Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hbbbbbbn

Zarobki 1900 jako lekarz i po co to gowno studiowac

Polecane posty

Gość gość
Tak bo w polsce zawsze próbowano zrobić tak by wykrztałconych było jak najmniej by można było robić z ludźmi co się chce jak np. kraść im pieniądze z ofe do zusu. Im mniej wykrztałconych będzie tym mniej będą się bronili.

Gość gość
Tak jest, ale to jest Polska, zawszd mozecie sie przeniesc do Bangladeszu , bedziecie pracowac za miske ryzu. Macie pretensje ale k***a Polska to nie Francja cz GB. Przestancie juz k***a jeczec. Architekci tez gpwno zarabiaja, projektuja galerie, apartamenty a sami mieszkaja w lepiankach. Podczas gdybyle kreslarz w GB zarabia zaraz po studiach 2000 funtow

Czy ty kobieto rozumiesz co sie do ciebie pisze? Chodzi o zarobki w odniesieniu do sredniej krajowej w danym kraju. Nie pisze ze lekarz w pl ma zarabiac 3 tys funtow, tylko tak jak np w uk ( w de zarabiaja zaraz po studiach 2 krotnosc niemieckiej placy sredniej), poltorakrotnosc sredniej pensji. Chodzi o zasade ze nawet zaraz po studiach mlody lekarz ma u nich wiecej niz ich przecietny obywatel. W polsce jest na odwrot, zarabiaja wszyscy tylko nie taki mlody lekarz wyrobnik

Gość gość
Oddajmy hold powstancom Warszawskim. Oni jeszcze znali prawdziwa Polske

Gość blondyna 333
Ja tylko wspomnę, ze kierowcy mpk jest troszkę łatwiejj załapać praktykę i wprawę niż lekarzowi. Ludzie studia to nie wszystko, do tej pracy trzeba kupę powołania i serca, a to przełoży się na zarobki. Bo medycyna to nie jest typowa praca usługowa, to jest przede wszystkim służba.

Gość gość
Bo Polska jest biedna, a holote trzeba trzymac za morde, dlatego nieuki zarabiaja tyle samo, bo bez fizoli zaden kraj nie wytrzyma, a bez lekarzy tak, bo kogo obchodzi zeludzie umieraja

Dobra dobra sluzba. Mow tak kazdemu ze jego praca to sluzba. Kierowca mpk tez powinien miec powolanie bo przeciez w pewnym stopniu sluzy ludziom. Powiedz mu ze powinien miec powolanie i pracowac za 1000 zl ciekawe co Ci odpowie

Gość gość
Poza tym nie masz gabinetu, mozesz jezdzic do pacjentow, za kase, nie potrzebumesz kasy fiskalnej

Gość gość
Dobey lekarz jest rozschwyt,ywany, ludzie aie nawet boja ze straca takiego lekarza, maja kolejki, terminy, a dory lekarz zawsze pracuje w szpitalu,.a ci co nie maja stazu gowno wiedza

Gość gość
Słuchajcie nie jest źle Jest wspaniale jest pięknie Jedno co niedopuszczalne to to że rudy lis i jego banda i inne jemu podobne partie wciąż i wciąż przy korycie kradną nasze ciężko zarabiane pieniądze I TAK NAPRAĘ POWIEDZMY SOBIE SZCZERZE NIE MAMY WIĘKSZYCH PROBLEMÓW OPRÓCZ TEGO ŻE SĄ ONI WSZYSCY NASZYM WRZODEM NA D***E!

Gość blondyna 333
A tu się poprzedniku mylisz, bo w każdym prywatnym gabinecie fiskus czuwa. Błagam nie porównujcie zawodu kierowcy do lekarza. Nie , żebym jakoś lekceważąco się do nich odnosiła, ale odpowiedzialność jest jednak inna.

