Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieogarnieta2

o co chodzi w polityce i dlaczego w PL jest tak zle

Polecane posty

Gość znawca obrzydliwości kobiet
a ty myślisz samodzielnie czy przekazujesz dalej to co uslyszales na niezaleznych stronach internetowych? wielu ludzi po prostu mysli nasladowczo a nie samodzielnie i w dodatku nasladuje nie to co trzeba

Gość CHCA BYŚMY WYGINĘLI WSZYSCY
Za wysokie podatki, politykę finansową, bezrobocie, niskie płace dopowiedziany jest rząd a nie Owsiak o inni wpadasz w paranoje człowieku

Gość antykomunisstka
Trudno, nie uda mi się dodać poprzedniego postu. Najważniejsze jest, żeby czytać różne pisma, z różnych stron i samemu wyciągać wnioski. Jednak ludzie tego nie robią i dlatego tacy ludzie jak Owsiak czy Wojewódzki pośrednio przyczyniają się do wyników wyborów

Gość zatroskani obywatele RP
"Za wysokie podatki, politykę finansową, bezrobocie, niskie płace dopowiedziany jest rząd a nie Owsiak o inni" qqqqqqqqqqqq dokładnie to napisałem, czytaj uważniej albo nie zabieraj głosu, bo już drugi raz masz z tym problem w ciągu paru chwil :o

Gość poduszeczka27
bo u nas jest dziki kapitalizm, PIS to partia socjalistyczna, dlatego to zawsze jakaś alternatywa, w socjaliźmie zawsze jest nadzieja na emerytury, opiekę zdrowotną, zapewnienie pracy przez pańśtwo

Gość zatroskani obywatele RP
nie ma żadnego kapitalizmu, jest chory mix systemowy, który zawiera najgorsze cechy socjalizmu (wysokie podatki) i najgorsze cechy kapitalizmu (niewiele dostajesz od państwa), wszystko okraszone złodziejstwem na każdym kroku

Gość antykomunisstka
Na socjalizmie zostały zbudowane dwa największe totalitaryzmy: komunizm i nazizm (narodowy socjalizm), więc i z socjalizmem trzeba uważać. Nie jestem stuprocentową kapitalistką (jak np K***in), ale uważam, że trzeba umieć to jakoś wypośrodkować.

Gość gość
:39] [zgłoś do usunięcia] poduszeczka27 bo u nas jest dziki kapitalizm, PIS to partia socjalistyczna, dlatego to zawsze jakaś alternatywa, w socjaliźmie zawsze jest nadzieja x Ale ja nie chcę żeby państwo mi cokolwiek z tego co wymieniłeś coś zapewniało. Ja chcę sama decydować gdzie sobie odłożę na przyszłą emeryturę i za co i gdzie będę się leczyć, Ja chcę aby państwo mnie w świetle prawa nie okradało z moich pieniędzy pod postacią podatkó, parapodatków, ZUS-ów , srusów i innych danin. Socjalizm już mieliśmy co to niby za darmo ktoś coś dostawał.

Gość poduszeczka27
bez bez opieki państwa poradzi sobie kilkanaście osób na sto tak więc jesteśmy skazani na państwo z założeniami opiekuńczymi ale to nie jest ze moim zdaniem

Gość antykomunisstka
Ale całkowity kapitalizm nie zakłada troski o naród. Znaczy to, że gdyby wprowadzić go w tej chwili w kraju, bardzo szybko wszystko, co jeszcze nie jest wykupione, wykupione zostałoby przez zagraniczne koncerny, ludzie zaczęliby pracować za psie pieniądze (no bo nie byłoby miejsca na ustawy o prawach pracownika) i jeszcze więcej ludzi by wyjechało. Państwo musi mieć jakąś kontrolę. A na to niestety potrzebne są podatki. Naturalnie uważam, że powinny być one dużo niższe niż teraz.

Gość Antykomunista
Tylko kapitalizm!

Gość pocztaj  zydowskie panstwo
w panstwie polskim szczesniak

Gość w górę bo ważne
up

Gość esbek na esbeku
:o