Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość flavia
haaha co za debil to pisze:D przynajmniej się pośmiałam z czyjejs głupoty

Gość asik bez log
Padlam haha normalnie ktos ma taka wyobraznie ze szok haha

Gość 19magda91 bez log
Flavia a ile twoj Krystianek juz ma? Moj ma juz 12 dni i je 60ml, dawalam mu wiecej ale po tym bylo ulewania i wczoraj zwymiotowal mi jak zjadl 80, dlatego dzisiaj daje tylko 60 i jest spokuj, tylko nie wiem czy jest najedzony. Ja to karmienie piersia wspominam jako koszmar, co zmiana połoznych na odddziale każda inne zlote rady i zglupiec mozna bylo. i ciagle zle i zlapac nie moze i co 40 min na cycu i zly i glodny...eh.... sciagam laktatorem i co 2,3,4 h spokuj.... a pokarmu mam tyle ze zapas mi zostaje. a jak chce possac daje smoczka i luz. Bralam tez midiane ale bylo mi niedobrze po niej. nie bierzcie sobie plastrów anty bo po nich latwo zajsc w ciaze. ja mysle o zastrzykach lub wkladce-tylko nie wiem czy na wkladke nie jestem za mloda.

Gość gość marika
Gosciu z tobą to juz naprawdę nie jest dobrze skoro prowadzisz domowe dam se sobą :)

Gość gość flavia
magda 17 dni

Gość ilonek bez log
Gość się rozkręca:) padlam że śmiechu:)

Gość ilonek bez log
Moja ma 10 dni i zjada 60 ml

Gość 33ona
hej dziewczyny, gość ma rozdwojenie albo roztrojenie jazni, swoje fantazje niespelnione przenosi na forum;) i pierwszy raz gada sam ze sobą:) ba prowadzi ożywioną dyskusję, - ja jestem po obiedzie, ryż-bo nie ma ziemniaków;) do tego sos i schabowe z piersi kurczaka plus ogórki małosolne:)

Gość brzuchatka na czerwiec
Dziewczyny bilirubina spadla malej do 11 kamien z serca zrobiliśmy tez crp wyszlo 0,2 wiec wszystko w porzadku. Dzwonilam do poloznej powiedziala ze dobrze ze spada i dobrze zrobilismy ze nie zostawilismy jej w szpitalu. Wszystko idzie ku dobremu jestem taka szczesliwa ;) dziekuje Wam za wsparcie :*

Gość Sisilka
Hej mamuśki. Kruszynka i Justi niestety ale nie dostałam zzo. Pytałam położnej przy 5cm rozwarcia i po dwóch zastrzykach aby szyjka się zaczęła skracać i rozwierać. Położna miała prostą odp po prostu nie jest zatrudniony. A że cc jest operacją to anestezjolog schodzi z chirurgii. Od 11 w dzień jak dostałam oxy i nic się nie ruszyło, dostałam kroplówkę, potem dwa zastrzyki na szyjkę. Bolało mocno podbrzusze, poszłam pod prysznic. Rozwarcie nadal nic, już miała zapadać decyzja o cc, ale nagle rozwarcie 5cm. Więc zwiększyli przepływ oxy, zaczęło mi się robić nie dobrze. Dostałam glukozę, bo myślałam że zemdleję. Potem kroplówka, paracetamol przy 7cm :D i to było dobre :D A potem szybko wezwali innego gina, bo miałam ciśnienie 164/90 i mały się wiercił. Więc decyzja że mają przy mnie stać i pilnować, więc stały 4. A lekarz poszedł zrobić cc, po przyjściu na szczęście małego znaleźli a rozwarcie się zrobiło na 9. Po 15min, około 18:20 zawołałam swoją położną ( boska kobieta) i powiedziałam że muszę przeć. Po 5 parciach pojawiła się główka. Położna mnie nacięła, na 3 szwy. A po kolejnym parciu miałam Bartusia na brzuchu. Potem jedno parcie i było łożysko. O dziwo okazało się błoniaste, na co lekarz stwierdził że albo miało być ich dwóch, albo skończyło by się to źle. Niestety nie powiedział co miał na myśli. Ale mi było już wszystko jedno po 2 godzinach, wzięłam położną pod rękę i poszłam na salę. Szczęśliwa jakbym mogła góry przenosić, a do tego okazało się że wcale nie jestem zmęczona :D mam do was pytanie, czy maleństwa robią po kupkę bardziej wodnistą po sztucznym mleku????

