Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia21111111111111111

Mąż pracujący za granicą

Polecane posty

Witam;) Musze z kimś pogadać bo kompletnie nie wiem co mam robić. Mój mąż wyjechał miesiac temu za granice do pracy. Jestesmy moldym malzenstwem i bardzo za soba tesknimy. Mamy kilku miesieczne dziecko . Zostałam z córką sama, my tu on tam. Stwierdzilismy ze to bedzie jego ostatni wyjazd.i teraz mamy problem tego typu. Normalnie Kamil wróciłby pod koniec pazdziernika ale ma tez mozliwosc zostac pare tygodni dluzej i tym samym wiecej by zarobil. Wiadomo pieniadze by sie przydaly ale z drugiej strony bardzo tesknimy, kazdy dzien osobno jest dla nas koszmarem. Nie mam takiej przyjaciolki z ktora moglabym o tym pogadac a kazdego kogo sie pyta to mi odpowiada: niech zostanie, to tylo pare tygodni dluzej. jakia jest wasza opinia? Pomozcie

Gość gość
niech zostanie, to tylko pare tygodni dluzej ;) co was nie zabije to was wzmocni.

Gość gość
potrzebujesz boltza?:classic_cool:

Jestem pomiedzy mlotem a kowadlem:( chcialabym aby zostal bo wiadomo pieniadze ale ta cholerna tesknota mnie przeraza. mąż ma tak samo jak ja. kompletnie nie wie co ma zrobic ahhhhhh szoda gadac

Gość gość
Ciężko powiedzieć mój mąż musiał wyjechać na 6 miesięcy gdy nasz synek miał roczek, po powrocie szczerze mówiąc mały prawie go nie poznał - od tego czasu stara się nie wyjeżdżać na tak długo, ale wiadomo życie to nie bajka, za coś trzeba żyć. Wytrzymaj, jest skype, telefony, dacie radę.

Gość gość
aurorko,ale masz fajnie-ja bym chciał zeby mój mąz wyjechal za granice a ja zostałabym sama z dziecmi....marze o tym.

Gość gość
pare tygodni zleci, troche kasy przywiezie, a tu co go czeka. marna praca za grosze. wytrzymacie

mamy pare dni na podjecie decyzji bo jego szef kazal mu sie okreslic do konca tyg. a co do k***sa heheh to mąz wszystko przewidzial i sam mi zamowil wibrator;)

To jest jedna z trudniejszych decyzji w moim zyciu. Maz pracuje w budownictwie wiec az tak mala nie zarabia jak na polskie realia

Gość olgakochapomarancze
Jestem w podobnej sytuacji tylko ze moj chlopak pracuje ze granica juz od 2 lat i ja za nic w swiecie nie moge go namowic zeby znalazl prace w polsce. Posmakowal tego pieniadza i teraz mu ciezko zrezygnowac. ja nie widze naszego zwiazku dlugo. w naszym przypadku odleglosc zniszczyla zwiazek

Gość gość
Wiadomo ze jak KOCHA to tęskni a jak nie tęskni i nie KOCHA,to już tam kogoś poznał

Klaudia To ty musisz zdecydować.Czy mąż ma wracać czy zostać ten miesiąc czy dwa dłużej. Musisz postawić na szali co jest dla ciebie ważniejsze czy kasa czy mieć u swego boku męża.

z całą pewnością wolałabym mieć Go już u swojego boku! A przedłużony wyjazd to by była kwestia 2-3 tygodni dłużej. Mąż ma nawet do siebie pretensje że nie ma go przy malutkiej, nie widzi jak rośnie, jak uczy się samodzielnie siadać. Powiedział że jak skończymy studia (za ok 2,5 roku) to wyjezdzamy razem z córeczką

Skoro ma pretensję do siebie to niech wraca. W końcu rodzina najważniejsza. Tu w kraju też pracę znajdzie może nie za takie pieniądze jak tam ale przynajmniej będzie przy was.

dzieki Jarek za porady. Chociaż ktoś poczuł się być w mojej sytuacji. Dlaczego my mamy zawsze pod górkę . Śmieje się z Kamilem że to jest 7 naszych chudych lat heh czyli jeszcze 3 lata beda ciężkie, akurat skonczymy studia i potem bedzie juz tylko lepiej

Nie ma za co dziękować. Może gdyby ludzie bardziej chcieli zrozumieć drugiego było by łatwiej na tym świecie. Nie było by tyle zawiści. Fajnie ze są jeszcze takie kobiety jak ty Klaudia

Jarek a ile masz lat?

Gość anna z piekla rodem
klaudia mam pytanko..... poniewaz ostatnio czesto zastanawiam sie z mezem nad zmiana pracy(męża) czy mozesz mi troszke przyblizyc stawki jakie mozna zarobic? i gdzie pracuje(jakie państwo)?

Gość gość
Mój mąż wytrzymał za granicą tylko 3 tygodnie ,wrócił i sobie jakoś radzimy.

Prawdziwy kochająca się para przetrwa wszystkie przeszkody. Po drugie czy wyjazd za granicę aż tak jest ważny. Najważniejsze jest by być szczęśliwym.

Ja mam 22 lata;) a mąż jest kilka lat starszy. Kamil wyjezdza bo kolega mu załatwił miejscówke. Dobrze tam zarabiaja. jak jeszcze nie bylismy malzenstwem to wyjezdzalismy za granice razem: francja, holandia i niemcy. i zarobki siegaja od 6 euro do 9 euro. duzo zalezy od tego na jakie miejsce trafisz i czy szef bedzie w porzadku

Fajnie było by gdybyście razem z mężem wyjechali do pracy za granicę. Wówczas widzielibyście się codziennie Klaudia. No i co istotne szybciej byście zarobili na swoje mieszkanie czy dom. Nie ma to jak mieszkać na swoim Prawda??!!

ale my mamy swoj malutki domek ( 100m2). chodzi tylko o rozłąke

Rozumie. Fajnie mieć coś swojego. Jakiś mały remont przydał by się w tym waszym domku?? Czy wszystko już zrobione jest??

Gość gość
Dla ciebie może i koszmarem ale wierz mi, że facetowi nigdzie nie będzie lepiej niż na hulance za granicą

Nie wszyscy faceci są tacy jak myślisz. I to samo tyczy się kobiet. Dla jednych liczy się dobra zabawa a dla innych związek.

Kamil jest właśnie inny. Najchetniej to by juz wrocil do domu ale nie moze wystawic kolegi ktory zalatwil mu prace. A co do remontu to wiadomo ze zawsze cos by sie zrobilo, ale ja wole mieszkac tak jak mamy i byc razem niz miec zlote klamki i byc samemu

No teraz to z pewnością lepiej być i mamy, zawsze pomoże czy zostać z dzieckiem czy coś zrobić. Myślę że z czasem będziecie woleli być na swoim. Mieszkanie z rodzicami ma swoje dobre i złe strony. Dobre to te które już wymieniłem a złe to te że są chwile kiedy dwoje kochających się osób potrzebuje trochę czułości i bliskości. Mieszkając sami niczego nie musimy się obawiać.

Gość falling x
Znam to. Tyle, że my jesteśmy narzeczeństwem i nie mamy dzieci. Wyjechał dopiero w sobotę, a ja już czuję jakby to była wieczność i też nie mam komu się wyżalić. Głowa do góry ;)