Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieogarnieta2

o co chodzi w polityce i dlaczego w PL jest tak zle

Polecane posty

Gość zatroskani obywatele RP
sondaże na razie nie dają PISowi wystarczającej przewagi nad resztą, ale jest to przewaga nadzwyczaj duża, trwa dopiero kilka miesięcy i zdarza sie po raz pierwszy od 2001 r. kiedy powstał PIS i PO do wyborów jeszcze 2 lata, wiele może się wydarzyć, PIS może jeszcze urosnąć, a PO na pewno jeszcze trochę spadnie, bo strat odrobic już nie ma szans choćby na głowie stanęli

Gość CHCA BYŚMY WYGINĘLI WSZYSCY
Mam 29 lat skończyłem studia, pracuję niestety w małym mieście. Za moją płacę nie da się godnie żyć, a tym bardziej utrzymać rodziny. Myślę o wyjeździe za granicę bo inaczej czeka mnie samotna wegetacja! To nie ludzie nie chcą mieć dzieci. Tylko ten kraj i rząd nam nie pozwalają na to by mieć dzieci ! Stąd mamy niski przyrost ludności więcej osób umiera niż się rodzi. Dodam jeszcze, że jak tak dalej pójdzie w tym kraju zostanie nam sam element społeczny mnożący się za becikowe. Następnie wyniosą z domów nauki typu żebractwo złodziejstwo itp.

Gość antykomunisstka
I jeszcze jedna istotna sprawa - media. Ludzie w dużej większości nie interesują się sami i wierzą w to, co im telewizja poda na tacy. A niestety u nas tv jest prorządowa, więc tuszują brudy rządu, a wyolbrzymiają błędy opozycji. Nawet dziś rano oglądałam wywiad z gościem, który krytykował tuska za podejście do związkowców, dziennikarka broniła premiera jak lwica ;) Można się było nieźle uśmiać

"To nie ludzie nie chcą mieć dzieci." qqqqqqqqqqqqq oczywiście a nawet przeciwnie, w Polsce wskaźnik dzietności wynosi 1,3 dziecka na parę wśród Polaków na wyspach brytyjskich ten wskaźnik wynosi 2,5 i jest najwyższy wśród mniejszości europejskich i samych Brytyjczyków

JAK ŻYĆ DONALDZIE ? Pracując na umowie śmieciowej za 1200zł miesięcznie? jak za to wyżywić dzieci ? Wysłać do szkoły ? Kupić ubranie? Wysłać je na wakacyjny wypoczynek ? Potem opłacić rachunki Czynsz, prąd, woda, gaz, podatek od deszczówki, i jeszcze na emeryturę sobie uzbierać ? x DONALDZIE NIE STARCZY NAM ŻYCIA BO MUSIELIBYŚMY W TAKICH WARUNKACH PRACOWAĆ NA EMERYTURĘ DO 100 nego roku naszego życia a jak wiesz przeciętny człowiek nie żyje tak długo

Gość antykomunisstka
To niestety smutna prawda. Na dodatek najgorsze jest to, że wiele ludzi chciałoby wrócić, a nie ma do czego... Ja w tym wszystkim nie mogę zrozumieć tylko jednego. Dlaczego na zachodzie takie np supermarkety płacą podatki, panie na kasie dostają 4 razy więcej niż w Polsce, do tego mają wolne niedziele i pracują do 18 a nie 21? Dlaczego u nas ktokolwiek boi się stawiać warunki dużym firmom?

A POlandia jest krajem szczawiem i mirabelkami płynącym

"I jeszcze jedna istotna sprawa - media." qqqqqqqqqqqqqq oczywiście, ale media jak i spora część dziennikarzy i celebrytów też są elementem układu sił z 1989 roku, dla przykładu... - założyciele TVN - Walter i Wejchert to starzy ESBECY, do tej grupy należy też Onet - Solorz, właściciel Polsatu, Plusa itd. - esbek - Michnik z Gazety Wyborczej najwiekszy obrońca zbrodniarza Jaruzelskiego, brat Stefan - zbrodniarz stalinowski - Monika Olejnik, córeczka esbeka, sama też współpracowała (TW Stokrotka) - Wojewódzki - synek Bogusława, prokuratora, który ochraniał zbrodniarzy z SB i MO podczas prowokacji bydgoskiej w 1981 - Owsiak - synek pułkownika MO qqqqqqqqqq to tylko niektóre z setek przykładów mętów peerelowskich i ich dzieci, jakie funkcjonują w mediach 🖐️

Antykomunistao To kwestia skutecznego antagonizowania różnych grupspołecznych i kazdych innych ze soba wzajemnie. Niekończącesię wojenki jak ta na kafe skutecznie uniemozliwiaja "zwarcie szeregów" i wspólne działania.

Gość antykomunisstka
Wiem o tym, wiem. Na szczęście co raz więcej młodych ludzi szuka informacji w internecie. A do pokolenie 40+ nie można mieć pretensji, bo większość z nich nie korzysta na co dzień z internetu. No, zostaje jeszcze czytanie odpowiedniej prasy, albo przynajmniej prasy 'z kilku stron', bo w sumie chyba nie ma całkiem obiektywnej.

