Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hbbbbbbn

Zarobki 1900 jako lekarz i po co to gowno studiowac

Polecane posty

Gość Hbbbbbbn

Gdybym wiedzial jakie sa realia i ze starzy nadal beda mnie musieli wspomagac po ukonczeniu studiow (do tego mieszkam u nich) to w zyciu bym sie nie zdecydowal. Ciezkie studia, niedawno LEK, ciagly przepraszam za slowo zap*****l i nic z tego nie ma

Gość gość
Ale gdzie tak mało,zarabiasz?

Gość Hbbbbbbn
W szpitalu.

Gość gość
Nie mogę w to uwierzyć, przecież nawet salowa ma więcej!

Gość gość
ostatnio w wiadomościach mówili, że rodzinny lekarz może mieć około 2700 pacjentów i zarabiać na rok 26tys

Gość gość
najlepiej na psychiatrę albo ginekologa, w dzisiejszych czasach najbardziej opłacalne

Gość gość
jestes zerem ,laski wolą dzianych facetów ! Weź sie za robote a nie kwęcza !

Polecam po stażu wziąć sobie dodatkową pracę w prywatnej poradni :) albo specjalizację zrobić i udać się do szpitala.

Gość gość
wybierz na specjalizacje, kardiologie

Gość gość
To ,że skończyłeś studia nie znaczy ,że jesteś super lekarzem, zdobędziesz doświadczenie, zrobisz specjalizację to wtedy można będzie powiedzieć ,że jesteś lekarzem teraz jesteś absolwentem medycyny.

Gość emma k
Ja mam doktorat z biologii molekularnej i tez jestem zalamana, bo po tylu latach biedowania i ciezkiej pracy zaoferowano mi w Polsce 3,300 zl brutto. Odmowilam i szukam dalej. Na szczescie szukam pracy nie tylko w Polsce, bo doktorat mam zagraniczny.

Gość gość
to jest bardzo dobry zawod, a kasa przyjdzie z czasem

Gość gość
ha ha ha a ja mam zawodówkę własną firmę i mam miesięcznie jakieś 26 tysi

Gość gość
ten po zawodówce ,jak jest obrotny i ma fach w reku to troche zarobi kapuchy

Gość gość
lekarzu pewnie bys chcial zarabiac ,jak profesor odrazu

Gość blondyna 333
Medycyne studiuje się z pasji. Jeśli jej nie masz to będziesz gównianym lekarzem z takimi samymi zarobkami. Ile ty byś chciał zarabiać zaraz po studiach?

Gość gość
Na stażu tak się zarabia.Bez specjalizacji to ile chcesz mieć? Tysiące?

Gość gość
prawdziwa pasja daje energie do pracy

Gość gość
na stażu 3000 po stażu 5000 na poczatek

Gość gość
Na stazu powinno byc ok 4 tys. W uk na stazu zaraz po studiach jest 3 tys funtow na reke. To wyzej niz ICH srednia krajowa. Wiec w pl powinno byc ok 4 tys netto przynajmniej

Gość blondyna 333
Jeszcze raz napiszę , medycynę nie studiuje się dla kasy. Przestańcie w koncu z zarobkami w innych państwach. Jesteście w Polsce i realia są typowo polskie. Jeśli faktycznie autor skończył te studia , to niech sobie nie myśli, że teraz to będzie opływał w dostatek. Teraz to się dopiero zaczyna ciężka praca. która wykarze kompetencje , a później i wpłynie na zarobki. Jednak potrzeba tu cierpliwości.

Gość gość
Ale to nie jest kwestia studiów Bo nie ważne co robisz Rozejżyj się dookoła Popatrz na ludzi 90% biernie jęczy że im źle ale wśród tych pozostałych są nie tylko lekarze i prawnicy są też budowlańcy po zawodówkach, bezrobotne po podstawówce rownież! To charakter każdego z nas odpowiada za to ile zarabiamy.

Gość blondyna 333
Bo to jest taka nasza narodowa przywara, że tylko narzekamy

Autor ma racje. To ja pisalem o tym ze powinno byc 4 tys na reke. Jasne ze zyjemy w pl i zarobki powinny byc adekwatne do poskich warunkow, wiec wyrazilem sie jasno ze jezeli u nich wynagrodzenie stazysty to poltorakrotnosc ich sredniej placy zatem w pl powinno byc - ok 5-6 tys brutto. Proste.

Gość gość
Gdybym to ja chciała być lekarzem chiałabym coś na tym polu osiągnąć pomóc tym którzy najbardziej tej pomocy potrzebują aby żyć. A jeśli chcesz być bogaty poświęć 3lata i dojdź do miliona chociaż klasyczna droga do miliona trwa 2,5 roku. Zyjemy w 21 wieku jest nas tylu że znajdzisz wkoło mnóswo partnerów biznesowych, oraz biznesów spośród których będziesz mógł sobie coś wybrać. A jeśli potem dalej będziesz czuł powołanie w kierunku medycyny to zawsze możesz więcej mając już w ręku władzę jaką dają pieniądze.

Gość blondyna 333
To co dla ciebie jest proste, dla mnie już nie jest. Powracając do życia w UK, to proponuję sobie policzyć koszty przetrwanie, dlatego nie wygląda to jeszcze tak tragicznie. Wiem na pewno jedno, lekarz po studiach , bez praktyki i specjalizacji jest zwykłym niedoukiem . Na godziwe zarobki trzeba sobie zapracować.

Przypomne ze obecnie w pl wynagrodzenie lekarza stazysty nie stanowi nawet jednej sredniej krajowej. Wniosek jest prosty, w naszym kraju poniza sie wyksztalconych. Taka jest prawda. To nie jest normalne ze tutaj kierowca mpk zarabia tyle samo lub nawet wiecej niz lekarz. Nawet jezeli chodzi o lekarza stazyste.

Przestan z tym powolaniem. Ludzie wciskaja takiemu lekarzowi ten kit a sami na kazdym kroku kradna, oszukuja i zdzieraja kase z innych na lewo i prawo.

Gość gość
jeżeli dla ciebie to tylko zarobek , to tak nie powinieneś iść na ten kierunek