Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość Flavia234
hmm- ja dziś skończyłam 8 tygodni, jutro zaczynam 9tydz. i mam termin na 6.06. asiula dlaczego twoja ciąża jest młodsza a masz termin wczesniej o 3 dni?:) troche nie rozumiem wyliczeń tych lekarzy, mi się tez wydaje ze powinnam miec termin wczesniej. a kiedy miałam ostatnią @ jesli mogę spytac?

flavia ja tez tego nie rozumiem bo wczoraj zaczal mi sie9tydzien a oni twierdza ze 8 i termin na30maja lub3czerwca wg usg.ja jutro wychodze ze szpitala bo gdyby byl moj lekarz prowadzacy to by zrobil mi usg i wyszlabym dzisiaj sobie a tak to niestety bede tutaj jeszcze noc jedna.ale jaka to ulga jak nie wymiotujesz i nie mdli czlowieka.a wy dziewczyny jak sie czujecie?

Gość mamusia trójeczki
Witam, nie wiem czy można się dołączyć. Okres spóźnia mi się 9 dzień już. Do ginekologa wybieram się w poniedziałek. Według moich obliczeń wypadałby termin na 23 czerwiec.

Gość Flavia234
ja się czuje tak sobie. zalezy jaki dzien. wczoraj np myślalam że umre, ciągle mnie rwało na wymioty a ja nie umiem zwymiotowac i męczę się cały dzień. od jakiegokolwiek jedzenia mnie odrzuca, coś tam wmuszam na siłę, żołądek boli a w brzuchu burczy, do tego wczoraj było mi strasznie słabo, kręcilo się w glowie. cały dzień przelezałam. dziś jest troszkę lepiej, nie mam takich mdlości jak wczoraj za to mam nerwy, popłakalam się dziś chyba z 5 razy bo wszystko mnie wkurza. do tego mąż nie rozumie że zle się czuje i caly czas mi gada że ciąża to nie choroba. normalnie życzę mu żeby dostał takiej grypy żołądkowej żeby cały dzień nie odchodził od kibla to moze wtedy zrozumie. zawsze najwięcej do powiedzenia mają ci co nie mają zielonego pojęcia. też mi się kiedys wydawało że co tam ciąża, a teraz widzę ze ten 1 trymestr jest starsznie ciężki. na nic nie mam ochoty, ja widzę mięso to mam ochotę zwymiotowac, słodycze to samo. jedyne na co w miarę mam chęc to pomarańcze, obiad w siebie wmuszam, sniadanie to samo bo burczy mi w brzuchu i jak nie zjem śniadania to cały dzień mam mdłości. poza tym i tak boje się ze za mało jem i dzidziuś nie ma z czego rosnąc, mąż mi cały czas o to suszy głowe, a wez jedz jak nie można. schudłam 1kg ale w pasie przybrałam. mama nadzieje, że dalej będzie juz lepiej. trzymajcie się dziewczyny

Gość aniczka90
flawia ja tez sie caly czas wkurzam... wlasciwie to u mnie jedyne objawy to to że jestem cały czas wkurzona i zmęczona, i albo się drę albo płacze... A mój tez mnie wczoraj zdołował bo mnie męczył pół dnia czemu nie mam humoru a jak mu powiedzialam ze moze to ciąża to stwierdził że dzidziuś jest jeszcze za malutki żeby mi jakkolwiek dokuczać.... I tylko jeszcze bardziej mi sie chcialo ryczec...

Ja ze swoim też się dziś poklocilam strasznie Płakałam tak że aż się zanosilam Teraz chodzi i co chwila mnie przytula

@mialam 26.08. Wiec tak mi wyszło! Termin z okresu a z usg i przeczuc to czasem nawet 2 albo i 3 tygodnie.

Gość aniczka90
w sumie ja liczyłam sobie termin z kilku różnych kalendarzy i pokazywało mi terminy od 27 czerwca do 5 lipca... wiec calkiem spora różnica, wszystko zależy skąd się wylicza... Ale Asiula chyba mialaś na myśli 26.09:P ja mialam ostatnia@ 24.09

nie 26.08 dlatego termin ma na 2-3 czerwca. Sam początek czerwca. A ty masz na końcówkę czerwca. Ile jest nas mam na forum?

myślałam ze cos mi wykasowało i nie poszło więc napisałam raz jeszcze. Teraz patrzę i dwa razy poszło. Sory!!