"Do telewizji publicznej niedawno wróciła Hanna Lis, czyli Hanna Kedaj córka Aleksandry i Waldemara Kedajów, znanych peerelowskich dziennikarzy i tajnych agentów SB, figurujących na słynnej "Liście największych kanalii stanu wojennego" razem z Jerzym Urbanem i Zbigniewem Safjanem ojcem Marka Safjana prezesa Trybunału Konstytucyjnego w latach 1998-2006." :o qqqqqqqqqqqqq więcej tutaj: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5400747

zatroskani obywatele RP Nie interesują mnie takie sprawy kto kim kiedyś był, czyim jest dzieckiem mam gdzieś ojca wojewódzkiego. Moim problemem jest to co napisałem o dzieciach rodzinie i zarobkach a nie jakieś koszmary z przeszłości bo to niem a nic do rzeczy kolego

Gość antykomunisstka
miszcz_kozery wydaje mi się, że celowe antagonizowanie różnych grup nie ma dużego wpływu, ponieważ nawet jeśli zebralibyśmy ogromną grupę ludzi, która obaliłaby rząd, bardzo szybko okazałoby się, że nic więcej razem zdziałać nie mogą, bo sami się kłócą.

Gość gość
mie porownuj sie z NOrwegią - byla bardzo biedna, dopoki nie odkryoi w niej wielkich bogactw naturalnych. Takze z UK i innymi karajami zachodnimi, ktore zawsze mialy kolonie. Porownuj z postkomuną, z Rumunia, z Bułgarią( juz nie mowie,ze z biednymi krajami Azji czy Afryki) to zobaczysz, ze w Polsce nie jest tak zle, Polacy maja pretensje do rzadzacych a sami masowo kradna w sklepach oszukuja na podatkach , sciagaja na studiach, robia plagiaty. Rzad taki czy inny niewiele zrobi - polowe narodu trzebaby wsadzic do wiezienia - co nierealne. Niestety w czasie wojny wybili najlepszych i prawie cala inteligencję - jedno zy 2 pokolenia nie wydstarczy,zeby odbudowac moralny i madry naród

Dobra porównajmy do Czech

Gość antykomunisstka
CHCA BYŚMY WYGINĘLI WSZYSCY Niestety koszmary przeszłości mają bardzo wiele do rzeczy. Ponieważ wiedząc o tym co napisał zatroskani obywatele RP, można wysnuć wniosek, że komuna wcale się nie skończyła. A jak można budować silne, nowoczesne państwo, kiedy jego najważniejsze stanowiska od pół wieku okupują Ci sami ludzie, których jedynym marzeniem jest nakraść jak najwięcej?

"Nie interesują mnie takie sprawy kto kim kiedyś był, czyim jest dzieckiem mam gdzieś ojca wojewódzkiego." qqqqqqqqqqqqqqqqq To niedobrze, że masz gdzieś!!!!!! bo męty takie jak Wojewódzki, którzy funkcjonują w mediach TYLKO dzięki układom towarzyskim jakie mają dzięki rodzicom esbekom czy zbrodniarzom peerelowskim, podburzają dzisiaj swoją publikę, skłocają ludzi, wysmiewają opozycję antyokrągłostołową (PIS) czy wręcz manifestują poparcie np. dla PO, partii gwarantującej utrzymanie porządku zaprowadzonego w 1989. Do tego dopuszczają się antypolskich przestępstw, jak wkładanie polskiej flagi w psie kupy na antenie swojego programu lub nakłaniają swoich gości do takich działań (nakłanianie do przestepstwa też jest przestepstwem) - za co sąd prawomocnym wyrokiem skazał TVN na karę prawie 500 tys. zł - smieszną kwotę, ale jednak. I takie kanalie przez telewizor tłuką ludziom papkę do łbów i formują ich poglądy na różne sprawy. i ciebie to nie obchodzi???? to źle z tobą, bo ci ludzie również są elementem całej tej układanki, tych sił, które dzisiaj okupuję polską gospodarkę, a własnie z tego powodu zarabiasz tyle ile zarabiasz Kapujesz już?????? czy jeszcze nie??

