Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość
hej ja sie dzis wystraszylam bo wogole piersi mnie niebolaly ale pozniej zaczely.beka mi sie i odbija i ciagle smak kwasny w buzi.wymioty ustapily byly raz tylko i tyle.mdli mnie czesto a najbardziej jak chodze i pochylam sie.brzuch czasami boli i rosnie,juz zaczyna byc widac ,jestem ogolnie zmeczona i nogi puchna mi jak chodze wiecej.spie juz w taka pore ale do5 max6 i koniec spania a w dzien to niemam czasu bo ciagle cos wymysle do roboty.u mnie juz po niedzieli11tydzien,chyba objawy beda ustepowac ,mam nadzieje ze wszystko z dzidzia wporzadku.oczekujaca

Gość asiula84 gość
co do tego śluzu to ja tez tak mam. Rano bolało mnie od krzyża w doł jak na okres i wogóle dziwnie sie czułam. Mdłości jeszcze są. Do tego jestem senna, zmęczona. A brzuch cos szybko sie powiększa. Jest taki napięty.

Gość gość
asiula84 co do tego śluzu to ja tez tak mam. Rano bolało mnie od krzyża w doł jak na okres i wogóle dziwnie sie czułam. Mdłości jeszcze są. Do tego jestem senna, zmęczona. A brzuch cos szybko sie powiększa. Jest taki napięty.

hej dziewczyny ja tez mam diuzo sluzu ale chyba to tez uplawy.ja kiepsko sie czuje wymioty ustapily troche ale w nocy o24 obudzily mnie wymioty i tak przez godz a poizniej do3lezalam z miska kolo lozka,dzis rano to samo i w dodatku zawroty glowy.masakra poprostu mam nadzieje ze z dzieckiem ok wszystko bo boje sie ze moze cos nietak .

ja tez czuje sie słabo. Mam zawroty głowy i mi słabo. z cmentar pewnie nie pójdę. Z córka miałam mdłości ze trafiłam odwodniona do szpitala. Ale wymiotowałam przez 4 tyg. Az nie byłam stanie nic jesc przez 2 dni.

witam. Widze ze cisza na forum. Jak sie czujecie. Jak mdłości? Ja fatalnie. Jestem słaba. Boli mnie głową. Sa jakieś tabletki przeciwbólowe które można brac??

asiula mozna brac apap ogolnie paracetamol dozwolony :) ale oslabienie ból głowy raczej mi wskazuje ze mozesz miec slaba morfologie ..

Gość justtit
Czesc dziewczyny Tez Mam termin na czerwiec obecnie 7tydz cciazy z blizniakami. Jestem w szpitalu I z nadmiaru wolnego czasu zdecydowalam sie napisac. Mam juz dwuletniego syna. Pozdrawiam

hej dziewczyny ja tez kiepsko sie czuje straszna zmeczona jestem wymioty znowu towarzysza i mdlosci.justit gratulaccje blizniakow dolacz do naszego grona:)mam straszna ochote na ciezkostrawne jedzenie ale ostatnio bigos zjadlam to meczylo mnie ze szok.kiedy planujecie zaczac kompletowac wyprawke?ja mysle po bozym narodzeniu nbo pozniej moze zle bede sie czuc a sama chce wybierac z mezem wozek lozeczko wszystko.justit a czemu w szpitalu jestes?

Gość justtit
Oczekujaca dostalam w piatek krwawienia na szczescie sytuacja opanowana. Robia mi sie krwiaki na macicy. Przechodziilam to samo w pierwszej ciazy. Ja o wyprawce pomysle po 7 miesiacu ciazy bo, I tak Mam sporo po pierwszym dziecku. Nie bede sobie tym glowy zaprzatac najpierw musze ciaze donosic

Gość mamamusia
Hej kochane mamusie:) pisałam niedawno do was:) jestem w 7 tygodniu i manmam termin na 22 czerwiec:) jak się czujecie? Mnie wczoraj strasznie głowa bolała i było mi niedobrze przez cały dzien , w ogóle nie mam apetytu:( mam jeszcze pytanie: czy pracowałyście przed ciążą? Jesteście na zwolnieniu czy pracujecie jeszcze?

