Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy pisac prawde o edukacji gdy obecnie szukam pracy ponizej kwalifikacji

Polecane posty

Gość gość

mam ukonczonego w PL magistra ale chyba lepiej w UK o tym nie pisac w CV skoro obecnie szukam tu pracy w sklepach wiadomo ze tu do pracy w retail nie trzeba jakis specjalnych kwalifikacji czy wyksztalcenia co myslicie co pisac o eduakcji w application form???????

Gość gość
A co to jest magister z Polski dla Angoli ? :D Nie masz żadnych tutejszych kwalifikacji?

Gość river_maze
Nie ma potrzeby o tym wspominać. W zasadzie do pracy w sklepie nikt nie będzie wymagał wykształcenia wykraczającego poza gimnazjum, chyba że jest to coś w rodzaju nvq lub zbliżony kierunek zawodowy. Ważniejsze jest doświadczenie na podobnym stanowisku lub umiejętności, których nabyłaś gdzie indziej, a które mogą przydać się w pracy z ludźmi. Wyjątek może stanowić sytuacja, gdy kluczowe umiejętności zdobyłaś w trakcie studiów, gdy aplikujesz o pracę w sklepie, w którym nabyta wiedza wiąże sie bezpośrednio z oferowanymi produktami lub w przypadku, kiedy musisz wyjaśnić okres bez pracy. W większości wypadków dodałbym taką informację przy okazji wypełniania supporting information lub skills raczej niż pod edukację. Nie do końca się zgadzam, że Twój dyplom nie ma Anglii wartości, ponieważ może sie jeszcze przydać. Warto jednak pociągnąć jakiś dodatkowy kurs (chociażby krótki) uniwersytecki w Anglii, aby móc w przyszłości pokazać, że robiłaś coś w międzyczasie. Powodzenia!

Gość gość
Az takie wymagania sa do pracy w sklepie w UK? Na "kasie"

Gość gość
ten polski "magister", kupowany wam przez rodziców na prywatnych uczelniach jest tak samo gówno wart w Polsce, w UK i w każdym innym kraju!

Gość gość
Chyba ktos zazdrosci ze niektorzy maja mgra :) --------------- autorko, z doswiadczenia wiem, ze jesli szukasz pracy ponizej kwalifikacji, wieskze sznase masz nie piszac o wyksztalceniu wyzszym. Kiedys mialem taka sytuacjie bo nie mialam na chleb i chwytalem sie czegokolwiek, kobieta mi powiedziala ze moge cie zatrudnic al ty stad uciekniesz za 2 miesiace a ja szukam kogos dla kogo ta praca bedzie marzeniem a nie zapchaj dziura. :) podobnie mialam na kilku rozmowach , kiedy mi powiedzieli dokladnie to samo. Wiec klam nie pisz i dzialaj, i rob swoje .. NARIC uk pomoze ci z d*plomem i staraj sie o lepsza prace...powodzenia

Gość gość
Cv pisze sie pod pracodawce i musisz przewidziec czego on oczekuje. Napisanie ze sie ma magistra jest bez sensu w takim wypadku. Zachowaj to dla siebie. Też w czasie studiow jak szukalam pracy to przemilczalam fakt tego czy tamtego.