Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość tulsa300
hej, jesli o mnie chodzi to te cienie drugiej kreski nie wskazywaly ciazy. dzisiaj, po 33 dniach cyklu dostalam @. pozdrawiam

Gość Flavia234
Hej. u mnie leci juz 7 tydzień. jak narazie czuje sie bardzo dobrze. termin mam na 6.06:) na pierwszym usg byłam w 5 tyg był pęcherzyk, wyniki badań w normie. nastepne usg dopiero w 10 tyg powiedział że wczesniej nie trzeba, że w 10 tyg zobaczymy juz malucha serduszko itp. a jak jest u was kiedy w którym tyg lekarz robił wam usg i co było juz widac bo mnie martwi troche ze tak pózno mi wyznaczyl

Gość gość
flavia ja mialam usg w 5tygodniu ciazy ale przez brzuch i lekarz sie zdziwil ze widac pecherzyk a na kolejne kazal przyjsc w 8tygodniu bo on nie chce robic co tydzien usg poniewaz to jednak troche szkodzi a w 8 czy10tygodniu juz bedzie widac wiecej.na kiedy masz termin?kiedy mialas ostatnia@?oczekujaca23 niemoge sie zalogowac

Gość Flavia234
mi tez powiedzial że nie chce robic tak często usg. miałam pierwsze usg w 5 tyg dopochwowe i był pęcherzyk lekarz stwierdził że wszystko ok. pozniej miałam jeszcze jedną wizyte na kontrole wyników- równiez stwierdził że jest ok. i nastepną wyznaczył na 10 tydzień dopiero. ostatnią @ miałam 30 sierpnia, a termin mam na 6 czerwca. dzis zaczelam 7 tydzień

Flavia jakiej wielkości był Twój pecherzyk w 5tc? Oczekujaca z reguły kartę ciąży zakładają dopiero jak widzą bijace serduszko bo to dla nich potwierdzenie że ciaza się rozwija Plamienie późnym wieczorem znowu znikło i narazie wkladka czysta ale coś czuje że wróci więc mam zamiar zadzwonić później do gina

Gość Flavia234
tego nie wiem, nie powiedział mi , powiedział tylko że pęcherzyk jest w dobrym miejscu i będzie sie rozwijał, że nie ma zagrożenia jesli nie plamie ani nic. Ja juz mam założoną kartę ciąży. załozyl mi jak przyniosłam wyniki badań

A dał Ci opis USG? Tam musi być napisane jakiej wielkości pecherzyk Wypytuje tak bo zastanawiam się czy mój był ok

Gość Flavia234
robiłam morfologie, badanie moczu, na toxoplazme, na choroby weneryczne, na cukier. na to wszystko dał mi skierowania i wyniki wyszły w normie

Gość gość 85
Dziewczyny , jestem w 5t5d i ok3h mialam pobolewania w dole brzucha , jakby lekkie skurcze. Czy to normalne? Nie chce dzwonic do gina bo bylam w czwartek na usg i nie chce zeby pomyslal,ze jakas histeryczka jestem. Proszę, pomożcie. Czy któraś tak miala i jest wszystko ok?

Gość Flavia234
tak ja czasami tez mam lekkie pobolewania brzucha głownie jak więcej pochodzę lekarz powiedział ze to normalne bo macica sie powiększa, aby tylko nie było plamien

Gość gość 85
Dzięki Flavia za odpowiedź. MUszę przestac sie martwic wszystkim bo urodze zestresowane na starcie dziecko. Odliczam dni do 12 tygodnia gdy maleje ryzyko poronienia. To moje pierwsze wyczekane dziecko dlatego tak drżę okazdy dzień. Dobrze dziewczyny ,ze jestescie. Dziękuję

Gość Flavia234
ja tez się boje, chociaz staram sie odgonic o siebie te mysli. i nawet nie dopuszczam do siebie że coś moze byc nie tak. ja teraz wyczekuje tego usg zeby zobaczyc malenstwo i upewnic się ze wszystko dobrze

