Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość
drogie czerwcówki! nie bójcie sie porodu postanowilam ze dodam wam otuchy choc mialam dwa zupelnie rozne porody to cos wam napisze , porod pierwszy niby trudniejszy - a wcale nie , urodzilam bardzo szybko corka byla nieduza 3100 wiec napawrde latwo bylo musze przyznac bole wieksze niz na okres parcia nie czulam praktycznie bolu, 4 parcia i mala wyszla , cala ciaze bylam aktywna pilates basen i te sprawy wiec mysle ze to pomoglo- ogolnie bylo super druga ciaza z przebojami musialam lezec praktycznie cala ciaze przez co upaslam siebie i synka wazyl 4,200 porod ciezki napawrde nie dosc ze przez ten caly czas lezenia bylam jak flak nie dalam rady nic ani na skurczach ani na parciu , ciagle zawroty glowy brak sily ,dziecko duze porozrywalo mnie ogolnie lipa ale i tak po chwili zapomnialam o bolu :) , co wam radze - duzo aktywnosci a bedzie dobrze kobieta aktywna wiem po sobie o wiele szybciej i latwiej rodzi , a drugie wielkosc malucha zdecydowanie latwiej urodzic takie ok 3kg niz 4kg niestety i powiem wam ze corcia byla o wiele silniejsza mimo ze mniejsza to szybciej podnosila glowke przewracala sie a dla synka bylo ciezej bo wiadomo mase mial od poczatku, wiec tak jak czytam was dziewczyny ktore maja lezaca ciaze i duze dzidzie to chyba teraz wzielabym cc bo ciaza to jak maraton a wez go przebiegnij 9mc lezac bez szans .. myslcie pozytywnie a bedzie dobrze i nie przeceniajcie swoich sil bo nie warto sie zameczac !

gościu ja wlasnie muszę leżec prawie całą ciążę, leżę od 20tc. i tez czuje się jak flak, mięsnie w łydkach mi zanikły. Jak się podnoszę to czuje się strasznie ciężka, mimo że nie przytyłam dużo teraz mam jakies 12 kg więcej. Ale wydaje mi się ze ważę ze 100kg jak chodzę tak mi cięzko i męczę się po przejściu stu metrów. Zdaje sobie sprawę że może byc mi ciężko rodzic, jesli opadnę z sił. Lekarz mówił że mój maluch jest spory. No zobaczymy jak to będzie, będę próbowac rodzic sn.

Gość gość
kochana a lekarz powiedzial ci przypuszczalna mase w dniu porodu ??

Gość gość
mamakubusia09 (30l)----24.05-------Dominik Początekczerwca (19l)--28.05--------Jan gość85-(28l)--------------29.05----- ---Michał oczekująca(24l)---------30.05-----------Igor brzuchatka 28l---------- 01.06---------Laura asiula84 (29l)------------ 03.06------- nieznana ewinkaa (29l)-------------03.06-----------Staś maminia22-(22l)---------03.06-------chłopczyk esmi90 (23l)--------------04.06---------Jakub Agata89R (24l)----------05.06- ---------Adam Flavia23 24l-------------- 06.06 --------Krystian A A A J (28l)-------------08.06-----dziewczynka 87_asik (27l)-------------13.06 ---------Milenka tacia (30l)----------------LEOŚ ur. 02.04.2014r mama3chłopców.-------15.06----------Leoś ilonek (25l)---- -----------16.06-----------Pola mamowa (20l)------------16.06----------Artur kasia2014 (23l) ---------16.06---------Sandra Justi2 (32l)-- --------------17.06 ------chłopczyk Jolka kolka( 32l)---------17.06.-----dziewczynka Nitka999(31l)--------------20.06-------Paweł, Jan swierszczyk(26l)---------20.06-------Nikodem 19magda91-(22l)---------21.06 -------Mikołaj Gosiaczek201 ------------23.06-------Franciszek Sisilka (28l) ---------------23.06 --------Bartuś 33ona (33l) ----------------24.06---------Paweł lacerta (31l)------- --------28.06 -------Marta AIK---------------------------29.06-----dziewczynka mozeniejeden(18l) Jestesmy z Tobą !!!

pytałam ale na razie nie chciał powiedziec, mówił że powie w 35tc. W 32 tc maluch miał 2.200 więc licząc po te 200gram tygodniowo wychodzi 3.800-4.000 tak na mój rozum. Jutro zaczynam 34 tc. Oby juz coraz szybciej leciało.

