Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colddesert93

tabletka 72h skutki

Polecane posty

Gość colddesert93

Witam. W czwartek około godziny 24 zdarzył nam się 'wypadek przy pracy', mianowicie pękła nam prezerwatywa. Teoretycznie byłam 2 dni po owulacji ale z racji tego, że na początku lipca przyjmowałam tabletki antykoncepcyjne przez dwa tygodnie (kompletnie mi nie służyły) miałam bardzo rozregulowany cykl. Z racji na nasz wiek, ambicje i odległość, w której od siebie mieszkamy nie mogliśmy pozwolić sobie na wpadkę.Pojechaliśmy do szpitala i po około 3,5 godzinach przyjęłam tabletkę (jestem za granicą i jest trochę inna niż w Polsce, działa 92h po stosunku). Pani ginekolog zrobiła mi badania, zadała kilka znaczących pytań i poinformowała o ewentualnych możliwościach. Od kilku dni czuję się osłabiona, bardzo bolą mnie piersi i mam skoki nastrojów (nie mówiąc już o apetycie). Moja wydzielina ma kolor brązowy i bardzo mnie to martwi. Okres powinnam dostać w poniedziałek w przyszłym tygodniu. Do Polski wracam 23 września i dopiero wtedy będę miała możliwość udania się do lekarza. Moje pytanie kieruję do kobiet, które miały styczność z tą tabletką. Jakie były wasze objawy? Czy tabletka zadziałała we wszystkich przypadkach? Po jakim czasie można zrobić test ciążowy? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. :)

Gość gość
Wydaje mi się, że to normalne objawy, nie mniej jednak pewna nie jestem.

Gość Niuniulkai
ja brałam niedawno 25 sierpnia tabletke escapelle ( 72 godziny) ;p wziełam ją w 12 godzinie po stosunku , pękła nam prezerwatywa w najgorszym momecie w dni płodne. Okres spóźniał mi się 2 dni aż wczoraj wieczorem przyszedł. Obiawy po zażyciu tabletki miałam tylko takie , ze byłam strasznie senna , przymulona przez pierwsze 2-3 dni

Gość gość
Po bzykaniu chcez się poddać obróbce chemicznej.Dawniej była mechaniczna czyli skrobanka