Sama piszesz ze odpowiedzialnosc inna ale wg Ciebie zarobki maja byc te same? Cos tu nie pasuje

Gość gość
-odpowiedzialnosc lekarza w Polsce nie istnieje... Ale nie narzekaj, ja skonczyłam historie, i 3 lata szukałam pracy, wysyłałam tysiace cv, odpowiedziały 3 osoby.... Dzis mam 35 lat i nie pracuje do tej pory, juz sie załamałam

Gość gość
powołanie to totalny mit i bzdury, nie ma czegos takiego, chyba ze tylko do zakonu... a poza tym na medycyne ludzie ida tylko i wyłacznie dla kasy

Podsumowujac, nie dziwie sie lekarzom ze emigruja. Po komunie u nas pozostalo- za pan brat swinia z pastuchem, robol ma miec tyle co lekarz. Dobrze ze przynajmniej w innych krajach jest normalnie.

Gość gość
No jak kierowca autobusu bedzie mial wypadek to co? Moj maz po studiach zarabial 1400 na czarno, z nadgodzinami, twraz ma umowe na 5000 bo nie jeczal tylko pracowal,.teraz to pracodawca wlazi mu w tylek zeby nie poszedl do lepszej pracy

Gość blondyna 333
Tak, tyle, że autor jest na początku drogi zawodowej i jeszcze wiele się musi nauczyć.I na swoją renomę musi sobie zapracować, bo do lekarza idziesz konkretnie po nazwisku, a nie wsiadasz do autobusu z odp. numerem twojej trasy. Chyba nie pytasz po nazwisku, który dzisiaj kierowca jedzie twoją linią?

Dokladnie, ida i robia to dla kasy, tak jak 100% ludzi w tym kraju. Ale takiemu lekarzowi wciska sie dyrdymaly o powolaniu, przysiegach itp

Gość gość
spokojnie jeszcze się dorobisz:) masz dobry zawód chociaż wiadomo jak z szacunkiem w polsce ja jeszcze studiuję-pokrewnie, bo farmację i też różnie to bywa, ale trzeba wierzyć, że coś się poprawi - walcz o dobrą specjalizację powodzenia:)

Gość gość
A widzieliście jak się Tusek śmiał ze związkowców do których nikt nie wyszedł?

Gość gość
wszystkim sie wciska, tylko lekarze czesto swietnie zarabiaja, a co ma powiedziec nauczyciel co ma po studiach 1400?

Ci w uk tez sa na poczatku drogi zawodowej a pomimo to wynagradza sie ich lepiej niz przecietnego brytyjskiego obywatela

Gość gość
Po 30-tce będziesz zarabiać co najmniej 10-15 tys i nie stękaj

Gość gość
Mnie ci durni zwiazkowcy smiesza ze swymi żadaniami. Tyle osób nie ma pracy i nie moze znalezc nic, a im sie zamarzyło nie wiadomo co, To niech zrezygnuja, ja chetnie pójde pół ich stawki... nie chca umów smieciowych... moze powinny zlądowac na bezrobociu to im by sie zachciało

Gość gość
a ja jestem PH i zarabiam prawie 5tyś plus autko i te inne badziewia typu laptop,smartfon itd. pozdrawiam :D

Gość gość
gość -odpowiedzialnosc lekarza w Polsce nie istnieje... x x niestety to prawda, teraz jak lekarz przez przypadek przyczyni się do śmierci/kalectwa pacjenta to dostaje tylko ustne upomnienie i tyle, a żeby zawiesić wykonywanie zawodu to musi kilka razy pod rząd spartaczyć robotę - zabić/przyczynić się do kalectwa, taki kraj i jak tu ufać lekarzowi, ktory przepisze lek i bedzie testowal na pacjencie czy akurat ten lek jest dobry eh

Gość gość
Wiecie kto na tuska głosował? Tcy co z poprzedniego ustroju wyszli z pewnym kapitałem z którego pomocą mogli sobie pieniądze z unii pobrać A teraz Wy lekarze nauczyciele i my wszyscy spłacamy ten dług O jak pięknie!

Gość gość
Moje kolezanki i koledzy co skończyli medycyne - mja 35 lat teraz i chyba tona w kasie. Jedna to jezdzi chyba z 7 razy w roku na wakacje za granice, nowe samochody, willa, jej maz tez lekarz. Nie znam biednego lekarza...