Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

hehe ja tez sobie radze z goleniem najpierw na oslep pod prysznicem a potem stawiam lusterko na ziemi i dzialam szczerze myslalam ze bedzie gorzej :) nie boj sie teraz sa takie gotowe enemy wkladsz sciskasz butelke i po sprawie :) ale podkreslam to nie jest obowiazek to robic wiec jak ktos ma opory boi sie itp to nie musi oczywiscie :)

wiem, ale ja nigdy tego nie robiłam i wydaje mi się to straszne. Z drugiej strony nie chce na porodówce zaskoczyć wszystkim treściami pokarmowymi , więc może w szpitalu ewentualnie... ale nie wiem włąsnie czy w szpitalu pytają się czy trzeba powiedzieć,że sie chce.

z tego co wiem to daja czopki glicerynowe , ale nigdy nie wiesz kiedy czopek zadziala to raz, czyli wezmiesz go sobie zaaplikujesz a okaze sie w drodze ze musisz na wc, bo ogolnie dzialanie jest do godziny , a dwa oczyszczaja płytsza czesc jelita i na pewno slabiej niz płyn z enemy :)

Gość ewinkaa
U nas w szpitalu w ogóle nie robią lewatyw, tylko na wyraźne życzenie pacjentki. A rodzi sie tam ok.5 tys. Dzieciaczków rocznie wiec chyba jakieś doświadczenie mają:-) ale dzisiaj pieknie,prawda?? wyszlam po kilka rzeczy do sklepu i o polowie zapomnialam, ale zauwazylam,że to ma związek z ciążą,wciąż o czymś zapominam;-) ale piękną porę roku mamy na przywitanie naszych maluszków. mamokubusia-usmiech proszę:-) taki ladny dzis dzień:-) ja zaraz robie szarlotkę,muffiny i roladę szpinakową z łososiem kasiu-romantyczna kolacja hmm zrob cos innego niż zwykle, moze łosoś z piekarnika?bardzo łatwe i szybkie a łososia kup w biedronce, do tego sałata jakas i ewentualnie pieczywko. Nie narobisz się a efekt j smak super, ale to co kto lubi, dla mnie łosoś to zawsze troche taki od święta ze względu na cenę,ale dwa kawałki to znowu nie majątek.

Gość gość
u nas robia polozne lewatywe bez problemu.asik mowa o szczepionkach powiedz czy te3w1itp sa bezpieczne dla dziecka?kolezanka mowil ze jej znajoma zaszczepila i maly dostal porazenia mozgowego.sama myslalam o tych szczepieniach a teraz zglupialam.oczekujaca

Gość gość
ewinka pora ladna dla dzidziusia:)juz niemoge sie doczekac kiedy z igorkiem bedziemy na dwor wychodzic:)szarlotka sie upiekla,czekam az ostygnie i zrobie placki do czekoladowca.oczekujaca

Gość ewinkaa
Oczekująca podaj przepis na kruche ciasto do szarlotki?dobre Ci wychodzi?nie jest twarde?

Gość gość
ewinka niewychodzi mi twarde tylko miekie.ja daje3szklanki maki(pieke na biedronkowej tortowej),1szklanka cukru,lyzeczka proszku do pieczenia,1margaryna i4jajka.najpierw siekam margaryne z maka a pozniej reszte skladnikow dodaje i zagniatam:)sprobuj jakie ci wyjdzie.oczekujaca

szkodliwosc szczepionek ruchy antyszczepionkowe temat rzeka :) szczepionki nie powoduja autyzmu , nie powoduja porazenia padaczki etc , ale jesli dziecko ma jakas ukryta chorobe neurologiczna w tym np porazenie mózgowe to po szczepieniach moze sie ta choroba uaktywnic , wiec one jej nie powoduja w zadnym wypadku . szczepionki skojarzone sa bezpieczne stosowane praktycznie w calej europie bezplatnie , w krajach taki jak Polska, niestety sa platne wstyd i zenada wogole bo nawet Ukraina ma bezplatne ;/ nie sa one zadna nowoscia w Europie sa stosowane od wielu wielu lat , niestety nasz kraj jest troszeczke za murzynami w tej kwesti bo wiadomo ze u nas na sluzbe zdrowia ogolnie pieniedze nie ma i sie zaluje na wszystko, szczepie 5 lat i nie widzialam powiklan po szczepieniach innych niz : gorączka , obrzek zaczerwienie, zgrubienie w miejscu podania szczepionki

Gość gość
dzieki asik za informacje:)a witaminy dla dziecka kupiliscie juz?ja czekam po porodzie.matka tesciowej byla u mnie w sypialni i taka mila,ogladala kuchnie powiedziala ze ladny kolor scian.mam nadzieje ze meble beda we wtorek.oczekujaca

ja kupilam wit d i k ale narazie jedno op, bo nie wiadomo jak to bedzie z tym karmieniem piersia a na mleczku sztucznym wit k nie trzeba :)

Gość ewinkaa
Oczekująca -do ciasta dajesz 4zoltka, a białka na pianę?w jakiej temp. Pieczesz i jak dlugo?