mamowa,a Ty skąd jesteś dokładnie?Bo Dolny Śląsk jest duzy.Ja mieszkałam w Dzierżoniowie,a od 8 lat mieszkam na wsi pod Dzierżoniowem.Będę rodziła w Dzierżoniowie.Bliźniaki rodziłam w Wałbrzychu.Brałam tez pod uwagę Latawiec w Świdnicy,ale rodzina miałaby trochę daleko w odwiedziny w szpitalu.

ja mieszkam na wsi pod Jelenią Górą. Jakieś 5-6 km od Jeleniej, więc tu będę rodzić. Jest duży , ale to mimo wszystko nie tak daleko. 1- 1,5 h drogi. Myślałam,że na tym temacie to wgl z dolnego śląska to nie ma nikogo. więc te "sąsiadki" to tylko taka metafora. :P

kiedyś często jeździłam do Mysłakowic.Znam tamte okolice.Szczególnie te turystyczne.I na Śnieżke tez czesto wchodzilismy z dzieciakami.

Jak mnie ktosnzapyta co kupić zawsze będę chętny na pampersy;-) Flavia masz tak przez to że musisz leżeć,mięśnie zastane itd. Ja zaprzestalam ćwiczeń bo potem mnie strasznie kluje i rwie i dałam spokój. Już nie długo rodzimy i wrócimy do formy. Flavia zazdroszczę dobrych kontaktów z teściowa,też bym tak chciała,moja niczym się nie interesuje. Wszyscy tłumaczą że to przez zaczadzenie ,ale mi się zdaje że ona zawsze była taka obrażona hehe;-) Ja się dziś obudzilam i wpadłem w panikę porodu,mąż mówi że przecież będzie ok bo i tak innej drogi nie ma ;-) Ja po obiedzie,poprane część już wyschlaa. Meble lsnia . Zostanie tylko podłoga ale to już jutro. Chyba pojadę do miasta kupić do koszyka coś i może coś jeszcze;-)

Mysłakowice to na drodze do Karpacza, ja mieszkam po drugiej stronie jak sie jedzie na Legnicę. Atrakcyjne miejsce do zwiedzania. Turystyka mogłaby być w tym regionie bardzo rozwinięta, ale jest bardzo dużo zaniedbań. Przez co region bardzo traci.

Gość gość
dziewczyny ja bylam u gina mam wizyte za tydzien w piatek chyba ze zacznie sie wczesniej.malyu kopie bardzo.bylam w aptece kupilam sobie reszte rzeczy dla dzidzi i siebie i stanik do karmienia.i padam tak krocze boli.oczekujaca

Oczekujaca- ile Twoj Maly ostatnio wazyl ? Ja ide dzisiaj do gin, a jutro jak sie nie myle zaczynamy 35tydzien :) Powoli trace rachubę..Mam nadzieje, ze w koncu przekroczylismy te magiczne 2kg, ktore przychodza nam z trudem. Bylam wlasnie odebrać wyniki i jest wszystko idealnie :D Mam lekka anemie, ale to w sumie nic takiego. Jejku juz sie nie moge doczekac wizyty ! :)

Gość gość
przyjechala matka tesciowej i teraz we dwie beda szalec.ja leze sobie i odpoczywam.kurde ale te rzeczy w aptece dla maluszka sa drogie kilka rzeczy i150zl poszlo.oczekujaca

Mamowa- pamietam jak mi znajomy opowiadal jak jechali z rodzina busem na wesele do Legnicy. Wszyscy sie opili i co kierowca sie zapytal 'gdzie jedziemy' to wszyscy mowili, ze prosto :D Od nas do legnicy jest dobrze ponad 200km jak nie lepiej. Tak czy siek droge mieli wesola ;)

Gość gość
poczatek moj wazyl2300 ostatnio ciekawe ile twoj wazy.powinien juz przekroczyc 2kg.mnie zgaga wykancza,co zjem pali strasznie.daj znac jak po wizycie.oczekujaca

dziewczyny jaki rozm ubranek bierzecie do szpitala? ja pozamawiałam na allegro kompleciki ten co pokazywałam i jeszcze 2 inne plus body, wziełam rozm 62. Dziś przyszły i spioszki wydają mi się duże. No nie wiem. Bałam się ze 56 będzie za małe, a teraz się boje że te będą za duże.