""""13.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość mie porownuj sie z NOrwegią - byla bardzo biedna, dopoki nie odkryoi w niej wielkich bogactw naturalnych. Takze z UK i innymi karajami zachodnimi, ktore zawsze mialy kolonie. Porownuj z postkomuną, z Rumunia, z Bułgarią( juz nie mowie,ze z biednymi krajami Azji czy Afryki) to zobaczysz, ze w Polsce nie jest tak zle, Polacy maja pretensje do rzadzacych a sami masowo kradna w sklepach oszukuja na podatkach , sciagaja na studiach, robia plagiaty. Rzad taki czy inny niewiele zrobi - polowe narodu trzebaby wsadzic do wiezienia - co nierealne. Niestety w czasie wojny wybili najlepszych i prawie cala inteligencję - jedno zy 2 pokolenia nie wydstarczy,zeby odbudowac moralny i madry naród""""" ­ Co ty bredzisz? Mam najwiekszy odsetek magistrów w tej czesci galaktyki:D

antykomunisstka. ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ PO CZĘŚCI ALE TYLKO CO DO SPRAWUJĄCYCH WŁADZĘ W NASZYM KRAJU X Niestety koszmary przeszłości mają bardzo wiele do rzeczy. Ponieważ wiedząc o tym co napisał zatroskani obywatele RP, można wysnuć wniosek, że komuna wcale się nie skończyła. A jak można budować silne, nowoczesne państwo, kiedy jego najważniejsze stanowiska od pół wieku okupują Ci sami ludzie, których jedynym marzeniem jest nakraść jak najwięcej? X I mam pytanie co ma Wojewódzki, czy Owsiak i ich rodzina wspólnego ze bezrobociem i innymi problemami w tym kraju ?

"I mam pytanie co ma Wojewódzki, czy Owsiak i ich rodzina wspólnego ze bezrobociem i innymi problemami w tym kraju ?" qqqqqqqqqqqq już wyjaśniłem wyżej :)

Gość antykomunisstka
"I mam pytanie co ma Wojewódzki, czy Owsiak i ich rodzina wspólnego ze bezrobociem i innymi problemami w tym kraju ?" Ma i to bardzo wiele. Pomijam to, że Wojewódzki sam dokonuje i nawołuje do przestępstwa w swoich programach. Promuje multikulturalizm i 'europejskość' która w tej chwili nakłada różnego typu absurdalne obciążenia na kraj (np pakiet klimatyczny, naturalnie mówię o UE), a więc sporo kasy idzie na płacenie kar zamiast na rozwój państwa. I nie mów o dopłatach, bo w ostatecznym rozrachunku i tak wychodzimy na minusie. Owsiak sponsoruje sprzęt medyczny - szczytny cel. Tylko problem polega na tym, że nasi ministrowie co roku w budżecie przeznaczają miejsce dla kasy z WOŚPu, czyli zamiast kupować sprzęt z podatków, ludzie w imię wyższej idei wypełniają dziurę budżetową, a politycy mogą sobie jeszcze troszkę więcej nakraść dzięki temu

Bzdury bez sensu gadasz każdy ma swoje zdanie i nikt nikomu papki z mózgu nie musi robić wszyscy wiemy w jakim syfie żyjemy i to przez tych co nami żądzą ci sami ludzie

Gość gość
Wojewódzki i Owsik to tuby propagandowe obecnego rządu. Bez takich lizyd*p sondaże wyglądałyby nieco inaczej. Ciężko oszacować jak ale jednak.. bo takie yntylygyntne mamy społeczeństwo, że takie postacie są autorytetami.

Dla mnie nie są

dla mnie nie są żądnymi autorytetami ale winowajców tego co się tu dziej trzeba szukać gdzie indziej

Gość znawca obrzydliwości kobiet
"Na pewno powiecie że to wina rządzących, tu pada kolejne pytanie: 2. jak ich wybrać?" "Przed wyborami jest wielkie nawoływanie obywateli żeby poszli na wybory bo to ich obowiązek, ale ja pytam po co tam iść? Po co ma tam iść ktoś kto i tak się na polityce nie zna?" zadajesz dobre pytania. właśnie dlatego jest źle bo demokracja to zły ustrój - ci co się nie znają wybierają nieodpowiednich rządzących

"Bzdury bez sensu gadasz każdy ma swoje zdanie i nikt nikomu papki z mózgu nie musi robić wszyscy wiemy w jakim syfie żyjemy" qqqqqqqqqqqqq ludzie w większości nie myslą samodzielnie, nie szukają informacji na własną ręke, nie weryfikują tego co podają im postpeerelowskie "autorytety" w wiekszości przypadków mają takie zdanie, jakie im zaserwuje telewizor więc w takim razie pozostaje mi stwierdzić, że niewiele z tego wszystkiego rozumiesz.... i na tym kończymy dysputę

Gość antykomunisstka
Chyba tutaj też są jakieś ograniczenia wolności słowa, bo nie mogę wstawić odpowiedzi, bo treść została uznana za SPAM :D ale jeszcze popróbuję

"dla mnie nie są żądnymi autorytetami ale winowajców tego co się tu dziej trzeba szukać gdzie indziej" qqqqqqqqqqqqqqqq może dla ciebie nie są autorytetami, ale zrozum, że są autorytetami dla milionów innych ludzi, w tym wyborców oczywiście nie oni są bezpośrednimi winowajcami, w sensie takim, że nie decydują o horrendalnych podatkach albo dziurawym jak sito prawie, ale należą do tego złodziejskiego systemu, uczestniczą w ogłupianiu ludzi, są narzędziem propagandy i swoistym kwiatkiem do kożucha 🖐️