Tak się zastanawiam jak ja wysiedzę za stołem cały dzień, jak mi ciężko godz przed laptopem. Co do seksu to my po początkowym 3 miesięcznym poście ( z polecenia lekarza ), gdzieś tam coś tam robimy czasem, ale dla mnie mogłoby nie istnieć. Zresztą ostatni tydzień to czuję się koszmarnie, jestem wielka, gruba, spuchnięta i ledwo łażę. Przeraża mnie, że to jeszcze dwa miesiące. Do tej pory bałam się porodu, bez różnicy czy mowa o cc czy sn, ale teraz to już naprawdę wszystko mi jedno aby już to zakończyć.

ja właśnie zdjęłam ostatnie pranie i porobiłam takie kompleciki do szpitala i na wyjście. wyszło m 10 komplecików, w tym 5-body+półśpiochy, 2-pajace, 2-body+śpiochy, 3 czapeczki bo każda pod kolor i 1 łapki niedrapki. a i 2 bluzy jakby było chłodno też pod kolor bo jedna zielona, jedna błękitna:). Chyba przesadziłam, w sumie nie wiadomo jak długo będziemy w szpitalu, ale 10 kompletów wydaje mi się chyba dużo, tylko teraz nie mogę się zdecydowac bo wszystkie mi się podobają. Jak uważacie ile wy bierzecie. Moze wstawie zdjęcia, ale jeszcze nie są poprasowane

asik próbowałam zrobic ale jednak nie, są nie uprasowane i nie ma efektu. pózniej mama mi je ładnie uprasuje to wstawie. ale śliczne jest to wszystko i tak pachnie dzidzią::)

prałam w loveli i w płynie dzidziuś ilonek- ja nie wysiedzę przy stole nawet pół godziny, ostatnio mielismy gości i po 15 min musiałam się położyc. ale ja spędzam całe święta w domu i przy stole na kanapie się położe jak juz nie dam rady, sami swoi a poza tym w ciązy mamy specjalne przywileje. Ale własnie z tego powodu nie jadę do teściów bo tam głupio się położyc bo będzie cała rodzina męża, a po prostu nie wysiedzę oczekująca jak ja czytam o twoich bólach to mam wrażenie że na majówkę juz będziesz miała synka w domu. u mnie na razie ok, brzuch mało twardnieje, prawie wcale, czasem kłuje w pochwie, ale dziś nie, no i zdarzają mi się takie bóle jak na okres, to najgorsze, ale po nospie na szczęscie przechodzi. Martwie się bo maluch dziś tak leciutko się rusza i muszę go zaczepiac żeby się ruszał.

dziewczyny wspolczuje wam bardzo , ja w sumie trzymam sie dobrze sprzatam gotuje robie zakupy piore prasuje cwicze latam do szkoly rodzenia jakos narazie jest ok bola mnie stawy i dretwieja palce , no i plecy bola szczegolnie po sprzataniu i jak postoje w kuchni , czuje ucisk w kroczu ale jakos tam jest narazie staram sie ruszac , nagorzej jest oczywiscie po nocy takie zesztywnienie ;/

Gość gość
ewinka ja biore cale jaja i nieubijam tylko zagniatam razem wszystko a pieke w temp170stopni.m prawie juz pol szarlotki zjadl bo zapomnial ze post dzisiaj:p flavia ja tez tak mysle ze na weekend majowy urodze oby nie wczesniej.oczekujaca

Gość gość
3cm oczekujaca

Gość gość
asik ten gosc wyzej to nie ja.mam2cm rozwarcia i narazie sie utrzymuje zobaczymy za tydzien jak bedzie.ja upieklam placki jutro jeszcze krem zrobie a maly kopal jak robot chodzil.dziewczyny a wam napuchlo spojenie?oczekujaca

o matko, duże juz te rozwarcie, pewnie będziesz miała szybki poród. a od ktorego tyg juz masz rozwarcie? Dziewczyny w co się ubieracie na świeta, bo mi mama wynalazła w ciuszku taką sukienko tunikę biało czarną, podobna do tej http://olx.pl/oferta/tunika-rozkloszowana-czarno-biala-CID87-ID4NF0w.html i chyba ją założe, chociaz nie wiem jeszcze czy brzuch mi się zmiesci bo nie przymierzałam. do tego rajstopy lub czarne getry z zależnosci dokąd będzie mi ta sukienka sięgała

Gość gość
Wczoraj urodziłam syna