Chyba żartujesz z tym klapem w łapę. Jesteś nienormalna? A może chcesz z liścia w twarz tak że się nakryjesz nogami? A dzieciaka chwyć za rękę i stanowczo zaprowadzić rodzicom.

Gość gość
Droga autorko, po prostu grzecznie stwierdz ze nie zyczysz sobie dalszych wizyt z niesfornym potomkiem :-)

Gość gość
A ja bym się chyba wściekła jakbym poszła gdzieś z dzieckiem i ono by tam się skandalicznie zachowywało albo narobiło szkód. Ale może tak myślę, bo swoje pierwsze dziecko urodzę dopiero za 2 tygodnie i potem mi się zrobi papka z mózgu :P

Gość zakazana twarz
Ja swoje rodzę za kilka tygodni, dokładnie za 7 i również byłoby mi wstyd gdyby moje dziecko u kogoś zachowywało się w sposób skandaliczny. Ale to kwestia wychowania, widać, że tutaj rodzice mają z tym problem.

Gość gość
Zawsze upominam. Tym bardziej jak rodzice nie reaguja. Jak upominanie dziecka nie dziala to mowie rodzicom. Jesli dalej nie dziala to reaguje. Np znosze dziecko z kanapy albo zdejmuje mu buty.

Gość gość
"upomniałabym"???? z******abym:)

Gość gość
powiem z punktu widzenia mamy, mojego trzylatka zawsze upominam, aczkolwiek gdybym nie zwróciła mu uwagi z jakiegoś powodu ( powiedzmy u nas w domu można dotykać jakiś przedmiot a koleżanka sobie nie życzy ) chciałabym, żeby małego upomniała, ale za klapsa w rączkę to bym mordę mogła obić.

Gość gość
ja bym dala po lapach.

Gość gość
Nie widzę nic złego w upomnieniu dzieciaka skoro rodzice się do tego nie kwapią Ale jakiekolwiek uderzenie, klapnięcie nie wchodzi w grę Zawsze jak zabieram ze sobą dziecko do koleżanki czy znajomych, to ja pilnuję, aby nic nie nabroiło, inaczej było by mi zwyczajnie wstyd Ale gdyby zachowywało się w sposób, którego pani domu nie toleruje, powiedzmy wchodzi w butach gdzie nie wolno, to oczywiście ma prawo zwrócić uwagę dziecku czy mi, to naturalne i nie widzę problemu Chyba za bardzo Autorko szukasz problemu, gdzie go nie ma Zwracasz dziecku czy rodzicom uwagę i tyle

Gość gość
Ja mowie dziexku,zeby przestalo. Rodzice zwykle wtedy juz reaguja - mam tylko jeden przypadek znajomych,ktorzy sami nie wkraczaja do akcji i dopiero moje upomnienie ich budzi. Jakby dalej nie reagowali,nie zapraszalabym ich wicej

Gość gość
Nie musisz od razu bić, wystarczy że wrzaśniesz do małego - W*****ć ci w kły? Na stówę podziała, rykiem się nie martw, tylko gnojowi dobrze zrobi... jakby rodzice fikali to - W*********ć! ;-)

Gość gość
można i tak. Też jestem za otwartym wyrażaniem opinii tylko w bardziej cenzuralny sposób. Jasno i wyraźnie komunikuję jeśli mi się coś nie podoba. Jeśli rodzice nie umieją upomnieć swojego dziecka to jak najbardziej może to zrobić nie rodzic a wtedy niektórym rodzicom zrobi się głupio. Czasami lepiej poskutkuje gdy dziecku zwróci uwagę osoba obca.

Gość gość
Oczywiście że upominam, np. u mojej szwagierki dzieci skaczą w pantoflach po łóżkach- wolno im, ich sprawa, podłoga ciągle myta, ale u mnie się tak nie robi więc im to mówię. Sama też swojemu dużo pozwalam i jak idzie do kogoś- mały jeszcze jest- nie rozumie że nie może np. stać na parapecie i bawić się firanką, sam brać przyprawy w kuchni itd. Więc sama mówię żeby go upominać jak robi coś niedozwolonego, bo czasem w domu mu wolno.

Gość gość
nie zapraszaj ich, powinni zrozumieć a jak nie to nara