Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile pieniędzy dać na wesele

Polecane posty

Gość gość

W pazdzierniku jestem zaproszona na wesele kuzyna. Ide sama. Nie wiem jaka kwote wlozyc do tzw 'koperty'. Zarabiam oczywiscie najnizsza krajowa czyli 1200zł. Myslicie, ze polowa tego czyli 600zł bedzie okjak za 1 osobe? Czy moze to za duze albo za mało? Ile wy daliscie pieniedzy na takie okazje?

Gość gość
ja robie tak, że daję kopertę, wkładam kilka karteczek, które udają pieniądzę i gotowe :D

Gość poduszeczka27
300 złotych nie ma się co szastać w twojej sytacji i jakiś ciekawy prezent za 50 złotych

Gość gość
Dałbym góra 200 zł !!! Na wesel kuzyna, z przy założeniu, że jest to kzuyn z którym nie mam specjalnych relacji.

Gość gość
Akurat nie mamy specjalnych realcji, widujemy sie raz na 2-3 miesiace, ale mamy dobry kontakt. On zyje swoim zyciem a ja swoim i poza spotkaniami rodzinnymi nie widujemy sie na kawie ;) Nie wiem ile dac bo jak pytałam znajomych to niektorzy dawali np rodzinie po 700-800zł przy takich dochodach jak ja mam albo troche wiekszych. I troche sie przeraziłam bo to jednak duzo pieniedzy!

Gość ewlina oooo
gora 200,ja to bym nawet dala 150 przy dobrych wiatrach

Gość gość
Ja jade na podobne wesele koniec wrzesnia w kilka osob z mezem i dwiema corkami do dalszego kuzyna rowniez i daje 200 zl. Bez przesady z tym dawaniem jak sie nie jest krezusem. W dodatku prawdopodobnie zobaczymy sie moze znow za kilka lat, a moze nie... wahalam sie czy jechac, ale tamci napieraja, wiec jedziemy

Gość ewlina oooo
aha i nie interesuje mnie jakis talerzyk,to moj prezent i nikt nie bedzie mi kruowa mowil ile dac i ile mam zwrocic??/

600zł będzie w sam raz. Najczęściej się daje trochę więcej niż Rodzice płacą od osoby czy pary za obsługę z wyżywieniem.

Gość gość
wesele bedzie jednodniowe, za osobe płacą 200zł, ja ide sama.

Gość gość
Bez przesady 600 złotych, och*jeliscie? :O 300 max 400 przy tych zarobkach bym dała, bez przesady wesele to nie jest impreza za którą trzeba zwrócić gospodarozwi koszty

Gość gość
A do tej pani co daje 200 za 4 osoby, no też byś się wstydziła.

Gość gość
ok, dam 300zł i ewentualnie kwiatki lub wino do tego :)