Gość aniczka90
to nie wiem, czegos nie doczytalam, tak jak pisałam mi zalezy od strony na jaką wejde tak podają różne terminy... Stąd też dziewczyny jak korzystacie z różnych stron to mogą być znaczne różnice...

Gość aniczka90
ja poczekam i pozwole ustalic termin porodu lekarzowi :P

do daty ost miesiaczki dodajcie 7dni odejmijcie 3mc dodajcie rok i bedzie termin tak obliczaja ginekolodzy

Cześć Dziewczyny ;) Chwilę mnie tu nie było, ale nie byłam w stanie jak kolwiek funkcjonować :( ciągle nie dobrze, zmeczona, spiaca a spać nie mogę ... :( :) A co do terminu rozwiązania ja miałam @ ostatnią 27.08 i termin mi gin wyznaczył na 3.06 z usg w ubiegłą środę był to tydzień ... na jednym zdjęciu 7 i 1 dzień a na drugim 7 i 0 dni czyli mniej więcej teraz zaczął się 8 tydzień :) 3-majcie się dziewczyny :)

hej dziewczyny ja dzisiaj wychodze ze szpitala,czuje sie dobrze .krwiak sie wchlonal dzidzius rosnie ma22milimetry i juz mam 9t3d wg usg widzialam raczki nozki serduszko i jak sie ruszal dzidzius a za miesiac bedziemy szukac czy chlopak czy dziewczynka tak sie ciesze ze wszystko wporzadku z moim malenstwem.

Gość gość 85
Oczekująca- bardzo się cieszę,ze wszystko ok. SUPER!!!!!!!!!!!! A teraz wypoczywaj i niczym sie nie przejmuj. Niech dzidzia rośnie. Trzymaj się cieplutko

Gość Agu_28
maminia22 to masz tak jak ja ja miałam 27 ostatni @ a termin mam 5czerwca :) Dziś idę do gin i bardzo się boje ostatnio byłam równy miesiąc temu było widać tylko bąbelek. Nie mogę się doczekać dzisiejszego badania. Z tego co piszecie to już będzie widać serduszko? Nie wiem czy to cisza przed burzą ale ja się zaczęłam świetnie czuć. Minęły mdłości, zaparcia, bule i zawroty głowy ale zaczęłam spacerować nie siedzę tylko na siłę wychodzę i lepiej się czuję. Pocieszenie dla was kochane że wam niedługo może też minie :) 3mam kciuki

Gość gość joanna28
Hej mamusie. Pisałam kilka stron wcześniej. Ostatni @ miałam 23.09,robiłam już 3 testy ciążowe i żaden nie wyszedł pozytywny.Kurczę nie wiem co mam myśleć.Od kilku dni z małymi przerwami boli mnie brzuch jakbym miała dostać@ w sumie to boli mnie po lewej stronie tak jakby to jajnik.Od rana bolą mnie piersi i wstałam z bólem ud jakbym przebiegła jakis maraton i miała zakwasy.Do tego chce mi się cholernie spać i takie to dziwne jakieś.Do lekarza mam termin dopiero na czwartek ale pójdę chyba sobie zrobić jutro betę bo akurat mam na przeciwko labolatorium.

Gość Przyszla_mama92
Dolaczam sie 4.06.2014 :D Dzis pierwsze usg nie moge sie doczekac :)

Gość Flavia234
jak wam zazdroszczę, że juz macie usg. ja jeszcze muszę czekac prawie 2 tyg , żeby zobaczyc moje maleństwo

mamusia trojeczki po niku wnioskuje ze to twoja 4 ciążą? Tak. W jakie wieku masz dzieciaki!! Co do mdłości to przy corkach miałam straszne mdłości a zwłaszcza przy drugiej? Trafiłam do szpitala

Gość gość 85
Hej, ja juz po kolejnym usg. Dzidzia ma 23mm i według CR to 9w2di znowu przybliza sie termin porodu, nie 10.06, nie 30.05 tylko 21.05 :) Lekarz powiedział zebym sie tym alkoholem wypitym gdy nie wiedzialam o ciazy nie przejmowala. Wiec od dzis koniec stresów!!!! Rodzinka już wie. Jeszcze badania prenatalne przede mna!

