Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ika00

Architektura ASP Kraków czy PK

Polecane posty

Gość Ika00

Witam, za rok chcę dostać się na studia, chciała bym dostać się na architekturę na ASP albo na PK, chciała bym się dowiedzieć gdzie bardziej się opłaca iść, usłyszeć jakieś opinie i porady dotyczące tego kierunku studiów. Dodam że właśnie ukończyłam liceum i aby ułatwić sobie dostanie się na wspomniany kierunek będę robiła kurs w Żaku "dekorator wnętrz" proszę o opinie i porady :)

Gość gość
Lepiej idź na coś innego, dekoratorow wnętrz jest więcej nic psich gowien na plantach. Będziesz klepac biedę, niedojadac, grzebać w smietnikach

Gość Ika00
czyli na kierunek: architektura w Polsce jest wg nie opłacalny ? :/ słyszałam ze po kierunkach technicznych można dość łatwo znaleźć pracę, że np kierunki typu psychologia się nie opłaca iść :)

Gość gość
Nie ma już opłacalnych kierunków, może medycyna, będziesz zarabiać grosze i dokładać do biznesu

Gość Ika00
a Wzornictwo ? dodam że jest to kierunek zamawiany :)

Gość gość
wzornictwo? bez jaj. a nie myslalas zeby na architekture isc do warszawy? tam jest bardzo dobra ale tez bardzo trudno sie dostac. jezeli masz do wyboru te dwie uczelnie to pk, ze wzgledu na to ze jest to politechnika( nastawienie na ksztalcenie technniczne a nie tak jak na asp, artystyczne)

Gość gość
a wybierasz sie na architekture wnetrz czy architekture i urbanistyke? wnetrz jest bez sensu lepiej ta druga.

Gość gość
znajoma poszla na pk na architekture.. masz wogole dobrze zdaną mature rozszerzona? miala dosyc ciezkie egzaminy wstepne... chodziala 3 lata na kursy rysunku zeby tam sie dostac i na jedno cos sie nie dostala..WIEC TY NA PEWNO SIE NIE DOSTANIESZ :D

Gość gość
Mam kilkoro znajomych ktorzy sa architektami i tylko jednemu z nich dobrze sie wiedzie. Temu ktory pracuje w urzedzie miasta i wydaje pozwolenia. Pewnie Cie to nie zdziwi ale z architektura ma juz malo wspolnego a takie stanowisko jest pewnie zaklepane na 10 lat do przodu. Cala reszta pracuje w malych bankrutujacych firmach, ktore w pierwszej kolejnosci oszczedzaja na wyplacaniu pensji. A mieszkam w jednym z najwiekszych polskich miast... A jesli chodzi o to ktora szkola jest lepsza to pracodawcow to nie obchodzi i z moich doswiadczen w szukaniu pracy odnosze wrecz wrazenie ze im lepsza szkole konczysz tym masz mniejsza szanse na prace. Pracodawcy nie lubia 'wyksztalciuchów'

Gość Ika00
Bo Ty na pewno wiesz że się nie dostane :P myślałam o wnętrz, ale na PK tez w sumie mi odpowiada :) do Warszawy nie bo za daleko... to może zasugeruj konkretne rozwiązania prowadzące do kariery ??, bo jak na razie to same negatywne opinie wypowiadasz o tym kierunku :) wydaje mi się że powinno się dążyć do zawodu który sie opłaca i równocześnie taki dzięki któremu można się poczuć spełnionym ...