Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pozwolilibyscie mezowi dawac ciagle duze pieniadze tesciowej

Polecane posty

Gość gość
to ty młodziutka jesteś, co to jest 28 lat? masz dzieci, czy dopiero planujesz? nie marnuj sobie zycia z tym maminsynkiem, znajdziesz jeszcze fajnego faceta.

Gość gość
pozwoliłybyście mężowi ....a co to znaczy ? ty męzowi cokolwiek pozawalasz albo zakazujesz ? on jest rwoim dzieckiem czy podwładnym ? chyba ic sie w głowie poprzewracało panienko .

Gość gość
Nie wiem. Kiedyś były trochę inne czasy, nie wszystkie kobiety pracowały i teraz nie mają emerytur ani za bardzo szans na pracę bez doświadczenia, zwłaszcza w mniejszych miastach. Jeśli kobieta poświęciła swoje życie wychowywaniu dzieci to trocę głupio żeby dzieci się odwróciły (i mówię tu w kontekście tamtych czasów, kiedy żyliśmy w bardziej patriarchalnym państwie i kobiety nie pracowały a nie o dzisiejszych wygodnych mamuśkach). Także zależy czy kobieta ciężko pracowała w domu czy po prostu była leniwa. Bo mogła wtedy nie pomyśleć, że nie będzie miała z czego żyć na starość czy coś. Kiedyś trochę inne czasy były. Mój Luby daje mamie 600zł miesięcznie, mama całe życie pracowała ale ma w tej chwili najniższą krajową i ciężko się utrzymać :) Ja swoim rodzicom też przelewam trochę - jakieś 500-600zł. Ale nas na to stać.

Gość gość
widze ze niektore tu uwazaja ze dzieci maja obowiazek utrzymywac matki pasozyty do konca zycia:(nie ma to jak narobic sobie dzieci i niech dzieci robia na mamusie:(autorko nie przejmuj sie zaczepkami tych starych lampucer:)

Gość gość
moja matka ma 56 lat i zawsze pracowala, lata ma juz wyrobione wiec emeryturę dostanie okolo 1000zl, teraz też pracuje opiekuje sie dzieckiem. A ta stara rura twoja tesciowa co? 53 lata i nie pracuje, emerytury pewnie nie dostanie skoro pracowala kilka lat, albo jakieś grosze dostanie ale to najwczesniej za 10 lat, bo teraz podniesli wiek. A co z jej mężem? żyje czy nie zyje? jeśli jest wdową to powinna mieć rente po mężu.

Gość gość
tak jest , rozwiedź sie z porżądnym facetem , który nie wypiął sie na matkę a znajdź prawdizwego damskiego boksera , który i swoja matkę oleje a tobie wybije wszystkie zeby ...ale co tam , pokażesz eks mezowi jakiego masz męskiego faceta ... boszszsz .... co za pustaki tu siedzą . to i śmiesznoi straszno :D

Gość gość
jak bedzie miala 67, to za te lata co pracowala , dostanie emeryturke

Gość gość
bźdzągawa nawet nie iwe jakie to są pieniaze ale to jej nie p rzeszkada jećzeći zawodzić .

Gość gość
maz to nie moje dziecko czy podwladny tylko partner,przynajmniej tak powinno byc.a w glowie to sie tej babie poprzewracalo nie mnie.ona jest z miasta i pracowac by mogla tylko sie jej nie chce,maz sam to przyznaje,czesto na nia wyklina za to co robi,ale jak mamusia zadzwoni leci do niej:(

Gość gość
nie wiem czy 67, trzeba by zobaczyc w tej tabeli wieku emerytalnego, moja matka ma 56 lat i emeryture dostanie w wieku 62.

Gość gość
bzdziagwa to ty jestes i teraz mam pewnosc ze robisz to samo co ona:)jak cie tak interesuja te pieniadze to po wyplacie daje jej 400 zl ale w ciagu miesiaca kilka razy daje 100zl,50 zl i mnie tez zmusza zebym dawala,z mezem jest rozwiedziona

Gość gość
a dlaczego nie ma renty po mezu , byla zbyt mloda czy jest po rozwodzie

cóż za kultura , jakie wyszukane słownictwo , jaka rodzinna miłość ...matka to dla wielu pasożyt , stara rura , lampucera , i Bóg jeden wie kto jeszcze . Aż przykro czytać . Zwłaszcza ,ze większość kiedyś też zostanie matką ,teściową , babcią i stanie po tej drugiej stronie barykady , ciekawe czy też będziecie sie uważały za stare rury i pasożyty ?

Gość gość
Mam pytania do autorki, a co z teściem? żyje? pracował? Ile dzieci ma Twoja teściowa?

