Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parapapa

szyjka macicy

Polecane posty

Gość parapapa

mam problem... nie potrafię sobie sprawdzić szyjki macicy. nie wiem po prostu gdzie szukać (hehe). czy jeżeli położę jedną nogę na zlewie, rozszerzę mniejsze wargi sromowe, to taka mała kuleczka, którą dotknięciem lekko drażnię, to właśnie szyjka macicy? mam dni od razu po okresie, więc jest nisko, używam lusterka, więc widzę ją bez problemu. ale nie wiem czy to dokładnie to, czego szukam. zdjęcia w internecie mi w ogóle nie pomagają... P O M O C Y.

Gość gość
przestań grzebać, bo od tego jest lekarz, a infekcję bardzo szybko mozna złapać

Gość gość
lusterkiem jej nie zobaczysz i wcale nie taka mala. wloz palec do pochwy i tam wyczujesz Taki ''dzyndzelek''

Gość pufpuf
niekoniecznie. bardzo dużo osób poleca samodzielne obserwowanie szyjki macicy, jeżeli chce się ustalać swój cykl bez problemów. więc podbijam pytanie.

Gość pufpuf
niestety trochę boli mnie, kiedy wkładam palec do pochwy. dlatego pytam się o inny sposób. dziękuję za odp.

Gość gość
swój cykl mozna obserwować poprzez różne inne sposoby/metody

Gość pufpuf
ja obserwuję głównie poprzez śluz. teraz jestem w ostatnim dniu okresu, właściwie plamienia już ustąpiły, zrobiło się sucho. może dlatego czuję taki dyskomfort we wkładaniu palca do pochwy.

Gość gość
W lusterku jej nie zobaczysz. Musiałabyś mieć studnię lub wziernik. Nie wkładając palca nie masz szans na zbadanie.

Gość gość
ja caly czas badam swoja szyjke macicy i niczego sie nie nabawilam. umyj dokladnie rece i do dziela. a czego mozna sie nabawic? a twoj Partner jak sie z toba kocha to ci zarazek nie przekazuje? przy masturbacji tak samo jest. do dziewczyny ktora zadala pytanie: boli cie jak wkladasz palec? jestes dziewica? to po co sie badasz w ten sposob chyba nie masz powodow?

Gość pufpuf
a mógłby mnie ktoś poinstruować jak to zrobić? jak się ułożyć i gdzie szukać?

Gość gość
nie jestem dziewicą. myślę, że ból wynika z suchości po okresie.

Gość gość
postaw jedna noge na klozecie albo przykucnij te dwie pozycje najlepsze. wprowadz dwa palce do pochwy i wyczujesz taka kulke. :) zadna filozofia ja przez te badanie dokladnie wiem w jakim okresie cyklu jestem. bardzo mi pomaga a metoda :)

Gość gość
dzięki! :)

Gość gość
przed okresem szyjka jest twarda i zamknieta taka jakby duza sie wydaje i ciezka. jednak na kilka godzin przed okresem albo jeden dzien przed robi sie miekka taka pulchna i sie otwiera. podczas okresu tez musísz sie zbadac zeby wyczuc dokladnie jaka jest kiedy jest otwarta. w dni plodne jest lekko podrazniona przynajmniej moja taka obolala miekka. mi pomagalo na poczatku okreslanie w ten spoosb ze na dni nieplodne jest twarda jak nos a na plodne jak Usta. ;) ale zeby nauczyc sie dobrze interpretowac to wszystko musisz kilka cykli sie obserwowac.

Gość gość
W lusterku jej nie zobaczysz. Musiałabyś mieć studnię lub wziernik. Nie wkładając palca nie masz szans na zbadanie.