Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

terlikowski to wstyd dla kościoła

Polecane posty

Gość gość

Od razu przepraszam bo moja wypowiedź będzie subiektywna i nie będę kryła oburzenia. Dla tych co wiedzą kto to jest Terlikowski prawicowy i katolicki autorytet i komentator. I teraz tak: ja też jestem katoliczką i mam prawicowe poglądy ale nie mogę czytać tego co ten ( nazwę go dosłownie ) oszołom opowiada. Zawsze jak jest np temat o zwierzętach ( ostatnio głośno było o uboju rytualnym ) to ten zaczyna gadać o aborcji i in vitro, i cały czas ta sama śpiewka: że jak ktoś broni zwierząt i nie zgadza się na ich niehumanitarne traktowanie to na pewno musi być zwolennikiem aborcji ludzi, i pewnie jej już w życiu dokonał itd. I zawsze to samo. Nie wiem, że temu chłopu nie może przyjść do głowy, że ktoś może kochać i ludzi i zwierzęta i być przeciwnikiem znęcania się nad zwierzętami jak i aborcji ? Ja też jestem przeciwko ubojowi rytualnemu czyli wg niego zwolenniczką aborcji i najprawdopodobniej jej już dokonałam. Co za nonsens..... Poza tym powiedział kiedyś, że jest totalnym przeciwnikiem rozwodów nawet jeśli w domu jest przemoc, to dziecko i tak jako większą traumę przeżywa rozwód rodziców niż gdy żyje w domu gdzie jest przemoc. Dziwię się gazetom prawicowym i katolickim ( pomimo iż takie czytam ), że publikuję wypociny tego oszołoma

dobrym zwyczajem jest dodawanie źródła na postawie którego twierdzi się to co sie twierdzi :) Ja też czytam Terlikowskiego i czasami jego poglądy są dla mnie za ciężkie ;) ale rozumiem ,zę jako postać medialna musi przejaskrawiać ,żeby do naszego społeczeństwa rozleniwionego moralnie cokolwiek dotarło . Mogę nawet powiedzieć ,ze się z nim zgadzam :)

Gość gość
po co głupich nie na temat dają do dyskusji? proste

Gość XPMaximusXPX
Terlikowski chyba potrzebuje pomocy, bo coś mu w głowie szwankuje. Bezcenne, było jego usprawiedliwianie pijanego biskupa, aż żenujące, że można być tak naiwnym(?). Czytałem w Wysokich obcasach wywiad z jego żoną, i przypomniałem sobie, jak u Lisa opowiadał o tym, że wymodlił cud i dziecko mu się urodziło, żona natomiast powiedziała że to wizyta u ginekologa i leki, a nie żaden cud. Dziwny człowiek, chyba potrzebuje pomocy, ot taki kato-taliban

Gość gość
katotalib i tyle

Gość XPMaximusXPX
nie lubię oglądać , czy dyskusji Terlikowskiego, bo ma taki charakter jak mój szwagrowski, jak dorwie się do głosu, to już nikogo nie dopuści, tylko ona wie wszystko i tylko ona ma rację.

problemem tego publicysty jest to ze on ma się za arcypapieża. Jest bardziej papieski od samego papieża. Zawsze wie lepiej, jego wypowiedzi to jedynie słuszna wykładnia doktryny i każdy inni, nawet księża są w błędzie. Mnie taki człowiek jak on odrzuca od Kościoła. Kojarzy mi się z czystym fanatyzmem. Ciekawe jest to, ze o tej samej wierze mówi Hołownia ,tylko dziwnym trafem jego postawa jest bardziej zachęcająca. Postawa pana T nie ma nic wspólnego z chrześcijańska miłością i zrozumieniem.

Gość gość
tak abstrah*jąc od tematu: to Twój szwagrowski to jest on czy ona w końcu? :P

Gość gość
on odbiega od nauk Jezusa. Pijany biskup to człowiek który naduzywa picia. To grzech. Jezus kazał grzesznych upominac. A ten ich usprawiedliwia. Mógł po pijaku kogos zabic..wstyd

Gość gość
to ja autorka, dzięki za komentarze :) właśnie tak jak mój przedmówca zaznaczył, Terlikowski też wpływa na mnie tak, że aż zniechęca mnie do kościoła, więc chyba przestanę czytać jego wypowiedzi. Na szczęscie Terlikowski to nie Kościól i tak sobie to tłumaczę. To tylko jakiś wariat, który ma się za Alfę i Omegę dosłownie

Gość XPMaximusXPX
jakoś tak się zamyśliłem i dopiero jak było za późno zobaczyłem, gafe.

Gość XPMaximusXPX
a tak, nawet jak zajrzę na Fronda.pl, to widzę, że ten człowiek wszystko najlepiej wie. Odnoszę wrażenie, że pewno nie dostał się do seminarium duchownego i ma jakąś traumę z młodości

Gość gość
nie wpierdalac miesa nie bedzie uboju jasne pieprzona hiporyzja 21 wieku!!

Gość ciężarówka znów
a mi się tak skojarzyło - w latach 90-tych kiedy byłam nastolatką popularna bardzo była muzyka metalowa i wtedy głośno było o tzw satanistach, znani oni byli z tzw czarnych mszy na których podrzynali gardła kotom, kozom, kurom i innym zwierzętom, obdzierali je żywcem ze skóry. Czyli znani byli z okrutnego znęcania się nad zwierzęta. Tak mi się skojarzyło, że ten cały Terlikowski ( niby taki katolik wierzący ) to tak naprawdę ukryty satanista, który uwielbia znęcać się nad zwierzętami i uwielbia patrzec jak one cierpią. To chory człowiek

Gość gość
episkopat powinien zamknąc temu katoterroryście ryj i kategorycznie zabronić mu wszelkich wystąpień w mediach bo to naprawdę wstyd co on wyprawia. On sam o sobie ma mniemanie, że jest bardziej boski od samego Pana Boga

Gość gość
upupupuppupupup

Gość gość
dobry ten terlikowski jest - rzeczywiście satanista a nie katolik skoro uważa, że najgorsze znęcanie się nad zwierzętami nie jest niczym złym

Gość gość
niektóre wypowiedzi na niektóre tematy Terlikowski ma naprawdę sensowne i spójne, ale z tymi zwierzętami naprawdę przesadza

Gość gość
motto terlikowskiego jak wstaje codziennie rano: "Pan Bóg czasami się myli, ja Terlikowski nigdy. Jeśli ten biedny błądzący Pan Bóg się czasami pomyli to ja Terlikowski Idealny łaskawie mu to wybaczę"

Gość gość
na zdjęciach z bliska, Terlikowski ma pryszcze jak małolat, czyżby jeszcze sobie nie podziubdział i mu sperma skórą wyłazi

Gość gość
przeciez biblia pisze ze czlowiek ma panowac nad zwierzentami czyli mozna wykozystywac zwierzeta do woli

Gość gość
Ha, teraz to dopiero wstyd po tym co ostatnio powiedział...

Gość gość
a ostatnio co on takiego powiedział ?