Gość gość
jezeli bylo z winy meza to moze sie starac o alimenty

Gość gość
no ciekawe w jakiej my bedziemy sytuacji na starosc

Gość gość
A wiec ja mam 55 lat .....jestem na emeryturze...niskiej ,bo niskiej 770zl,ale pracuje na umowe zlecenie...dostaje 450zl z czego 250zl idzie na pozyczke..kupilam ,a raczej dolozylam mezowi do samochodu(6tys) .maz na rencie 660zl.....dom i niezle w domu mam...ale do glowy by mi nie przyszlo prosic o kase od syna..nie to uragaloby mojej dumie.nigdy...nawet jak przywozi dzieci na wakacje to nawet sie nie spyta,czy moze by cos zostawil na ich utrzymanie(zarabia z zona okolo9tys na 4 osoby).on nie pyta,ja nie prosze...wolalabym chyba pawulon niz zebractwo.... :( Do roboty wyslac tesciowa...ja pracuje od 15 roku zycia(uczen -ekspedientka na poczatku) teraz mam 55 i dalej soie nie lenie......w cholere z taka mamuska!

Gość gość
jest rozwiedziona,ma 3 dzieci

Gość gość
moja matka wlasnie się żali jak to wszystko ją boli, kark, kregoslup, stawy, a jakos pracuje, zajmuje sie dzieckiem i ma 800zl meisiecznie niecale... a ta zdrowa i nie robi, smieszne

Gość gość
osobo powyzej,dziekuje,widze ze nie wszystkie kobiety po 50 sa takie jak ona:(jak wyslac?ona kilkanascie lat temu stwierdzila ze pracowac nie bedzie,maz mowi ze nieraz ja blagal zeby poszla do pracy

Gość gość
wlasnie - co to znaczy "pozwoliłybyscie" . Przeciez jest wolnym czlowiekiem. Poki daje pieniadze zarobione prez siebie a nie przez ciebie, to przeciez moze. Mojej tesciowej tak sie ulozylo zycie, ze pracowala bardzo krotko ( troje dzieci), ma bardzo marna emeryture i czulabym sie podle gdyby moj ma nie pomagal wlasnej matce, sama tego pilnuję. W rodzinie ludzi powinni sie wspierac. Jesli bede miala ja wiecej [pieniędzy, bede pomagala dzieciom, gdy one - to mam nadzieje, pomoga mi takze. Takie sa zwyczaje w naszej rodzinie - mozemy na siebie liczyc.

i oto własnie chodzi , o wzajemność , o pomoc, o empatię .Bo jeśli w rodzinie nie możemy jej doświadczyć to na kogo bedizmey liczyć na obcych ? Autorka tak bardzo sie denerwuje ale czy kiedykolwiek rozmawiała z teściową dlaczego jest tak jak jest ? Podejrzewam ,ze nie , nic nie iwe o teściowej a jedynie opiera się na tym co " ponoć " kiedyś powiedziała teściowa . Bo tak jest jej o prostu wygodnie . Może ponarzekać i wykreować przy okazji swój idealny obraz .

Gość gość
a zebyscie wiedzieli jak sie wysoko nosi,za jaką dame sie ma,co ona to nie jest jaka pani:(jak jej dzieci byly mniejsze dostawala wielkie alimenty a i tak nie placila rachunkow tylko wydawala na ciuchy,kosmetyki.jak chcieli odciac prad dzwonila po rodzinie albo do bylgo meza zeby pieniedzy doslal a on dosylal:(w swojej rodzinie lata temu pieniedzy napozyczala i nie oddala,teraz zyje z dzieci a konkretnie z mojego meza,bo tamta 2 tak nie daje

ten brak szacunki, to zopatrzenie tylko w forsę - przerażające to jest .

wysokie alimenty na dwójkę dzieci ....przeznaczane na ciuchy i kosmetyki .... kobieto , twój jad cie wykończy .

Gość gość
ile jesteście po slubie? i czemu za niego wyszlas wiedząc jakie to podle babsko?

Gość gość
ja sie nie opieram na tym co ona powiedziala tylko na tym co robi!!!!!i daje jej MOJE pieniadze takze,a wlasciwie zmusza mnie zebym mu dala i zeby on mogl dac jej inaczej jest awantura!!!!!!!!!!!!ja nie mam nic do pomagania ale on ja utrzymuje a ona uwaza ze jej sie wszystko nalezy!!!!!!!!!

a ty byś wolała żeby cie po rękach calowała za te parę złotych ...?

Gość gość
allium dziekuje za opinie nie bede z toba dyzkutowac bo nie ma z kim.zycze ci zebys kiedys nie mogla pomyslec o dziecku bo bedziesz wiedziala ze nie bedziesz miec na mleko dla dziecka bo wszystko pojdzie dla tesciowej.a przepraszam,ty jestes na bank starym babsztylem z takimi samym roszczeniami jak ona