Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokłóciłam się z mężem o imię dla naszego dziecka

Polecane posty

Gość gość

w ogóle nie jesteśmy zgodni w tej kwestii, On jest uparty i mówi, że zarejestruje w urzędzie takie imię jak mu się podoba.

Gość gość
a jakie są wasze propozycje?

Gość gość
On się uparł na Olę :-o w ogóle mi się to imię nie podoba. Ja chciałam Alicja, Laura, Michalina, Kornelia czy masę innych, ale żadne nie.

Gość gosciowa z duzego miasta
dajcie juz spokoj z tymi imionami SAME PROWOKACJE DZIS :D

tez jestem ciekawa waszych propozycji. tez jestem w ciazy i tez szukamy imienia dla dziecka;)

Gość gość
z tych propozycji to najlepsza ta Ola, jeszcze Michalina w miarę. Kornelia - okropność Laura - patologia Ala - wieś, tak samo jak Ela.

Gość gość
pewnie dymał jakąś Olę w młodości :)

Gość gość
Najgorszy jest fakt, że On najwięcej ma do powiedzenia, najwięcej mi dyktuje, a ręki nie przyłożył do żadnej rzeczy z wyprawki dziecka. Ma to w doopie. Tak samo, jak chodzenie do szkoły rodzenia ze mną. Nie chce mu się, a będzie mi dyktował jak mam dać na imię mojemu dziecku.

Gość gość
Nie Ola nie jest najlepsze. Jest najgorsze, pospolite, obrzydło mi. I nie ma opcji, żeby moja córka miała tak na imię. Chociażby dlatego, że poszłam mu na rękę w kwestii wózka - miał być nowy, bo to pierwsze dziecko, a wybrałam używkę, bo tanio :-o

Gość gość
mi osobiscie podoba sie jagoda, wiktoria, marcele lub dianka

Gość gość
A jak sytuacja wygląda z tym urzędem? Jak on zarejestruję tę Olkę, to można jeszcze zmienić?

Gość gość
Powiedz mu, że Oli nie rejestrują, tylko Aleksandrę ;) Najładniejsze z tych to Laura.

Gość gość
Jeszcze miała być Izabela czy Hania, żadne imię mu się nie podoba poza Olką. Dlatego ja kategorycznie powiedziałam, że nie. A w szpitalu tak czy tak podam imię, które ja wybiorę.

Gość gość
Tylko wiesz.. w szpitalu można podać różne imiona, to i tak nie ma znaczenia. Liczy się to, co jest podane w USC. Zarówno ja, jak i siostra w szpitalu miałyśmy inne imiona, a potem mama zmieniła zdanie i w końcu mamy inne imiona, niż te, zapisane w szpitalu.

Gość errteeeee
nie rozumiem tej sytuacji kurcze kto to dziecko nosi całe 9mieś w brzuchu? Podałaś mu kilka imion a on się uparł na swoje? Niech spada. Jak zarejestruje inne imię niż to które Ci się autorko podoba to pójdziesz zmienić, masz na to kilka dni. Tylko przed porodem upewnij się ile dokładnie:P WYBÓR IMIENIA TO MA BYĆ WASZA WSPÓLNA DECYZJA, A NIE PANA KRÓLEWICZA

Gość gość
Na zmianę imienia podanego w usc jest pół roku. Tylko nie jestem pewna, czy aby to zrobić to nie jest konieczna zgoda rodziców: matki i ojca.

ale w takim razie za pierwszym razem też musi na dokumencie widnieć Twój podpis, dopilnuj żeby imie zostało wpisane przy Tobie i po kłopocie:)