Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w polsce szczepia w ciazy pomozcie

Polecane posty

Gość gość

mieszkam w uk i tutaj sa zalecane szczepionki w ciazy, nie dla matki ale juz dla dziecka gdyz przenika przez lozysko. Czy w polsce tez tak robia? ja nie chce byc w ciazy szczepiona - stwierdzili ze moje dziecko ma szanse na smierc

Gość gość
nie, jedyne co dostałam to sterydy na płuca, ale dopiero gdy było pewne, że będzie wcześniakiem :)

Gość gość
czyli co? nie szczepią noworodków tak jak w PL? tylko w ciąży żeby niby przeszło przez łożyskoa potem już nie?

Gość gość
haha nie no niezla jestes .Nie musisz byc szczepiona ,mozesz odmowic,oni tylko proponuja.

Gość gość
Jak to stwierdzili? Na jakiej podstawie? Nie ma to jak propaganda strachu, społeczeństwo chodzi jak na sznurku :O

Gość gość
noworodka nie mozna szczepic do 2 miesiaca zycia. Jest w uk 'duza' umieralnosc przed ukonczeniem 2 miesiaca zycia. Szczepia dzieci po 2 miesiacach jak normalnie.

Gość gość
nie sluchajcie jej dziewczyna bredzi.Dzieci w Uk normalnie szczepia.Jej tylko proponowali szczepionke na whooping cough.Ma prawo odmowic ,ja odmowilam np.

Gość gość
A na co niby ta szczepionka?

Gość gość
dlatego szczepia w ciazy zeby przezylo te 2 miesiace - tak mi tlumaczyl lekarz. W tamtym roku okolo 9 dzieci umarlo na krztusca wiec nie jest to duzo. do tego, ze moge sie nie zgodzic - owszem ale polozna na mnie praktycznie krzyczala mowila czy mi nie zalezy na dziecku czy chce je zabic. Bede musiala miec spotkanie z lekarzem i tlumaczyc sie z tego dlaczego nie chce.

Gość gość
przeciez k***a napisalam ze normalnie szczepia dzieci :D pewnie ledwo dukasz po angielsku wiec nawet nie wiesz jak ta szczepionka ma dzialac.

Gość gość
whooping cough czyli koklusz

Gość gość
pytanie bylo czy w polsce szczepia kobiety w ciazy - to moje pierwsze dziecko i bylam tylko w uk u lekarza dlatego mnie to interesuje - nie mowie, ze nie moge odmowic i nie mowie ze nie szczepia dzieci idiotko :D

Gość Anaaabella28
koklusz to krztusiec. Ja nie bylam szczepiona w ciazy :)

Gość gość
Pierdoolisz duzo kobiet w Uk odmawia szczepiania.Sa tego plusy i minusy ,wiec to decyzja kobiety.Na mnie nikt nie krzyczal :)

Gość gość
patrzac na twoja polszczyzne ,moge tylko wyobrazic jak mowisz po angielsku :) Porazka kobieto robisz panike z niczego jestes zenujaca.

Gość gość
no a na mnie jak widac tak..

Gość gość
Nie robie paniki tylko pytam - po to jest to forum. Ciekawi mnie jak jest w polsce bo ja tej szczepionki nie bede miala.. A co do polskiego to zapewniam cie ze mowie lepiej po angielsku niz po polsku bo jestem tu od 14 roku zycia :D

Gość No nie mogęęęę
Po pierwsze to powinnaś natychmiast zmienić położną i lekarza, bo nie wolno im tak do Ciebie mówić i Cię straszyć! Powinnaś to gdzieś zgłosić! To żadna rzetelna informacja, tylko manipulacja mająca wymusić określone zachowanie i jest karalne, tak następnym razem małpie powiedz :D W UK weszło po prostu rozporządzenie od zeszłego roku, by szczepić kobiety, bo zwrosło zachorowanie na koklusz właśnie u niemowląt i narobili rabanu, ale to dotyczy głównie kobiet, których dzieci mogą być narażone na zbyt duży kontakt z chorymi lub chodzą z dzieckiem do dużych skupisk ludzkich.

Gość gość
ok dzieki tyle chcialam wiedziec :) Na polozna i tak skladam skarge bo ominela duzo rzeczy, nie chciala mi robic badan krwi mimo anemii itd.

Gość gość
chyba zartujesz ,ze nie chciala ci robic badan krwi.Masakra jakas.Ja tez mam problemy z krwia to mam co chwila badania .

Gość gość
powiedziala ze w 28 tygodniu mi zrobie a ja sie zle czulam bylam blada mdlalam i jej mowie to ona ze moge poczekac do 28 - nie wyszlam az nie zrobila krowa ale zajelo mi to duzo czasu - wyszla anemia

Gość gość
U nas mozna sie zaszczepic. Na wlasne zyczenie,nie jest to popularne ani modne. Ale sie zdarza. Mi do glowy by nie porzyszlo,nawet bym sie bala ewentualnych powiklan. Mysle,ze to kwestia czasu,firmy farmaceutyczne pewnie tylko czekaja kiedy u nas wejda ze swoja oferta i wiecej zarobia.