Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznazima

rybka bojownik

Polecane posty

Gość wiecznazima

czesc, a wiec mam taki problem, mam rybke bojownika i od paru dni lezy na dnie ,prawie w ogole nie plywa, dzisiaj do tego przestala jesc :-(, nie wiem co to moze byc i nie wiem jak jej pomoc.prosze o porady

Gość gość
ile rybka jest u ciebie?ile żyje? może to już jej koniec.

Gość gość
wykończyłaś go pewnie w kuli czy innym tego typu badziewiu...

Gość gość
moja tez ostatnio zdechla w kuli miala cos na oku, kup se nowa

Gość gość
tak k***a, bo jak ryba leży na boku i zdycha, to na pewno musiała być w kuli :o :o :o debile :o 🖐️

Gość gość
Kiedy była ostatnio zmieniana woda? Czy sprawdzasz jej parametry ( np. paskami)? Czy jest filtr? Czy jest grzałka? Czy jest oświetlenie? Czy są żywe rośliny w akwarium?

nie jest w kuli! mam akwarium 40l roslinki kamienie i piasek garzlka i filtr tez takze to nie warunki sa przyczyna przynajmniej tak mi sie wydaje :-( mam ja juz poltora roku..martwie sie bardzo bo nie chce jesc prawie sie nie rusza :-( kupilam jej krople takie niebieskie ale chyba nie wiele to pomaga

Niebieskie krople to są na odrobaczanie . Jeśli to samiec to i tak długo przeżył bez samiczki . Ryby akwariowe też czasem chorują .

Gość gość
Zrób sobie na kolację rybkę smażoną ze świeżo złowionej taaakiej sztuki...

Gość gość
Może to już po prostu jego czas? Ja też miałam bojowniki, żyły po 1,5 - 2 lata tylko :( Nie wiem ile czasu wcześniej były w sklepie..

Mozliwe ze to jego czas.. jedyne cizko patrzec jak sie meczy lezy na boku teraz na dnie i ledwo oddycha nadal nic nie zjadl juz nie wiem sama jak mu pomoc:-(

Gość gość
w dobrym akwarium dozywaja 4 lat... moze za duzo zarcia mu zaszkodziło? raba jak jest chora to absolutnie sie jej nie karmi, to tylko jeszcze bardziej zatruwa wode, trzeba zadbac zeby była czysta bardzo

a wiec zmienilam wode jeszcze raz i teraz przeloylam do mniejszego akwarium cobym ja mogla lepiej widziec nie je nic zobaczye jak bedzie dalej..

Gość gość
Nie znam sie na rybkach,ale dostalam kiedys wlasnie bojownika w kulí.Dlugo nie pozyl,ale nie o tym chcialam napisac.W sklepie dla zwierzakow,w ktorym kupuje jedzenie dla mego psa,bojowniki przeznaczone na sprzedaz czekaja na swoja kolej powsadzane do szklanek,w ktorych jest tylko do polowy woda.Stoja biedne,w pelnym tego slowa znaczeniu.

Gość gość
hmm, moglabys dodac je do drinkow, to rozkreciloby nawet najbardziej podla impreze

Gość gość
nazwa drinku nasuwa sie sama: "rybka lubi plywac", natomiast co do dokladnego skladu nie potrafie ci pomoc, moge jedynie zasugerowac, ze dla spotegowania efektu wizualnego ton powinna byc jak najbardziej klarowna.

Gość gość
W szklankach? To i tak dobrze, u mnie sprzedawali je w plastikowych kubeczkach jeden na drugim :o

Gość gość
Ale wy durne jesteście i rozprawiacie nad biedną rybką. Gdzie bojownika do akwarium 40 litrowego!!! W sklepie stoją w kubkach i szklankach, bo one żyją w maleńkiej ilości wody. Poczytajcie sobie jedna z drugą baranice że one w warunkach naturalnych żyją w kałużach! A ta bojownika do oceanu wrzuciła, matko. Nic dziwnego że ryba źle się czuje. Biedna rybka nosz kuźwa.

Gość gość
Bojowniki żyjące w kałużach to mit. Te, które kupujemy w sklepach są delikatne i potrzebują bardzo dobrych warunków.

Gość gość
Żaden mit 🖐️

Gość gość
Dziś mam podobny problem z rybką mam ją w kuli dość duzej, i sie nie rusza i mam pytanie, czy t juz koniec?

Jeśli jest w kuli to nic dziwnego kup mu aqwa 10 l. NIE KULE!!! dużo roślin, kokosa, żwirek gruby, karmę Tetra Betra Granules. I powinno być ok.