Gość Kama2014
Lekkie skurcze w dolnej części brzucha to niby normalne gość85??? no raczej chyba nie.... jeśli boli po bokach to owszem macica nam się powiększa... ale nie w dolnej części brzucha i do tego skurcze... jeśli ci nie mija dzwon do ginekologa i lepiej się upewnij... Ja jak straciłam dzieci w 5 miesiacu ciąży tez sobie tłumaczyłam, że to ból powiększającej się macicy... a to jednak było, że jeden z bliźniaków już nie żył i dlatego. I gdybym od razu z tymi bólami nie poszła to może jednego bym uratowałam... ale mówiłam sobie mam jeszcze 3 dni do wizyty... o jeden dzień przed wizytą wylądowałam w szpitalu i rodziłam martwe moje dzieci.. Flora:"tak ja czasami tez mam lekkie pobolewania brzucha głownie jak więcej pochodzę lekarz powiedział ze to normalne bo macica sie powiększa, aby tylko nie było plamień" to dziwny lekarz... bo powinien Ci powiedzieć, że masz dużo odpoczywać... bo to nie normalne, że Cie pobolewa brzuch w dolnej cześć... Moja jak jej powiedziałam, że po pracy pobolewa mnie na dole pod brzucha to powiedziała, że lepiej iść na zwolnienie i mam dużo odpoczywać. Tylko dziewczyny, żebyśmy się zrozumiały ból ogólny całego brzucha, czy ból podbrzusza w dolnej cześć... bo każdy ból jest dopisywany do czegoś innego...

Gość gość 85
Kama, dzięki za obszerną wypowiedź. Ale to nie jest tak,ze boli caly czas. Jestem w 5t5d a usg mialam 2 dni temu i wszystko ok, tylko dzis tak zaczelam czuc te skurcze nawet nie wiem jak to okreslic , jakoś tak dziwnie sie czuje. Jestem już na l4 takze duzo leże, dostalam profilaktycznie duphaston i chyba tyle moge zrobić. Reszta w rękach Boga.

Gość Kama2014
gość 85 to dobrze, że już jesteś na zwolnieniu. Teraz jeśli coś robisz i ciągnie cie w dól brzuch i będzie bolał w podbrzuszu to lepiej się połóż i leż.. bo to nie żarty.. Dobrze, że bierzesz też leki. Jak sama straciłam maluchy w takim terminie to dopiero się dowiedziałam, że tak naprawdę więcej jest poronień niż dobrze zakończonych ciąż.. Wiec kobitki, dbajmy o nas i w tym czasie 9 miesięcy nauczmy się być egoistkami. Teściowa cię denerwuje powiedz jej coś by się obraziła i dała ci spokój, Facetowi zrobić na wieczór herbatki lub coś w tym stylu... ojj nie.. to niech facet ruszy d**ę:) my się napracujemy później przy maluchu.. Wstawanie w nocy itp.. i to będzie trwało kilka lat!!!

Gość gość 85
No to dziewczyny leżymy i wypoczywamy. :) Chodzę do gina prywatnie ale koszty badan mnie przerażają i sie tak zastanawiam czy nie isc jeszcze na nfz. W koncu ponad 7 lat składki płace i nic z tego nie mam. A wy jak chodzicie do lekarzy?

Gość Komi1234
Cześć dziewczyny, czytam ten wątek od kilka dni i śledzę Wasze posty. Może napisze kilka słów o sobie. Jestem mamą dwójki dzieciaczków (5 i 7 lat), z 3 byłam w ciąży. Niestety w 10 tyg poronilam i musiałam mieć zabieg :( przeziebilam sie i niestety zarodek przestał sie rozwijać. W lipcu miałam zabieg. W tym cyklu znów sie udało :) w pn robiłam test i hcg z krwi. Wynik pozytywny :D teraz czekam na wizytę u lekarza, wyznaczoną na czw. Strasznie sie boje aby było wszystko wporzadku. Co prawda podchodzę teraz nieco spokojniej niż pare miesięcy temu ale stres nadal jest ogromny. Tak bardzo bym chciała aby sie udało i termin czerwcowy był rownież moim :) bardzo Wam gratuluje i szczerze trzymam kciuki za każda z Was!

