Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość
magda no niewierze tesciowa przy porodzie ja pierdziele.ja swojej niemam zamiaru przyjmowac w domu i w szpitalu po tym jak mnietraktuje.ja chce aby maz byl ze mna a jak cesarka to maz z mama na zmiane beda aby wrazie co pomoc.jak bratanek m sie urodzil to tesciowa po niego jechala z synem i imie zmienili bo tesciowej sie niepodobalo.oczekujaca

Gość gość
mama kubusia tak bede mogla pisac w szpitalu bo internmet mam w tel:)ja sie wykapalam ogolilam i brzuch mnie zabolal strasznie w wannie ale przeszlo.maz mowi ze maly ma duzo sily bo caly brzuch sie trzesie.moze to glupie co napisze ale jak rozpoznac hemoroidy?bo od2dni mnie tak piecze i mam takie wypuklenie:/ja uwielbiam algide orzech-smietankowo i koktajlowe z korala.oczekujaca

moja jak sie dowiedziała o ciaży to do m powiedziała "najpierw jedno wychowajcie :( poczułam się jak siksa nieodpowiedzialna, planowaliismy drugie ale nikomu nie mówilismy o tym powiedziala do m jeszcze " trzeba bylo sie zabezpieczyc" babsko naw et nie gratulowała ani nic.

Gość kasia2014
Jolka- głupia baba z niej,przecież dzieci to szczęście,choć szacunek dla was bo nie wiem czy bym się odważyła na więcej niż 2:-) brak by było czasu,pieniędzy i miejsca dla każdego... Mam nadzieję że nikt siena mnie nie obrazi jak nie będę chciała gości. Najgorzej będzie że szwagierka mam nadzieję że przyjedzie z miesiąc po porodzie bo wszystkim chce rządzić i będą awantury,ona nie rozumie że ktoś tego nie chce. Powiem że hormony:-) A jak wyjde że szpitala to też będę chciała z miesiąc się oswoić zanim przyjmować gości,znajomych. Rodzina ok,ale jak się koleżanki zleca,nie widzę tego... W ogóle jeszcze 12 tygodni i już :-) cieszę się i jestem przerażona...

Gość kasia2014
Mamokubusia i oczekujaca współczuję wam.... aż tak źle nie mam,ale ją bym non stóp się klocila taki mój charakter... Oczekujaca jutro idziesz'? Pisz na bieżąco jak się czujecie i co mówią lekarze;-)

ludzie są okutni. ja Wam opowiem jeszcze sytuacje z tegorocznej wigili. Pojechaliśmy właśnie do rodziców mojego partnera i tam była jego babcia. Siedzieliśmy przy stole wigilijnym i ja pogłaskałam się po brzuszku już takim troszkę wystającym. Teść powiedział do mnie,że już jest po czym się głaskać. i było miło dopóki babcia ze zdegustowaną miną nie odrzekła " ze pozostało nam się już tylko śmiać, bo przecież nic nie zrobimy" tak mi się przykro zrobiło,że szok. jestem dorosła. dziecko może nie było tak bardzo planowane, ale ja się nie zabezpieczałam z moim facetem i wiedziałam czym to się skończy. jak zrobiłam test to nie było żadnego płaczu ani lamentu tylko lekkie zaskoczenie, przerażenie ale przede wszystkim szczęście. Babcia jednak uważa ,że jak nie mamy ślubu kościelnego to że wnuczek zrobił dziecko jakiejś przypadkowej pannie z która jest 4 lata .

Gość gość
moja tesciowa namawiala nas na dziecko a nam poprostu sie nieudawalo dopiero po9miesiacach zaszlam w ciaze a ona zaczela coraz gorzej mnie traktowac wyzywac.kasia jutro dzwonie do gin i umowie sie na usg i powiem mu o tym 3d i zastrzykach zobaczymy co powie moze zechce poczekac z tydzien zeby zrobic mi na paciorkowca wymaz.oczekujaca

Gość gość
moja tesciowa namawiala nas na dziecko a nam poprostu sie nieudawalo dopiero po9miesiacach zaszlam w ciaze a ona zaczela coraz gorzej mnie traktowac wyzywac.kasia jutro dzwonie do gin i umowie sie na usg i powiem mu o tym 3d i zastrzykach zobaczymy co powie moze zechce poczekac z tydzien zeby zrobic mi na paciorkowca wymaz.oczekujaca

jak ja składałam teściowej zyczenia w Wigilie to ona patrzyła w sufit i nie złozyła mi zyczen.Potem żałowałam ze wogóle podeszłam do niej.Mogłam ją olać tak jak ona mnie.

jak ja składałam teściowej zyczenia w Wigilie to ona patrzyła w sufit i nie złozyła mi zyczen.Potem żałowałam ze wogóle podeszłam do niej.Mogłam ją olać tak jak ona mnie.

