Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość Komi1234
Justi byłam u mojej Pani Prof. Prywatnie, mam do niej pełne zaufanie, juz 2 dzieci urodziłam i prowadziła mi ciążę rewelacyjnie. Tez mi kazała za 2 tyg przyjść. Jutro idę zrobić bete bo nie wytrzymam.

Justi to znaczy że takiej wielkości pecherzyk powinien być 2 tyg temu tak mi powiedział ale teraz urósł tyle ile przez ten czas powinien i jest prawidłowy (kształt, kosmowka, scianka) co nie zmienia faktu że jest opóźniony Według OM jest 6t3d a według usg 4t3d Powiedział że jest nadzieja że owulacja się przesunęła.. .

Gość gość joanna28
A pierwsze badania beta hcg z krwi kiedy robiłyście? Od kiedy w wynikach wykaże ciążę?

Gość Komi1234
Ja pierwsza bete zrobiłam 3 dni przed @ i wyniosła 64. Juz 5,6 dni po zaplodnieniu wyjdzie podwyższona beta z krwi.

Gość gość
hej dziewczyny niemartwcie sie wszystko ok bedzie,trzeba myslec pozytywnie.ja we wtorek ide na wizyte z wynikami i zobaczymy co bedzie dalej,dalej biore duphaston2razy dziennie.dalej mecza mnie mdlosci a wymioty teraz sa rano i wieczorem,boje sie zeby anemi niemiec bo juz kilka razy mialam,a teraz do zjem to seans w lazience,i robie sie strasznie glodna.wczoraj bylam u rodzicow troche posiedziec bo szlak mnie juz trafia samma siedziec,tesciowa malo niewybchnie ze nic niepomagam tylko sprzatne w domu i ugotuje.ale w d***e ja mam,dla mnie dziecko wazniejsze.oczekujaca23

Hej dziewczyny :) ehh ale Wam zazdroszczę :) Aniu, majowoczerwcowa dajcie znać !!!! dziś 18....

a ja chce sie czuc tak jak przed ciaza mam dosc :( jestem jakas podlamana na nie tak to sobie wyobrazalam

Gosc85 czemu u Ciebie jest tą rozbieżność że miał być 6t3d a jest ponad 7-my? Bo u mnie na usg jest napisane że według OM 6t3d a tam gdzie wielkość pęcherzyka że 4t3d Kiedy u Ciebie pecherzyk miał 13mm?

Poza tym wybacz ale z tego całego przejęcia zapomniała Ci pogratulować Wczoraj był chyba Twój najpiękniejszy dzień w życiu co? :)

Gość gość 85
Byłam u gina w 52dc ( ze wzgledu na to,ze nie podejrzewalam ciazy bo zawsze mialam cykle b.nieregularne i co za tym idzie bezowulacyjne) wtedy mi wyliczyl,ze jest pecherzyk ciążowy odpowiadający 4t4d 13,3 mm. Po tygodniu poszłam do innego gina u którego mam nadzieje rodzić i powiedział, że jest zarodek, pokazał serduszko i powiedzial ,ze wg usg to 5t5d czyli sie zgadza. A wczoraj zarodek ma 15mm ,serce bije ( super uczucie usłyszec:) i powiedzial,ze 15 mm to dopowiada 7t6d. Zapytałam skad takie rozbieżności a on na to,ze nie wiadomo kiedy owu byla i ze na pierwszej wizycie zmierzyl tylko pecherzyk bo zarodka nie bylo. Powiedział, ze ciąża prawidłowo sie rozwija. Nie wiem sama co myslec. Co o tym sądzicie?

Gość gość
jesli lekarz mwi ze wszystko ok to tak jest:)moj mial11mm w 7t3da wg usg byl to6t6d wiec ok jest moj lekarz tak powiedzial i normy tez sa takie,a jesli masz dlugie cykle to niewiadomo kiedy byla owulacja,ja wiedzialam kiedy byla wiec latwiej obliczyc u mnie.chcialabym zeby juz byl maj lub zerwiec.tez myslalam ze jakos lagodniej bede to przechodzic a tu niestety,ale chociaz apetyt mam teraz i wymioty dalej.u mnie dzs pada leze w lozku,jutro upieke szarlotke i torta bo maz juz prosi o ciasto:)oczekujaca23

Kurcze widzisz a u mnie cykle regularne 28 dni bardzo rzadko 31 dni A tu owulacja musiałaby przesunąć się o 2 tygodnie czyli raczej niemożliwe Liczę jeszcze na to że każda ciaza rozwija się inaczej i że moja nadgoni

Gość gość 85
Mucha a kiedy idziesz na usg? Słuchaj moja w tydzien zrobiła sie z 5t3d w 7t6d nie wiem jak to możliwe, moze przez 2 rozne aparaty do usg. Tez sie martwie i chyba niepotrzebnie. Nadgoni , nadgoni zobaczysz!