Gość gość 85
Witamy nową czerwcową mamusie. Ja juz leze z przeziebieniem 10 dni , niezle mnie wystraszylas tym poronieniem. Czy jest tu ktoś ze śląska?

ja tez mam takie klucia i czasami lekkie pobolewanie moja kol miala tak chyba do 5mc poszla wkoncu na patologie ale tylko zastrzyki dostawala z papaveryny zadnej luteiny itp lekarze twierdzili ze to normalne tylko ona jest corka lekarza to tylko dlatego ja polozyli

Witaj Komi :) Gratuluje i oby do czwartku! Ja też mam wizytę w czwartek i któraś z dziewczyn też Gosc85 moja szwagierka chodziła do 2 lekarzy Prywatnie i na kasę tylko po to żeby skierowania mieć na NFZ Ja mam od męża z pracy pakiet w Lux Med który kosztuje mnie 55zł miesięcznie ale wszystkie badania będę miała w ramach pakietu a do lekarza chodzę prywatnie i niestety jego przychodnia nie ma kontraktu z lux medem więc muszę płacić i to nie mało bo z usg 130zł

(nik)...................... (wiek).......(ilość dzieci)........(data przewidywanego porodu) luckyluna.................33.........................1.. ..................................02.06 maminia22...............22........................2..... ................................03.06 czerwcowa2014....... 27....................... 1........ ............................ 07.06 niebieska1.............. 28....................... 1.... ..................................07.06. Kama2014...............25......................2 (c 3 l)................................07.06. mucha21212............26........................1....... ...............................09.06 87_asik...................26........................1 ......................................13.06 Justi2......................32.................2 (c 15mc)................................17.06

Gość gość 85
hej, a ja? 28l 9-.06

Gość Komi1234
Gosc85 ja jestem ze śląska, nie masz sie co martwić tym przeziebieniem, nie każde sie tak kończy jak moje, jednak nie bagatelizuj go i dbaj o siebie :) Mnie troszkę pobolewa brzuch, takie lekkie klucie mam o uczucie ciężkości, przy poprzednich ciazach tez tak miałam ale mimo to mam stres po moich przykrych przejściach. Byle do czwartku :)

Gość gość 85
Dzięki Komi. Ja bylam na usg 2 dni temu ale w przyszlym tyg chce iść do państwowego lekarza ze wzgledu na koszty badań. Ja czuję sie tylko osłabiona, nie wiem czy to przez przeziębienie czy przez szalejace hormony. Jak bedziesz po wizycie to od razu pisz co i jak. Trzymam kciuki!!!:)

Gość czerwcowa2014
witam, ja jestem po dwóch wizytach dzień po dniu i dwóch usg, mam nadzieję, że to kropkowi nie zaszkodzi :) Kropek ma 3mm i ma się dobrze, z usg wyszedł 5w 6d, podobno jest to zgodne z terminem @, jednak wygląda na to, że pierwszy dzień plamienia w sierpniu nie był pierwszym dniem @ i stąd paru dniowe opóźnienie. Niestety lekarz u którego byłam nie spełnił moich oczekiwań, za 1,5 tygodnia idę do kolejnego i mam nadzieję, że to będzie już ostatnia wizyta przed 12 tyg. Serduszka jeszcze nie ma, ale za 1,5 tyg, powinno już być, generalnie wszystko jest dobrze, dostałam już witaminy, kwas foliowy 15mg. Czuję się fatlanie ;), ale to dobrze bo maluch rośnie w siłę, osłabienie sięga maksimum, momentami mam wrażenie, że mogę zasłabnąć, ale to podobno normalne. Dzisiaj pojawiły się silne odruchy wymiotne, w dzień już drzemie, średnio co 3h czuję ogromne zmęczenie i wegetuje w pracy. Pozdrawiam

Hej :) Mam pytanie dziewczyny !! :( niestety przez zmienną pogodę długie spacery z synkiem zaczęła się epidemia przeziębienia u mnie w domQ :( synkowi przeszło po jednej nocy za to ja już od 3 dni walczę z katarem ogólnym oslabieniem :( bo juz to że non stop jest mi nie dobrze to z wiadomych przyczyn ; ( jestem przeciwniczką farmakologii w ciąży ! Może macie jakieś sposoby naturalne na katar tak aby dzidzi nie zaszkodziło ; ( :)

Gość gość 85
Ja na katar stosowałam "parówki z amolem" i disnemar (roztwór fizjologiczny do nosa) całkowicie bezpieczny . I dużo leżenia choć Tobie przy małym dziecku będzie trudno. Szybkiego powrotu do zdrowia.