Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość ewinkaa
Magda-literki są tak zrobione,że każda jest oddzielnie, na łóżku położyłam je tylko do zdjecia:-) normalnie jeszcze każdą będzie miala wstążeczkę i będzie wisiała na haczyku nad łóżeczkiem. Dzięki:-)jako jedyna na ten temat napisałaś:-)ja dostałam powera i będę robiła jeszcze serduszka takie i girlandę:-) od rana sprzątamy,teraz sobie leżę a mąż wygladza ściany do malowania w pokoiku.a mnie plecy tak bolą,ze nie dam rady stać dluzej niż 5 minut:/ współczuję jeśli to kilka nerkowa,bo to ból ogromny:-(

Gość ewinkaa
Na taki ból dobrze działa tez ciepla kąpiel. jejku, u mnie w brzuchu ogromne zamieszanie,chyba jakas zmiana pozycji,bo dziwne uczucie...

Czesc dziewczyny jak sie dzis czujecie??? Pogoda u mnie nie dopisuje zimno brrrr:/

Mam do was pytanie czy boli lub bolalo was krocze orzy chodzeniu lezeniu itp ja mam taki problem niby lekarz mowi ze nieraz tak moze byc... ajesli ktoras z was tak miala to moze znacie sposob jak zalagodzic bol...

Gość ewinkaa
Mnie tak boli:-(nie ma chyba sposobu... Chociaz ja sie kładę z poduchą między nogami i jak jest tak szerzej to wydaje mi się,że mniej boli...

Gość gość
dziewczyny a jak brzmi login do poczty?

mnie tez boli krocze,mam takie uczucie nacisku,rozpychania.Sama nie potrafię określić jaki to ból.

Gość ewinkaa
Czerwcowemamy wszystko z malych liter, to login:))

:) super te literki, widziałam takie powieszone na wstążkach u kogoś, bardzo fajny pomysł :)

Niom wlasnie ja tez tak mam i zle z tym sie czuję kurde ja to na poduszce leze zawsze wtedy lepiej jest troszke ale przy chodzeniu strasznie boli ii szkoda ze nie mozna jakos uspokoic tego bolu:(

mnie az tak bardzo to nie boli krocze.Tylko trochę i nie cały czas.To kości oraz cięzar dziecka tak uciska.

Genialne sa te literki !! Z tego wzgledu, ze mieszkamy u moich rodzicow nie mamy pokoiku dla Jaska. Mamy za to duza sypialnie i jakos sie miescimy, ale szkoda mi, ze nie mam mozliwosci zaprojektowania pokoiku. Jedyne co zrobilam to kupiłam i nakleilam na boki lozeczka kolorowe naklejki z biedronki :) Dziewczyny u mnie na polu jest taka zawier***** ze nic nie widac bo swiatla na chodnikach nie dzialaja ! Wieje, leje.. az strach. Rano sasiadowi szklane drzwi z podworka porwalo i rozbilo, bo mial polozone ze wzgledu na remont.

Gość ewinkaa
Agata-dzięki:-) początek - fajnie, ze się podobają,troche pracochlonne,ale przecież i tak sie nudzę:-) też zastanawialiśmy sie nad imieniem Jaś, tzn. Nawet ja bardziej chciałam,ale mąż wybrał Stasia i jakoś tak wszyscy zaakceptowali. na początku i tak lozeczko będzie w sypialni naszej,ale jakoś tak wyraźnie chcę zrobić fajny pokoik,który do tej pory byl bardziej przechowalnią nierozpakowanych po przeprowadzce kartonów,wiem,ze jak teraz nie zrobie to potem nie będzie sie chciało i czasu juz tyle wolnego nie będzie. . nie umialam tak bezczynnie siedzieć jak mąż caly wymęczony przecieraniem ścian i zrobilam ciasto marchewkowe,juz w piekarniku,poza tym non stop bym cos jadła:-)

Gość ewinkaa
A podobno jak boli krocze to powinnyśmy sie cieszyc, tzn chodzi mi o tę kość dokladnie pod włoskami łonowymi,bo podobno kości sie rozszerzają i dziecko będzie miało więcej miejsca na wyjście. . dziewczyny, gdzie kupujecie koszule nocne?macie do szpitala takie zwyczajne czy specjalne z otworami na piersi?a moze macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z allegro?moze akurat któraś cos poleci?

witam Was! wysłałam na maila pierwsze zdjęcie swojego brzuszka jakie zrobiłam w ciąży. dziś skończyłam 26 tygodni.:) czy kupujecie przed urodzeniem maleństw leki typu coś na kolkę i przeciwgorączkowe czy po urodzeniu? z jednej strony chciałabym mieć wszystko na zaś w domu, bo mieszkam w wiosce z jednym sklepem bez apteki i nie wiem czy kupienie wcześniej ma sens. poradźcie...