mamamusia my mamy z m,ezem gospodarstwo i jak wyszla w piatek zew szpitala to dostalam zwolnienie i bede je kontunuowac bo i tak zle sie czuje,glowa tez boli ale to czseto jest w ciazy.justit ja tez mialam krwiaka na macicy ale po2tygodniach sie wchlonal ale tez bylam odwodniona i moglam stracic ciaze.lekarz kaze sie oszczedzac bo jeszcze miewsiac cco wszystko moze sie stac a pozniej powinno byc lepiej.a blizniaki masz w rodzinie ze udalo sie wam je miec?

Gość justtit
Blizniaki sa po stronie meza same jednojajowe a na Mam dwujajowe wiec czysty przypadek. Na jestem na l4 juz 3 tydzien bardzo sszybko dowiedzialam sie o ciazy Oczekujaca to twoja 1ciaza?

Gość mamamusia
Ja nie dostałam zwolnienia od lekarza, nawet nie zapytał czy pracuje... Nie jestem leniem, lubię pracować, ale teraz w ciąży jestem bardzo senna i zmęczona dlatego nie mam chęci chodzenia do pracy. Ponadto jest mi ciągle niedobrze i pobolewa mnie brzuch na dole, ale to przecież normalne w ciąży... Czy powinnam poprosić lekarza o l4 czy sam mi zaproponuje podczas następnej wizyty? A może według lekarzy nie ma żadnych przeciwskazan do tego aby w ciąży pracować?

tak to moja pierwsza ciaza i dlugo wyczekiwana bo od listopada staralismy sie a dopiero w sierpniu sie udalo,boje sie bardzo zeby wszystko ok bylo ,narazie ciaze ciezko znosze ale wytrzymam aby dzidzius byl zdrowy i urodzil sie.to faktycznie mielisacie prawdopodobienstwo blizniakow u mnie jest jeden dszidzius bo widzialam go jak sie rusza w koncu juz11tydzien bede miec od wtorku.

Gość justtit
A chodzisz.na nfz czyy prywatnie?? Prywatnie jak powiesz ze chcesz to ci da bez problemu a jak na nfz to moze byc cieezko ale zapytac zawsze mozesz

Gość mamamusia
Chodzę prywatnie do lekarza i wszystkie badania w ciąży też robię prywatnie.. Chodzi o to, że nie cgxechce żeby lekarz pomyślał że jestem smierdzacym leniem, ale ja naprawdę jestem bardzo zmęczona i w ciąży po prostu w pracy przysypiam i nie jestem wydajna nawet w 50%:( wolałabym posiedziec w domu i pospać dłużej, póki jeszcze mogę:)

ja np bylam prywatnie to mowil zebym na nfz chodzila,teraz ide prywatnie bo zwolnienie mi sie konczy a w inny dzien on przyjmuje.u mnie niema problemu ze zwolnieniem pytalam go kiedys to mowil ze niema problemu.