Oczekujaca- zjedz migdaly :) Mi osobiście pomagaja, jak reka odjal. Flavia- ja chyba bede brac 56, bo boje sie ze 62 beda za duze. Z reszta sama juz nie wiem w co i jaki rozmiar go ubrac. Juz mi się to sni po nocach. Hehe

Gość gość
flavia ja biore na62 bo w sumie mniejszych niemam.zalozysz skarpetki i rekawki odwiniesz i bedzie.oczekujaca

mój maluch jak urodzi się w terminie to te ciuszki będą dobre. ale boje się własnie ze urodzi się troche wczesniej i będzie wazył np niecałe 3kg i będą za duże, a na 56 mam raptem 1 body i 1 półspioszki, reszta 62

mysle ze lepiej brac zdecydowanie mniejsze , przeciez dlugosc dziecka liczy sie z głowa a na glowe spiochow sie nie zaklada :) poza tym dziecko jest na poczatku przykurczone dopiero pozniej zaczynaja sie rozluzniac te wszystkie przykurczone mięśnie

Gość ewinkaa
Dziewczyny, rozmiar 56 jest dobry na dzieciaczka o długości 62, wiec chyba lepiej te mniejsze wziąć.

Ja mam wszystko 62 jeden komplecik 56, mi przy kubie 56 to sie w ogole nie sprawdzilo nie wiem ale tez chyba nie mialam za wiele potem z 62 przechodzilam na 74 jak mial pol roku nosil 80 i 86 tylko rekawki podwijalam dlugo nosil taki rozmiar, bo szybciej juz rosl w gore niz w szerz. Mnie cos rozklada maly mnie zarazil jak zawsze

Gość gość
To musialbyc duzym chlopcem :) coreczka mojej szwagierki ma 11mc i nosi teraz 80 -86 zalezy od firmy :) asik

Asik jak mial rok tez nosil jeszcze 86 tylko dziecko jest najpierw pulchne a potem rosnie w gore patrze specjalnie na zdjecia i po ciuszkach poznaje a byl pulchny bardzo a teraz szczypiorek tak wyrosł i nosi 104-110.

po tym jak lekarz powiedział ze maluch spory to nie kupowalam 56, no mam kilka rzeczy jakies tam ogrodniczki i spodenki ale do szpitala się nie nadają. Chyba wezmę te kilka sztuk na 56 co mam i reszta 62, najwyzej będę zawijac. A jesli dzidziuś będzie dużo mniejszy to się coś dokupi

Flavia ja czekam na usg jak się dowiem wagi to zdecyduje ,ale wydaje mi się że moja będzie mała wszyscy mi tak mówią,bo w pon zaczynam 32tydzień czyli chyba 8 miesiąc,brzuch mały;-) Ale myślę że wezmę najmniejsze jakie mam powinny być dobre,mama mi mówi że będą dobre te najmniejsze;-) Ja poprasowalam ,zakupy na święta zrobiłam,pościel przebrana ,łóżko wypastowane -bo skórzane,jutro tylko podłoga umyć i wypastowac ;-) Moja dziś strasznie bryka ,bardzo aktywna dziś jest;-)

Hej dziewczyny. Ja nie mam pojecia czy moj maly bedzie czy duzy i nawet jednego ubranka nie mam jeszcze. Dziewczyny czy skora na waszych brzuszkach robi sie czerwona ? Czy tylko ja tak mam? To swiadczy o zblizajacych sie rozstepach? Oczekujaca ile zaplacilas w aptece za poszczegolna rzecz i co kupilas?

no własnie mój w terminie powinien miec ok 4 kg i cały czas wychodzi że nózki ma dłuże o 2 tyg ale czy urodzi się w terminie, kto to wie, mam nadziej ze tak. moje dziecie dzis leniwe trzyma nózki pod zebrami i jak połoze się na tym boku to kopie ze mu niewygodnie, a tak to mało dziś się rusza. chyba trzyma rączki w pachwinach bo mnie tak uwiera. magda- czasem mam czerwony brzuch, ale rozstępu ani jednego mój brzuch jest wytrzymały, bo kiedys jak byłam grubsza to tez nie miałam, tylko na udach zawsze

nie wiem co mnie naszlo ale zaczelam czytac o cesarkach ogolnie porownia kobiec cc i sn i kazda praktycznie wybiera cesarke , zaczelam chyba sie bac jestem sklonna zaplacic chyba zeby ja miec , zwariowalam chyba dzis ;/