Gość gość
dziewczyny podajcie login i haslo do naszego mejla, bo usuwalam ciasteczka i poszlo, a pamiec mam slaba ;) wrzuce wam zdjecie usg 3d i moj wielki brzuchol :)

Gość 33ona
ja kiedyś miałam starą ku...we tesciową i to dosłownie,wiecie co mi powiedziała dzień po ślubie na poprawinach? "zanim twój ojciec nie wybuduje domu,to nie róbcie dzieci", a jaka zaszłam w ciążę, to kazała mi drzewo ciągać cały dzień aż poroniłam, ale to było dawno i dobrze,że tak się stało. mówiła,że jestem "durna p*****l...eta i głupia",że ona i tak jest mądrzejsza ode mnie- a studiowałam 2 kierunki na bdb uczelniach. mówiła,ze nie skończę studiów itp. taki dół mi zrobiła,że zaczęłam w depresję popadać wręcz. Po rozwodzie odżyłam, obecnie mam teściów, tak jakby ich nie było,wogóle się nie wtracaja i zyja swoim zyciem.Amen:)

A ja Wam powiem, ze teściowa mam super ! Właśnie wrocilam od niej z obiadku :) Mysle, ze jest taka fajna tylko dlatego, ze dzieli nas 30km i rzadko sie spotykamy :D Prowizorycznie spotykamy sie na kawke, ciasteczko, obiad i to nam odpowiada :D wydaje mi sie, ze na dluzsza mete nie wytrzymalabym z nia nerwowo.

Oczekujaca - a Ty sie jutro postaraj odezwac co tam i w ogole, jak z tymi sterydami :) Ja ide we wtorek na wizyte i juz mam stresa. Ostatni raz bylam 6tyg temu, bo później lezalam w szpitalu a na sam koniec musialam czekac 4 tyg na wizytę :o

Gość ewinkaa
Bylam w sklepie po żółtą jasną farbę,jak m sie rozkręcił to szkoda by to zmarnować. . mamokubusia powiem Ci że h&m owszem drogi,ale jeśli chodzi o jakość to bez porównania,ja dostalam wielkie dwie paczki od siostry po jej dwójce dzieci i ciuszki kupione w h&m ie mimo,ze przeżyły niektore dwójkę dzieci wygladaja najladniej i są najmniej zniszczone praniem itp... To chyba Ty kupowałaś ten kombinezon niebieski?ja tez juz mam:-)jeszcze taką fajną bluzę mi siostra kupiła:-) . ja teściową mam w Zamościu czyli ponad 200km ode mnie,niby jest ok,ale ja na nią mówię królowa śniegu,jest zimna i bezuczuciowa. W czasie ciąży nie zadzwoniła do mnie ani razu,myśli tylko o sobie,poza tym jest uzależniona od Internetu i spotyka sie z facetami obcymi,mimo,że ma męża...zresztą wszyscy o tym wiedzą ale kazdy udaje ze nic sie nie dzieje.nie lubię jej o jest fałszywa,uważa sie za najmądrzejszą a zachowuje sie jak zwykła k... . przy okazji farby wstąpiłam do cukier i i pączki kupiłam:-)

ja troche spałam, same mi sie oczy zamykają popołudniu. Ja mam pare ubranek z h&m, pare sztuk body, skarpetki dostałam, takie słodkie z elmem, i zwykłe i wydają się fajne, a co najlepsze, ostatnio ide sobie ulicą i patrze, lumpeks ale tylko ubranek i zabawek dziecięcych, i były tam oryginalne używane ubranka, kupiłam włąsnie sliczne body z h&m za 4zł, bluzeczke polarową za 3zł, buty były z adidasa, jak nowe! ale narazie daje sobie spokoj z butami, w ktoryś dzień pojade tam i bardziej poszperam, dla dziewczynek były cudne rzeczy i za grosze, a jak nowe, naprawde,

jezusie początekczerwca, jaki malutki brzuszek :)) gdzie ta dzidzia sie tam mieści, skarpetki mam takie same w domu :) a sałatke bym zjadła, uwielbiam owocowe, zawsze jak jeszcze pracowałam w Katowicach to kupowałam o takiego faceta, pycha.