Gość Agu_28
Hej mamuśki :) witam nową przyszłą mamę bliźniaków ;) ja mam zamiar pracować jak najdłużej jak się uda to do samego porodu się postaram. Oczywiście objawy mam jak wy wszystkie senność, ból głowy, mdłości przechodzą i znowu powracają, ale dawno temu sobie obiecałam że nie będę się nad sobą użalać, że ciąża nie jest chorobą i że nie można zrobić z siebie takiej kwoki oczywiście jeżeli czuje się na siłach. Niektóre przechodzą ciąże gorzej niektóre lepiej czasem trzeba leżeć, czasem lekarz sam nakaże dbać o siebie i odpoczywać. Niekiedy jednak lekarz mówi że ciąża jest ok że wszystko super a babka narzeka, użala się nad sobą i robi z siebie ofiarę.. Wiadomo że w ciąży czujemy się gorzej z początku zwłaszcza, ale każda to wiedziała już wcześniej. Niektóre z was jak czytam to nie obraźcie się ale zachowujecie się jak małe rozkapryszone dziewczynki, podkreślam że nie wszystkie bo niektóre naprawdę widzę mają problemy ale niektóre narzekają jakby był koniec świata jak macie zamiar zająć się maleństwem po porodzie skoro teraz ledwo co dajecie radę? Oczywiście że nie mam wigoru jak przedtem, że jak gotuję mężowi to zatykam nos spinaczem bo mi mięso śmierdzi, ale czy to wina mojego męża? czy mam leżeć i nic nie robić bo mi niedobrze? Wydaje mi się że jak robię wszystko to nie mam czasu na użalanie się nad sobą. Jeżeli dacie radę funkcjonować i nie ma przeciwwskazań od lekarza to po co leżeć i biadolić nad swoim losem. Są dziewczyny na podczytywaniu całe 9 miesięcy w szpitalu one z pewnością chciałby by się zamienić z niektórymi z nas.

agu ja tez wolalabym ciagle cos robic ale niestety niemoge z zalecenia lekarza i z naprawde zlego samopoczucia.chociaz jak lepiej sie czulam to robilam wszystko a teraz znowu to samo sie zaczyna.moja sasiadka miala wszystko ok w ciazy i palcem nieruszala nawet przez cala ciaze a teraz dopiero wychodzi z domu a urodzila w lipcu.niekazdy ciaze przechodzi dobrze jedni maja wymowke aby odpoczac a inne niestety musza sie oszczedzac,mi lekarz mowil ze jak beda znowu utrzymywac sie wymioty to znowu szpital i kroplowki .wiecie co mozna brac w ciazy aby oslabic kwasny smak w ustach?juz niemoge tak pali mnie

witajcie nowe mamy oczekująca - mi gin i szefowa polecila gaviscon w buteleczce taki na ten smak gorzko kwasny troche moze pomaga łagodzi zarzucanie . Agu ciesze sie ze nie robisz z siebie ofiary widocznie czujesz sie dobrze :) tez przed ciażą twierdzilam ze to nie choroba jednak teraz mowie zupelnie inaczej : jesli ktos mowi ze ciaza to nie choroba tzn ze czuje sie dobrze bo normlany czlowiek zdrowy sie tak nie czuje, mdlosci i wymioty w ciazy sa porownywalne z tymi po chemioterapii... wiec o czym my tu wogole mowimy , nie raz jako plg widzialam ludzi ktorzy zmagaja sie z tym i szczerze nie rozumialam jak cierpią do teraz... ja nie wyobrazam sobie gotowania obiadow zwazywszy na to ze wymiotuje na widok lodowki czy nawet samej kuchni wiec raczej z wc gotowac sie nie da ale moze jestem z tych kobiet szczsciar ktorych mezowie maja tez dwie rece i mamusia ich wszystkiego nauczyla :) moj maz gotuje sprzata chociaz wstaje po 4 i wraca ok 19 wkoncu to nie tylko moje dziecko sama go sobie nie zrobilam, po porodzie pewnie tez mi pomoze aczkolwiek po porodzie mina mdlosci i wymioty a to jest przyczyną naszych wszystkich negatywnych emocji :)poza tym jak przez najgorsze da kobiety 3mc cos mąz pomoze to chyba od tego nie zginie mam chyba XXI wiek :) nie wiem jaki sens ma robienie czegos co powoduje u nas zle samopoczucie wymioty czy mdlosci skoro tak naparwde nie jest to potrzebne , nie bawie sie w gotowanie dla jednej osoby, (dzieci nie mam) bo to zbędne ja nie jem obiadow bo nie dam rady malo co dam rade jesc Była na zwolnieniu 2tyg szefowa mi wypisala nie prosilam wiec gin , ale czasami ciezko z tym l4 u gina, ogolnie w pracy czuje sie lepiej nie wiem ile to jeszcze potrwa jestem w 8t1d ale od 3tyg juz sie męcze perspektywa ze jeszcze moze tak byc do 15tyg sprawia ze w najcieszych chwilach juz porpostu siedze i placze bo nie mam siły ps do mamy blizniakow - tez mam krwiaka ale naszcescie nie plamie wiec nie musze lezec tylko sie ograniczac :) biore lutke 2razy dziennie co jak wiadomo dodatkowy progesteron nasila mdlosci :/:/

