Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dieta mm dlaczego zapomniana

Polecane posty

Gość gość

??? jak w temacie przecież jest zdrowa , łatwa i skuteczna co sądzicie ?

Gość gość
chyba dlatego , że jest sposobem na odżywianie do końca życia a nie jakąś fascynacją na 14 dni (po których powinno się być pięknym a już na pewno chudym !) nie chce się nam i tyle w temacie ! niepopularna a przecież efektywna (sprawdzone) ja zaczęłam tydzień temu drugie podejście , pierwsze kilka lat temu - sylwetka i waga super , a potem drożdżówki .... piwo ...... i poszło !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
dieta mi sie podoba ale nigdzie nie moge kupic chleba zgodnego z mm jedynie trzeba piec

Gość gość
a do linka znowu potrzeba logowania no wczesniej pewnie rejestracji

Gość gość
można wpisać w google forum zuzla :) dużo mądrości i przepisów a z chlebem to fakt , ja stosuję deski żytnie Wasa i tylko na śniadanie

Gość gość
a te deski wielozbozowe lub 5 ziaren moga byc?

Gość gość
zalecają żytnie , więc coś w tym jest :)

Gość gość
nieraz sie przymierzalam do mm ale zawsze wtedy wybieralam z niskim indeksem lub south beach ( podobne ) a ta mm pzrez ten chleb , mnie jakos odpychala,, bo uwielbiam chleb

Gość gość
i tam jest pelnoziarniste pieczywo w tym linku co podalas , choc moja znajoma z pracy byla na tej dieicie, ladnie schudla i jadla chleb ciemny zytni , na zakwasie albo z ziarnami z tego co sobie przypominam jak przynosila kanapki do pracy , wiec moze ten chleb az tak nie zaszkodzi na snaidanie 2-3 kromeczki

Gość gość
moze sprubuje

Gość gość
ja poszłam na łatwiznę z tym żytnim Wasą , gdzieś był polecany i chudłam w czasie poprzedniego stosowania diety powodzenia , ja też próbuję (nawet winko dozwolone codziennie - niestety czerwone wytrawne ;))

Gość jakatakaja
a czy chlebek moze byc z piekarni? pelnoziarnisty?

Gość gość
jeśli jesteś PEWNA piekarni to jasne że tak , ale chleby z piekarni rzadko są zgodne z recepturą ........... trzeba uważać na skład - szczególnie cukier

Gość gość
najwygodniej samodzielnie upiec bułki mmowe albo chleb, podzielić na porcje na jedno śniadanie i pomrozić, potem rozmrażać, kiedy jest potrzeba w smaku są praktycznie jak świeże, a robota raz na kilka tygodni a tak poza tym to ja najbardziej na mm lubię płatki owsiane na śniadanie, razowiec z chudym serem czy tuńczykiem dość średnio mi podchodzi

Gość gość
a macie jakis sprawdzony przepis na chleb?

Gość gość
podaję mój ulubiony przepis mmowy, z samego ciasta wychodzą też fajne bułeczki, ale spróbujcie cebulaków, znikają błyskawicznie nawet w brzuchach rodzinki, która się nie odchudza Cebulaki z mąki pełnoziarnistej I faza około 9 szt. Składniki: zaczyn: 4 dag świeżych drożdży 1 łyżeczka fruktozy pół szklanki ciepłego mleka 1 łyżeczka maki pp Reszta składników 3 szklanki mąki pp typ 1850 1 białko 1 łyżeczka soli pół szklanki mleka 2 łyżki oliwy 4 duże cebule ulubione przyprawy, ja dałam - kminek mielony, pieprz czarny Sposób przygotowania: Zaczyn: drożdże rozcieramy z fruktozą, zalewamy mlekiem i dodajemy mąkę - odstawiamy do ciepłego miejsca na ok. 10 minut 1. Do miski wsypujemy mąkę, mleko, białko, oliwę i łyżeczkę soli. 2. Kiedy zaczyn urośnie dodajemy go też do miski. 3. Wyrabiamy ciasto i pozostawiamy w cieple do wyrośnięcia - ma podwoić objętość. Jeżeli ciasto bardzo się klei dosypujemy mąki, ale ciasto ma pozostać MIĘKKIE. 4. Kroimy cebulę w kosteczkę. Na suchej patelni solimy cebulę i smażymy bez niczego dopóki nie wyparuje naturalny sok z cebuli, potem możemy podlać odrobiną wody. Dusimy do czasu, dopóki cebula nie zeszkli się. Na końcu dolewamy trochę oleju do smaczku, przyprawy i chwilę smażymy. 5. Jak ciasto wyrośnie, za pomocą szklanki wycinamy kule, układamy w odstępach na blaszce i zostawiamy do wyrośnięcia około 30 minut - najlepiej w cieple. 6. Jak kule urosną spłaszczamy je za pomocą dna szklanki. We wgłębienia wkładamy uduszoną cebulę. 7. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180st. nie na termoobiegu ok.20 - 30 min. przepis z forum Zuzla

Gość gość
CHLEB by ZUZEL Potrzebny bedzie 1 kg maki pszennej lub żytniej razowej TYP 2000, 60g drożdży (lub 2 paczki drożdży instant), proszek do pieczenia, sól, łyżeczka fruktozy. Mąke przesypujemy do duzej miski, robimy w środku wgłębienie i wkruszamy drożdże, zalewamy je szklanka letniej (nawet lekko ciepłej) wody, dodajemy fruktozę. Mieszamy w tym wgłębieniu, przykrywamy ściereczką miske i zostawiamy na godzine. Kiedy wyrośnie dosypujemy dwie łyzeczki soli (ewentualnie 4 łyzeczki słodkiej papryki), 1 łyżeczke proszku do pieczenia, dolewamy 1,5 - 2 szkalnki letniej wody i reka wyrabiamy. Przekładamy do podłóżnej, wąskiej foremki, chleb powinien wypełnić ją do połowy wysokości, przykrywamy, trzymamy w cieple (scierka, recznik, a nawet koc) i zostawiamy do wyrośnięcia (żytni nawet kilka godzin). Następnie wkładamy formę do piekarnika rozgrzanego do temperatury około 195 st. na 55 minut.

Gość gość
dziekuje bardzoooooooooooo :)

Gość gość
zaczyna ktoras dietke jutro? bo ja bym chciala ale samej na mm trudno byc chyba :)

Gość kartiuszkaa
ile mozna jesc posilkow dziennie?

Gość kartiuszkaa
mowcie co chcec ie ale ta dieta nie jest łatwa jednak

Gość Koniczynka27
próbowałam być na tej diecie, ale mi nie wyszło,dużo prościej po prostu jeść mniej,częściej i zdrowiej, i więcej ćwiczyć, a jeśli chodzi o oczyszczenie to uwzględnić w diecie dużo warzyw, pić zioła, ja np. piję stale figurę detox, przestrzegając zdrowych zasad nie trzeba później polegać na dukanach czy montignakach.