Gość gość
poczatek czerwca dam znac jak usg i co z zastrzykami gin powie.ja wrocilam od rodzicow,oczywiscie obladowana:)dostalam salatke warzywna,taka bulke slodka swojego pieczenia,mleko,ser,zaslonki do kuchni naszej i takie stare zaslony zeby przykryc lozeczko,jeszcze wedline chciala mi dac ale nie wzielam:)oczekujaca

oczekująca a Ty w koncu kupiłas turystyczne łóżeczko czy drewniane? mi mama tez zawsze nadaje do domu, sama robi soki i drzemy :)

Gość gość
ja kupilam drewniane takie z misiem i serduszkiem bialy z wenge.turystyczne srednio mi sie podobaja.a ty masz jakie agata lozeczko?ja soki sama robilam ale iestety wymiotuje po nich wiec niepije:/oczekujaca

poczatekczerwca- w ktorym tygodniu jestes? ja mam brzuch jak bambaryła przy Tobie a jestem dużo niżej. ale masz bardzo zgrabniutki ten brzuch. szybko wrócisz do formy po porodzie.

Gość gość
zaloze sobie poczte to podacie mi login i haslo:)ja to z dnia na dzien brzuch mam wiekszy a maly dzis jakby adhd mial kopie wypina sie ze szok ale chyba niejest glowka do dolu.mam pytanie u was gin kaze od ktorego tyg liczyc ruchy?u mnie bedzie juz kazal liczyc.oczekujaca

chyba wiem o jakim mówisz, ja polowałam na białe więc kupiłam paula latte :) też drewniane. Mój też bambaryła przy tym brzuszku :D

my z m kupujemy jednak turystyczne plus materac, troche drozej wyjdzie ale z uwagi ze my czesto lubimy sobie gdzies wypadac wiec i tak nam sie bardzo przyda. Drewniane sa ladne tymbardziej ze dostane takie komplety do lozeczek tych bokow ale coz... Powiem wam dziewczny ze z dnia na dzien juz coraz bardziej chce malego miec przy sobie i tylko przytulac:) nie wiem jak wy ale ja chyba bede bardzo zaborcza na poczatku o dzidziusia, ale mam nadzieje ze nie;) troche juz mnie meczy ta ciaza, w nocy jak sie przewracam to czuje jak mi brzuch przechodzi z jedna na druge strone, plecki bola a kg wciaz przybywa...

też chce mieć małego przy sobie już :) mnie meczy ten brzuch duży, ani kucnąć, ubrac but, wieczna zgaga, i małemu nie pasuje jak leze bo jak tylko sie kłade zaczyna sie wiercenie i tak sie potrafi wiercic az nie wstane, i czkawke ma ciągle, nawet dziś w nocy czkał, niech sie już urodzi, ja dojde do siebie i pozostanie sama radość z dzidziusia :)

Mamowa- 30tydzien zaczelam w piątek :) Malymi kroczkami idzie juz 31. Wysle Wam na poczte zdjecia mojego wozka i lozeczka. Tez sie pochwalcie swoimi bo ciekawa jestem jak wygladaja :D

hehe moj mial wczoraj czkawke z 10 min, ale zjadlam kanapke z wedlina i musztarda sarepska a ona ostra byla, a podobno po ostrych maja takie dolegliwosci;) ZAraz wstawie zdjecie na poczte, termin mam 21 czerwiec:) poczatek twoj mały brzunio:)

Gość gość
ja tez chcialabym zeby sie urodzil juz maly.chociaz lubie patyrzec na brzuch i widziec jak sie rusza.wiecie ja chyba po kapaniu mialam skurcze tak lapaalo mnie jak okres bym miala caly brzuch bolal bardzo.ale tylko2razy tak bylo.boje sie ze maly urodzi sie na koniec marca,takie mam przeczucie ze bedzie wczesnie.chcialabym jeszcze te6tyg wytrzymac.oczekujaca

oczekująca ja też mam bóle brzucha okresowe coraz częsciej, nie wiem o co chodzi, 25 mam wizyte i o to zapytam. Wysle zdjęcie łóżeczka jak je poskładamy :))

Dzis chyba w koncu przysiade do tego kompa:). moj m zabral synka do babci zaraz wroca ale miskam troche czasu dla siebie zjadlam loda i chyba bedzie jakas rewolucja:). Ja juz tez bym chciala zeby maly byl na swiecie tylko zeby czas zlecial jeszcze nie nie chce chorob problemow itp oczekujaca wytrzymacie na ktora jutro idziesz? MArtwie sie o FLavie ona biedulka wszystko tak przezywa oby nic sie zlego nie działo.