a i jeszcze jedno dziewczyny na l4 nie bojcie sie ze ktos powie ze jestescie leniwe czy cos, poki co bedziemy pracowac do 67rz jak nie dluzej ja zaczelam pracowac w wieku 22l czyli czeka mnie jakis 45letni staz pracy i uwazam ze nie ma sensu wydzieranie z siebie zył zeby nasza rzad mial z czego oplacac emerytow ktorzy przeszli sobie na emeryturke w wieku 35l - bo to niby nie lenie.., pracowac do usranej smierci rodzic dzieci jak reproduktorki w imie czego? a na l4 zarzuca sie nam ze jestesmy leniwe smiech... chyba jak kobieta przez 9mc sobie pobedzie na zwolnieniu to ma do tego święte prawo czy czuje sie źle czy tez dobrze !!

asik ja tez mialam krwiaka i niekrwawilam wogole ale mi lekarz kazal lezec niedzwigac i po2tygodniach krwiak znikl takzre oszczedzaj sie.ja tak samo mowilam przed ciaza ze bede robic wszystko ale jak objawy sie nasilily to niemoglam nic robic.wogole dzis brzydka pogoda glowa boli i ciagle mdlosci i wymioty masakra

Gość justtit
Asik zgadzam sie z toba a teraz jak Mam male dziecko w domu to tym bardziej nawet jak ciaza Nie bylaby zagrozona to bez skrupulow I tak poszlabymm na l4 any moc byc w domu z dzieckiemm I jemu czas poswiecac a Nie do roboty biegac bo wlasnie-w imie czego?

Gość justtit
Asik ja dostaje lacznie 6 tabletek luteiny na dzien I zastrzyki na krwiaki na szczescie Mdlosci Nie sa wieksze niz dotychczas. Ogolnie da sie przezyc.

Gość mama w czerwcu bede
hej dziewczyny. mam do was pytanie. jestem bardzo zaniepokojona. czy ktoras z was miala taka sytuacje, ze na pierwszym usg byla w 9 tyg ciazy i zarodek wygladal dopiero na 6 tydzien? ja niestety jestem w takiej sytuacji :( w czwartek zauwazylam u siebie brazowe plamienie. pojechalam do szpitala na usg (pierwsze, poniewaz moj gin powiedzial, ze pierwsze usg zrobimy dopiero w 12tym tyg ciazy, gdyz wczesniej nie bedzie jeszcze nic widac). zaczynalam wtedy dokladnie 9ty tydzien, jednak usg pokazalo 6t3d. byla sliczna fasolka, ale niestety brak akcji serca. pani ginekolog, ktora przeprowadzala badanie stwierdzila, ze moze byc zle okreslony wiek ciazy i moze byc ona mlodsza niz wychodzi z okresu. mialam dwa razy pobierana krew. w czwartek i sobote. jutro jade po wyniki. zobaczymy co pokaze beta. jesli poziom bety bedzie spadal, to wiadomo :( boje sie przeokropnie, ale ciagle mam nadzieje, ze moze jednak ciaza jest mlodsza. z moich wyliczen wynika, ze to 6-7 tydzien. tak bardzo chcialabym zobaczyc jutro bijace serduszko :( czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji? czy jest szansa, ze wszystko skonczy sie dobrze? :(

Gość gość
a kiedy mialas ost @ i czy byly regularne ?

Gość mama w czerwcu bede
regularne. 28-29 dni. ostatnia 29.08. chyba wiem co powiesz...

Gość gość
musisz poczekac jakie beda wyniki i kolejne usg co pokaze... a co mowi lekarz?