Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcemy mieć Bogusię

Polecane posty

Gość gość

Bogumiła, czy Bogusława?

Gość gość
Bogumiła .

Gość gość
bogumila lepsze :)

Gość gość
Dzięki dziewczyny!, Będzie Bogumiła!

Gość gość
To imie jest okropne!

Gość gość
Na serio?? chcesz takie imię dać córce?? :-/ Powiem tak.... na studiach (skończone 7 lat temu) była jedna Bogumiła.. laska miała przerąbane (na studiach same dziewczyny). Po pierwsze każdy z całego roku ją znał, tylko ze względu na imię, bo większość się dziwiła, że ktoś w tym wieku z takim imieniem. Do tego była po prostu dziwna. Zrobisz jak zechcesz, ale jest tyle fajnych, normalnych imion. Oczywiście fajnie, że nie kolejna Julka, Hania, Zuzia, Lena czy Maja.. ale po co przeginać w drugą stronę.

Gość gość
Dlaczego przeginać, to piękne staropolskie imię i coraz częściej teraz wracają takie do łask. A zanim jej córka pójdzie na studia, to od naszych czasów minie prawie dwa pokolenia, więc to będą zupełnie inne czasy. A do dziecka i później też można mówić zdrobniele Miła :) ślicznie brzmi, mnie się podoba ;)

Gość gość
a nie lepiej Bogna? i będziecie na nią mówić Bogusia.

Gość gość
Jednak będzie Bogumiła, to imię odziedziczy po kuzynce mojej babci, osoby, która szmat życia poświęciła, aby pomóc mi w najtrudniejszych momentach mojego życia po stracie moich rodziców. Była mi matką, ojcem i najlepszą przyjaciółką. Bogusława, to imię mojej teściowej, którą kocham jak matkę od kilkunastu lat. Mamy już 2 synów, teraz na Świat wybiera się córka - nie mamy żadnych wątpliwości, będzie Bogusia. Synom mąż imiona nadawał - jeden ma imię po moim ojcu, drugi po dziadku ze strony ojca - Krystian i Olaf

Gość gość
No Wasz wybór... tylko pytanie, czy dziecko kiedyś Wam tego nie wypomni..

Gość gość
A dlaczego ma im wypomnieć, bo innym się może nie podobać? :D Dziecko chowa się z danym imieniem od urodzenia, więc traktuje je jako część siebie, skoro ktoś nie akceptuje mojego imienia, nie akceptuje mnie przez to, więc... nie musimy się z tą osobą zadawać :) którka piłka.

Gość gość
To po co temat zakladalas skoro z nikim sie nie liczysz?

Gość gość
dlaczego ma nam wypominać Bogusia swoje imię? Jest niegodne? obraźliwe? - zawsze kiedyś jak zechce powołując się na swoją opinię może zmienić, może sobie nadać jakiś artystyczny pseudonim pod którym będzie znana, np. Lu Lu, albo Lolitka, a może będzie pisać pod pseudonimem Jasiu. Nie mam obsesji na temat imion dzisiaj te są modne, jutro inne na topie. Ja miałam dylemat między podobnymi imionami, każde miłe memu sercu i tak chcę nazwać moją córkę. Sęk w tym, że i Bogusława i Bogumiła to popularne Bogusie. Które imię wybrać? I ta wspaniała i druga również. Ale, aby nie przedłużać dyskusji - wybrałam Bogumiła, a to czy tym imieniem krzywdzę dziecię czas pokaże. Takie obciachowe chyba nie jest, aczkolwiek modne również - z tego zdaję sobie sprawę.

Gość gość
do tych, co kulturalnie pytają "na ch*j temat założony"- po to, żeby pomóc w wyborze między Bogumiłą a Bogusławą- proponuję nauczyć się czytać ze zrozumieniem- to nie boli, a przynosi mnóstwo korzysci w życiu codziennym

Gość gość
No Wasz wybór... tylko pytanie, czy dziecko kiedyś Wam tego nie wypomni.. 10.09.13 [zgłoś do usunięcia] xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a pozwoliłabyś się bawić swojemu przedszkolakowi z dziewczynką o imieniu Bogusia?

Gość gość
A może jednak zdecydujecie się na Bognę?.Bardziej nowoczesne i to będzie kompromis między Bogumiłą a Bogusławą?

Gość gość
gość do tych, co kulturalnie pytają "na ch*j temat założony"- po to, żeby pomóc w wyborze między Bogumiłą a Bogusławą- proponuję nauczyć się czytać ze zrozumieniem- to nie boli, a przynosi mnóstwo korzysci w życiu codziennym xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx dzięki...

Gość gość
Nie, Bogna nie wchodzi w grę, chociaż imię ładne

Gość gość
Ok, nie chcę przeciągać tematu, nasze dzieci otrzymują imiona po przodkach, dlatego pytałam, coś w rodzaju loterii, bo miałam dylemat. Sprawę uważam za zakończoną - Bogusia lada dzień na Świecie sie pojawi, zapiszemy w USC Bogumiłę. Dziękuję za opinie.

Gość Ankali
I jak się czuje mała Bogumiła? Ładne imię. Szkoda, że raczej nie stosuje się pełnego brzmienia.A może tak właśnie mówicie do Niej?

Gość gość
Znam Bogumilę, mówia do niej Miła alebo Bogucha. Fajna jest.

Gość gość
Lepsze bogumila niz maja - pszczolka

Gość gość
jak już to Bogumiła ale i tak mi się nie podoba