Oczekującą mi się wydaje że czułam owulacje w 13 dniu cyklu no ale lekarz powiedział że to co czułam to nie musiała być owulacja i mogła się opóźnić A poza tym przyjeżdżam do Ciebie na szarlotke!!!!! :)

Idę 29 ale właśnie zastanawiam się czy między wizytami nie skoczyć do innej przychodni tym bardziej że nie muszę płacić

Gość gość
zapraszam bardzo na szarlotke:) taka ciepla bym zjadla i moze jeszcze dzisiaj zrobie ,a jak ty mucha odpoczywasz troche czy nic?ja staram sie lezec jak najwiecej ale niestety juz niechce mi sie lezec,ale jak trzeba to trzeba.

O matko jak ja uwielbiam szarlotke! :) a jeszcze taką ciepłą...... Tyle że ja nie umiem zrobić i chyba zmolestuje moją mamę :) Staram się leżeć jak najwięcej ale to nie takie łatwe bo ileż można tym bardziej że coś jeść trzeba i dom ogarnąć

jak ja wam zazdroszcze apetytu , ja nie moge nawet sluchac o jedzeniu nie moge na nie patrzec ani go czuc mam juz tego dosc nie moge gotowac jemy jakies gotowe produkty nie moge zblizac sie do lodowki to mnie wykancza wszystko posprzatalam popralam a czuje ciagle zapach jedzenia ile mozna tak zyc nawet pic nie moge, chce czuc sie tak jak przed ciaza nie potrafie sie z niej cieszyc przez to ;(

Gość gość 85
Oj też bym zjadła cieplą szarlotke z bitą śmietana:) Ze też Ci sie chce tak robić. Mnie te hormony bardzo rozleniwily:) Asik ,wytrzymaj jeszcze troche, powinno niedługo przejść. Na pocieszenie powiem,ze jak dziewczyna ma mdlosci i wymioty to oznaka ,ze ciaza b,dobrze sie rozwija. Spójrz na to z tej strony ;)

Gość gość
asik ja tez mam odrzuty od lodowki,jem tylko chleb maslo i ogorek korniszony to mi smakuje tylko.wiem co czujesz dokladnie,herbaty tez pic niebardzo moge bo slabo mi sie robi.no ale coz .mucha ja to nawet umiem piec ciasta ale musze miec spokoj i zeby moja tesciowa sie iewtracala jak robie ciasto.nawet mama moja mowila ze zjadla by tez ciasta a niema czasu upiec wiec jej zawioze po kawalku.

Gość gość
gosc 85 wyobraz sobie ze zanim wyszlam za maz ciasto pieklam co tydzien albo paczki ,sama uwielbiam ciasto jesc:) a wymioty to dobra oznaka mi lekarz tez tak mowil.wiecie co ja to chyba bede miec dziewczynke bo na buzi sie zmieniam taka okragla buzie mam ze szok.

dzis jest dokl 6tydzien czyli jakies pewnie jeszcze 6 przede mna jak powiedzialam gin to tez mi powiedziala ze to bardzo dobrze ale w chwili obecnej ppoprostu zwatpilam ...

Gość Flavia234
czesc dziewczyny mnie co rano strasznie mdli ale nie wymiotuje, wmuszam w siebie jakieś sniadanie i przechodzi ale te mdłosci są straszne aż żoładek boli. Ja mam starsznie ochotę na kwaśne- pomarańcze, ogórki kiszone, kwasne zupy, śmitana. słodyczy w ogole nie ruszam. ciekawa jestem co u mnie będzie. zaczełam dziś 8 tydzień. za 2 tyg mam USG

ja tez nie wymiotuje tylko mam calodobowe mdlosci nie ustepujace po jedzeniu a mam wrazenie ze nie wymiotuje tylki dkatego ze nie jem prawie jak pomysle ze bym co rano miala zjesc to wiem jak by sie to skonczylo dzis na sniadanie wypilam shake bananowy i nic wiecej a mdklosci mnie budza w nocy nawet :(

Gość Flavia234
to ja aż tak zle nie mam, w dzień mnie nie męczą, tylko rano. kurcze już nie mogę doczekac się tego usg, troche mnie martwi że lekarz nie wyznaczył mi go wczesniej żeby się upewnic że juz serce bije, tylko dopiero w 10 tyg. pierwsze miałam w 5tyg to był pęcherzyk i powiedział że jest dobrze a pózniej już nie miałam. no i teraz dopiero wizyta w 10tyg

Gość Flavia234
chodzi o to że pózniej już nie miałam usg robionego. tylko to jedno w 5 tygodniu, a wydaje mi się ze powinnam miec teraz bo zaczełam 8 tydzien i chcialabym juz wiedziec, czy serce bije i czy jest dobrze.