Gość Przyszla_mama92
Dziewczyny, zakladajac,ze jestescie mniej wiecej tyle samo tygodni co ja mam do Was pytanie...Mianowicie czy tez miewacie bole brzucha? Nie zbyt czesto,ale np co drugi dzien bole jak na okres? Zastanawiam sie czy to normalne. Pytalam juz lekarza ,poloznej,ale mieszkam w UK i tu dla nich wszystko jest normalne :o I czy miewacie tez co jakis czas okropne migreny? Nigdy ich wczesniej nie mialam a teraz tak mi zycie uprzykrzaja ,ze czasem z domu wyjsc nie moge :( Swiatlo dzienne tak mnie razi,ze ledwo widze...I najczesciej trwa to przez caly dzien na drugi dzien jak reka odjal :( Od czego te cholerne migreny w ogole? Pozdrawiam i zycze duzo zdrowia!

Hej Agu_28 a jak długie masz cykle ? :) ja niestety wcześniej nie obsetwowałam tylko ostatni no i wyszło że co 28 dni. Mam już 3 letniego synka i marzy mi się dziewczynka do parki :) wiem że najważniejsze jest to aby było zdrowe :) lecz staram sobie przypomnieć jak było w pierwszej ciąży z chłopcem.... nie koniecznie przytulałam się do wc chodziłam zmęczona i też specjalnie nie dobrze też mi nie było a teraz ciągle jest mi nie dobrze głowa mnie boli krostki mam na brodzie i poraz pierwszy w życiu na policzkach zaczęło coś wychodzić na placach no poprostu chodzę i strasznie przez co moje samopoczucie nie jest takie jakie bym chciała :( Może mamusie które mają już pociechy mogły by się podzielić swoimi doświadczeniami z poprzednich 9 miesięcy? :) I zastanawia mnie jedna rzecz jak mialam usg byl to 7 tydzień i 0 lub 1 dzień maleństwo miało już 9 mm czy to dużo ? Bo tak jak czytałam to w 7 tyg ma pomiędzy 6-11mm czy coś źle do czytałam ? :)

Gość Flavia234
mnie czasem tez pobolewa brzuch ale takie jakby ciągnięcie, lekarz powiedział że macica się rozciąga i z tego co widzę dużo kobiet tak ma więc sie nie martwie. czasem coś tam mnie zakuje ale sporadycznie. staram sie nie nakręcac. gosc 85 to dużo zmienił termin prawie 3 tygodnie, a dlaczego tak? czy dzieciątko okazało się większe niz wychodzilo z OM czy jak. ciekawe jak będzie u mnie bo tez mi się wydaje że moja ciąża jest starsza, myśle ze tez mi sie przesunie termin na koniec maja. zobaczymy w sumie to nie jest ważne, oby z maleństwem wszystko dobrze. kobietki które były juz na usg ok 9 tygodnia powiedzcie co widziałyście czy było juz cos dokładnie widac?

Gość gość 85
Flavia - ja miałam OM 14.08 ale ze wzgledu na nieregularne cykle nie wiadomo kiedy miałam owulacje! Powiedział lekarz,ze konkretnie to powiedza mi na badaniach prenatalnych w polowie listopada. Bo teraz to wrozenie z fusów. Powiedzial tez zeby sie nie martwic bo dziecko rosnie, serce bije i jest wszystko w porzadku. Tez mnie to zastanawia ale coz... Czekam na prenatalne

hej dziewczyny moja beta z środy 16895 mlU/ml i odebrałam też z poniedziałku ale to masakra jakaś wynik 23,00 ng/ml pierwszy raz spotkałam się z taką jednostką i jak poszukałam troche w necie okazało sie ze to nie beta hcg tylko podjednostka czy coś tam generalnie zupełnie inne badanie wrrr!!!!!