Gość oczekujaca1234
ale gosc ma fantazje i wymysly szok:)posmiac sie dalo:)sisilka moj robi kupe niewodnista i juz dzis idzie zolta.zrobil dwie dzisiaj.wieczorem jade z nim do rodzicow zamowic orbiterek i od weekendu jak przyjdzie zaczynam cwiczyc:)Igorek spi sobie juz2godz a ja obralam truskawki i teraz leze i czekam jak m wroci i ide plewic grzadki a on z malym posiedzi.brzuchatka ile placilas za bilurbine?

Gość gość
Dziecko przez cały dzień powinno być dopajane tyle ile jednorazowo wypija mleka. Czyli jeśli wasze dzieci wypijają 90 ml to przez cały dzień w małych porcjach tyle wody powinny wypić. A jeśli chodzi o kropelki na kolki to wszystkie są po pierwszym miesiącu życia dziecka (poza delicolem)

Gość asik bez log
Sisilka czyli chyba porod byl oki? mnie raczej czeka wywolywanie mam 100mg bialka w moczu cisnienie poki co w normie bo 140/80 obrzek twarzy przytylam , mam skierowanie na patologie ;/ mam chyba depresje

Gość gość
Asik napiszę tak, strach ma wielkie oczy. Jasne że bolało, ale da się przeżyć. Mnie bardziej bolały biodra, miednica przy skurczu niż brzuch. Mówili że zaczęłam od d/u/p/y strony od odejścia wód. Położyłam sobie ręce na biodrach i w tych miejscach gdzie bolało przyciskałam. A co do parcia, to przynajmniej ja ( jak położna moja mówiła i się sprawdziło ) nie czułam bólu. Tylko ucisk jak przy załatwieniu się.

Gość Sisilka
wypowiedź u góry to ja Sisilka

Gość kasia2014
Hej:-) My w nocy dość pospalismy:-) Tak została Zuzia :-) która jest cudowną:-) coraz bardziej się poznajemy. Właśnie się karmiimy:-) Ja czekam aż się skończą krwawienia i zaczynam mężem,tylko też trzeba o zabezpieczeniu myśleć. Ja dziś zrobiłam pranie,trochę poplewilam,zrobiłam porządek w ppmidorach,posprzątalam domek:-) blizną boli tylko przy kichaniu i kaszlu. Esmi i już po bólu teraz samo szczęście:-) Powoli moje ręce dochodzą do normalnego stanu bardzo rzadko dretwieja :-) Muszę przywieźć wagę od dziadka żeby się sprawdzac:-) Oczekujaca ja na dniach chce powoli zacząć na orbim :-)

Gość ewinkaa
Powyżej fajny artykuł dlaczego dziecko płacze:-)

Gość nomadic
U mnie nic nie ruszylo:( nadal czekamy. Mały skacze jak wariat i ma gdzieś wychodzenie z brzucha. Jutro kolejne kroplówki i oxy. Dzisiaj rozmawiałam z sąsiadka z mojej sali termin ma na za tydzień i mowie ze u nas nie ma zzo, a ona "naprawdę? A dlaczego? To ja poszukam sobie szpital gdzie dają lub zrobią cc" i za godzinę wody jej zaczęły odchodzić pojawiły się skurcze i jest na porodówce. ot taka przewrotność losu. Strasznie mi brzuch twardnieje coś mnie tam smyra ale nic nie rusza:( pozdrawiam dziewczyny

Gość asik bez log
haha niezle biedna dziewczyna sie zestresowala ja ide 19 jak cos na pato , poki co kontroluje RR , lykam urosept , i jutro skocze do roboty wynik moczu zrobic , jestem zdolowana mysla o szpitalu i faktem zer moja dzidzia raczej sie nie spieszy dzis gin powiedziala ze glowa wysoko , cos mi sie wydaje ze skonczy sie cc

Gość Agata89R bez loginu
asik, moje dziecko miało głowe wysoko az do 9 cm rozwarcia, serio, zeby sie obnizyła musiałam siedzić na ubikacji przy mega bolesnych juz skurczach, chciałam przeć i była to masakra. Wyślę zdjecię na email. Moj pije cyca i odciagane, a jak robie modyfikowane to maks 60ml. Dzis był bardzo grzeczny, spał i jadł, smiał sie, jakby dziecka nie było.