Gość gość
ewinka ja tez mam tak ze jak leze to ciagle glodna jestem.wogole dzis tesciowa zrobila obiad ale oczywiscie mnie niezawolali,a maz wrocil kolo15 to wolala go na obiad on sie wkurzyl i powiedzial ze jak ciezko bylo mniezawolac to on tez niebedzie jadl.zrobilam rybe i zjedlismy.a tak mi goraco dzisiajj ze szok.oczekujaca

ewinka-ja kupowałam na stronie brzuchatki.pl wziełam sobie na ramiączkach , bo ja takie najbardziej lubię. do porodu wziełam sobie taką tańszą, bo wiadomo,że może być z nią różnie, a na później mam jedna na ramiączkach i jedna do karmienia. jestem z nich dość zadowolona.

Hej Dziewczyny byłam dzisiaj w szpitalu bo od 2 dni b boli mnie ucho nigdy nie miałam zapalenia ucha i nikomu tego nie życzę to jakaś masakra ; ( macie może jakiś sposób domowy na to ?? Leżę i płaczę z bólu paracetamol przestał działać:( aaa położna połączyła mi ktg aby sprawdzić czy z maleństwem wszystko dobrze bo bardzo słabo albo w ogóle nie czułam malucha miał tetno 154 to chyba dużo ?? A za to ja miałam ciśnienie 133/88 nie za wysokie ??

Gość gość
mamowa ja niekupowalam lekow wyjdzie w trakcie czy beda potrzebne,kupilam dla siebie herbate na laktacje i koperek wloski wrazie co bo byla promocja w tesco.jak trzeba cos bedzie to apteke mam blisko wiec maz podjedzie albo ja.oczekujaca

no własnie ja mam apteke za górami i za lasami, dosłownie! i nie wiem co robić.

Gość gość
mamina jak mialam zapalenie ucha to mama gotowala mi ziemniaka w skorce zawijala w scierke i tak lezalam uchem na tym ziemniaku i po2dniach pomoglo,mozna ytez sola nagrzana przkladac w jakims woreczku ze szmatki,wiem jaki to bol,mi az troszke sluch uszkodzilo po zapaleniu.oczekujaca

już oglądałam koszule do karmienia, ale chyba kupie taka jedna, a 2 na ramiączkach, jedna do porodu taka tania bo i tak do wyrzucenia, a w pizamie na ramiączkach nie będzie problemu zeby nakarmic, tylko na dół i już, a kupie chyba u mnie na targu, na allegro też widziałam, są różne fajne. Co do leków to nie wiem, kurcze im bliżej tym więcej pytań, mam preparat na kolki bo dostałam w aptece, a drugi mi przywiezie teściowa z niemiec na wszelki wypadek, ale to i tak nie można stosować od razu po urodzeniu chyba, jak coś sie dokupi:) Na zapalenie niestety nic nie poradze bo nie miałam nigdy,,

agata- ja własnie oglądałam na ryneczku u siebie za koszulami i powiem Ci,ze sie rozczarowałam bo były te same co na allegro i to droższe dość sporo. do porodu też mam własnie taką co mi jej nie żal. jest tylko rozpinana przy piersi,żebym mogła małęgo od razu przystawić.

takich na ramiączkach nie widziałam, tylko takie rozpinane właśnie są za 20zł u mnie, jak będzie cieplej, pewnie wystawią jakieś z ramiączkami to dokupie 2, z reguły w tych szpitalach jest taki zaduch, ze człowiek by lezał goły najchętniej:) a kupujecie staniki do karmienia?

Rany co za pomysł nie rozumiem z tym podszywaniem, eee flavia moglaby cos napisac. MIalam gosci wczesnych wiec juz poszli i powiem ze dobrze bo padam:). nie nadaje sie do szykowania imprez juz.

ja kupuje. aczkolwiek mam problem jak dobrać stanik do karmienia. ja mam miseczkę g teraz. i nie wiem czy na okres karmienia zostanie mi taka sama czy mam brać miseczkę h?

ja tez mysle o jakichs literkach nad lozeczkiem, ale napewno robic nie mam cierpliwosci:) faktycznie lepiej kupic jakas tania koszule na porod, tylko jaki rozmiar zeby wielki brzuch sie zmiescil, one sa elastyczne?? ostatnio zakupilam pizame do szpitala i dekold ma w litere V wiec piers latwo wyjac, i jest z takiej bawelny ze dobra jest teraz ale i wielki brzuszek tez wejdzie:) Momowa nie ma tego zdjecia:(