Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odmowa pojscia na rozmowe o prace przez Up

Polecane posty

Gość gość
Jeszcze raz napiszę taki problem to nie problem. Wykreślą Cię bo Up nie jest od rozwiązywania problemów psychicznych tylko od szukania pracy. Co ich to obchodzi, że masz jakieś fobie? Oni też nie mają wielkich możliwości proponują pracę jaką mają. Jak będziesz takie rzeczy gadać to w końcu uznają, że zależy Ci tylko na ubezpieczeniu.

Gość gość
A co ci zależy? Spróbować możesz.Jak sobie nie poradzisz-trudno - bedziesz szukać dalej. Co ja bym dała za taką pracę...

Gość gość
Jaki odnowić ? teraz nie mozna już odmówić. Albo idziesz na rozmowie albo jestes skreślona na okres 3 miesięcy.

Gość ZNAM TEMAT
[zgłoś do usunięcia] gość Jaki odnowić ? teraz nie mozna już odmówić. Albo idziesz na rozmowie albo jestes skreślona na okres 3 miesięcy. xxxxxxxxxxxxxxxxxx bzdura,moj brat ostatnio 2x odmowil, ale sam sobie zalatwil potem pracę, przy odmowie mowil,ze zlozyl cv do jakies firmy i sa duze szanse,ze go przyjma xxxxxxxxxx gdyby tak nie bylo jak pisze nie pisalabym lasce bzdur!!!

Gość gość
nie da sie z tym juz nic zrobic? babka tylko do mnie zadzownila. i spytala sie mnie czy jestem zainteresowana. w sumie niewiedzialam co mam robic bo rano mam wazna sprawe. i musze byc w domu.ale mezowi udalo sie wyrwac z pracy tzn. pojdzie pozniej i on to zalatwi. a teraz siedze i zaluje ze odmowilam. nawet maz do mnie dzownil i mowi zebym jakos to odkrecila.

Gość gość
A na kiedy była ta rozmowa? Jak np za tydzień to może Cię jeszcze popisze. Jak na dniach to może już przekazała listę zainteresowanych pracodawcy. W UP odnotowują Twoje odmowy. Jeszcze takie bezsensowne bo się boisz. Mogłaś chociaż powiedzieć, że niezgodne z wykształceniem. Jak 3x odmówisz to wykreślają. Lepiej przyjąć propozycję, iść na rozmowę i jak tam Cie odrzucą to chociaż w UP wiedzą, że się starałaś ale nie poszło.

Gość BeKo
Nie mozna odmówić. W poniedziałek byłam zarejestrować się jako bezrobotna i podpisywałam oświadczenie ze nie mozna odmówić. Przy pierwszej odnowie skreślają na 120 dni. Drugiej chyba 180 dni .

Gość gość
ale to byl tylko telefon. powinna zadzownic zaprosic do up. i wtedy rozmawiac a nie przez tel. takie sprawy zalatwiac.

Gość gość
cos w ten desen powiedzialam ze ja mam tylko studium administracyjne a nie studia. a niewiem czy nie wymagaja wyzszego.

Gość ZNAM TEMAT
[zgłoś do usunięcia] BeKo Nie mozna odmówić. W poniedziałek byłam zarejestrować się jako bezrobotna i podpisywałam oświadczenie ze nie mozna odmówić. Przy pierwszej odnowie skreślają na 120 dni. Drugiej chyba 180 dni . xxxxxxxxxxxxxxxx no ok, Ty wiesz przeciez lepiej:D

Gość gość
Może zaprosiła skąd wiesz? Tylko jak laska z mety, że nie chce to po co ma ja zapraszać do UP żeby jej to w oczy powiedziała?

Gość gość
Moja siostra rok temu miała 3 propozycje z UP w ciągu 3 miechów. Odmówiła, bo już sobie kręciła robotę i szczerze chodziła do tego biura codziennie na próbę. I ją wykreślili. Twój brat odmówił 2x więc nie mieli podstaw go wykreślić. A teraz jak jest to nie wiem.

Gość BeKo
Mam papierek przed ozami to widzę co podpisywałam 120 dni w przypadki 1 odmowy 180 dni w przepadku 2 odmowy 270 dni w przypadku 3 i każdej kolejne odmowy

Gość ZNAM TEMAT
tak, wiem, ale chodzi mi oto,ze 2x mozna spokojnie odmowic i nic sie nie dzieje, po 3 odmowie jestes wykreslona i bez ubezpieczenia

Gość ZNAM TEMAT
no sorry, ale to sa przepisy obowiazujace w calej Pl, chyba ze cos sie zmienilo dla dopiero co rejstrujacych sie...moj brat ponad rok byl zarejsrtowany

Gość gość
jak nie można przez telefon ! do mnie babka z up dzwoniła z propozycjami tylko że ja nie odmawiałam bo pracy potrzebowałam i jak mówiłam że ok zgadzam się zapraszała do siebie do up

Nie rozumiem po co odmawiać :o pewnie i tak jest już ktoś na to miejsce a rozmowa to lipa, a nawet jeśli nie to kandydatów jest wielu...nie musisz być zbyt przekonywująca ;)

Gość gość
Idź na rozmowę i zachowuj się jak niedorozwinięta, no i po problemie ;-)

Gość jak to w sądzie to
napewno ściema tez kiedys potrzebowali do sadu w moim mieście, dali ogloszenie do UP, bo musi byc przeprowadzona rekrutacja a i tak mieli swoja osobe na to stanowisko!!!! do takich miejsc nie przyjmuja z UP, chyba,ze na staż!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja mialam znajoma w tym sadzie i chcialam sobie przyłatwic to mi szczerze powiedziala o co chodzi z ta oferta w UP

Gość gość
Ubierz się jak d****a też pomoże :-)

Gość gość
dlatego wiem ze takie stanowko jest ustawione. a po co mi cos takiego???????????

Gość gość
A to, że mogą Cię wykreślić dalej nie kumasz? Jak zależy Ci na tym ubezpieczeniu to chodź ta te rozmowy nawet jak Cię nie przyjmą. Na tym to polega.

Gość gość
zobqaczy czy dostane pismo skreslajace mnie z up. z wiazku z odmowa przykjecia pracy.

Gość gość
po za tym kto normalny dzowni w ostatniej chwili.

Gość gość
Hahaha no tak idź powiedz że baba nienormalna bo zadzwoniła i jak ona śmie i że na kafe wyczytałaś że ta akurat oferta była ustawiona zobaczymy jak zareagują.

Gość gość
boje sie takiej pracy gdzie musze siedziec z ludzmi. bo napewno tam sama w pokoju nie bede. xxx A co, masz śmierdzące bąki? Czy o co chodzi?

Gość gość
tak mam smierdzace baki. w******ja mnie ludzie. sa obludni zaklamani.

Gość gość
dzwonią w ostatniej chwili, bo zapisując się do UP zadeklarowałaś, że jesteś dyspozycyjna i gotowa do podjęcia pracy w KAŻDEJ CHWILI

Gość gość
Ona tego nie kuma ona się boi i myśli że będą się z nią cackać. Najlepiej jakby płacili ubezpieczenie i dali jej spokój z ta pracą. Bo przecież po to jest UP prawda? Każdy by tak chciał. Ale spokojnie jeszcze dwie takie akcje i dostanie ładna decyzję starosty o wykreśleniu z listy bezrobotnych. Co ma wisieć nie utonie.

Gość gość
Autorko w jakim wydziale sądu proponują pracę??