Gość asik bez log
no wlasnie moja kolezanka tez miala ten problem ze glowa bylo wysoko to jej cc proponowali ale ona sie nie zgodzila i urodzila , no moze jakos pojdzie ale zapytam dr czy moze lepiej cc zeby nie meczyc dziecka

Gość asik bez log
Agata przeslodki!!!!!!!!!! a jaka czupryna gęsta hehe cudny zanim moja wylezie to wasze dzieci chodzic zaczną hahah

Gość asik bez log
Sisilka wstawila tez fotki Bartusia dopiero zobaczylam urocze sa wasze dzieciaczki naprawde , duzo zdrowka tylko zyczyc zeby zawsze byly takie usmiechniete jak nma zdjeciach

Gość Mama3chlopcow bez log
Dziewczyny, trzymam za Was kciuki, mam nadzieje, ze wszystkie porody pojda gladko! Ja sie zmagam ze straszna depresja poporodowa, nie jest ze mna najlepiej, dlatego rzadko tu teraz zagladam, ale czesto o Was mysle. Trzymajcie sie cieplutko!

Gość oczekujaca1234
kasia a daje efekty orbiterek?ty masz magnetyczny czy mechamiczny?ja zamowilam magnetyczny moze na piatek bedzie

Gość asik bez log
Mamo3chlopcow 3maj sie dzielnie ja mam przedporodowa depresje i czytalam ze po porodzie pewnie przez to tez bede miala codziennie rycze :/

Gość mamakubusia09
Hej pisałaam kilka razy i nie dodawal sie moj post:(, wiec w skrocie mialam kolejny posiew wyszefl jalowy wiec jesli barany dobrze pobieraja to nie jest to gronkowiec jeszcze mam czareone ale widac juz przeswity skory. Corsz bardziej kocham Michałka, i coraz lepiej rozumiem podiadanie dwojki dzieci, lekko nie jest . Gratulacje dla nowych mam!!! Mamo3 pisz chociaz troche ja sadze ze tez mam depresje albo zalamanie nerwowe:(, placze codziennie przez rane i te komplikacje boje sie spac w nocy:( , jak cos gorzej sie poczuje to panika:(. Ale wiem co mi pomoze jak mi to zejdzie umowie sie to tego znachora co mnie operował i k***a bedzie siedział i słuchał h*j co przeszłm jakie piekło i ryja nawet nie otworzy d**ek jeden mam nadzirje ze go sumienie ruszyvhestem pewna na 100 ze to jego wina juz to wiem, nie wygram z nimi ale ulzy mi jak wszystko mu powirm d**ek zasrany:(. Co do dzieci moich są kochane najsłodsze Michałek duzo je od 2 dni stęka boli go brzuś najchetniej bylby przy cycku boze dzieluje ci za duze cycki jednak sa ok:), umiem chodzic po domu i karmić bo musze czasem cos zrobic nie:), Kubusia karmiłam tylko na lezaco w sypialni, Michalek je w locie smieje siè ze trzecie jakbym miała to bym bez koszulki chodziła:). Przepraszam ze nie pisze ale nie zawsze mam dobry humor:(, staram sie jak moge ale i tak placze codziennie:(. Moj synek nie bardzo chce spac w wozku , kuba tez nie chciał wiec czesto wychodzimy na raczkach:). Michaś jest identyczny jak kuba jak byl maly z zachowania, Cycus i raczki je ulewa i rak w kolo:).I jest wielki ma miesiac i wazy z moich wazeń okolo 5200. A woecie byla u mnie raz polozna i ppszla spbie na urlop:).

Gość ewinkaa
Mamo3 to babyblues,możliwe,że przejdzie po tygodniu czy dwóch. Wypłacz się za wszystkie czasy,wszystko z siebie wyrzuć i potem będzie lepiej. Trzymam mocno kciuki bo sama przechodziłam przez to przez dwa tygodnie, do teraz mam napady płaczu i lęku...ale codziennie jest coraz lepiej. asik-udana jesteś z tym chodzeniem maluchów:-) hihi Agata-naprawdę przesłodki!!! Ta czupryna-szok! Piękne śpioszki i wszystko piękne:-) sisilka-błogo jest,jak widać,Twojemu dzieciaczkowi na tym świecie:-) a na drugim zdjeciu to juz taki dorosły chłopczyk,śliczny:-) u mnie Staś śpi na brzuc***już piątą godzinę! Wierci sie i kręci ale nie budzi się. Juz się boje jaki będzie krzyk jak sie obudzi i poczuje jak bardzo jest głodny:-)

Postaram sie jutro dodać zdjecia na poczte:), tylko z aparatu do kompa zrzuce jak znajde chwilinie:) Ale czytam was codziennie dajnie ze jestescie . Mamo 3 czy objawia sie twoje samopoczucie zle??