Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gmerający myśłi

Łzy w oczach mężczyzny

Polecane posty

Gość Gmerający myśłi

Co sądzicie na ten temat...?? wasze doświadczenia... Czy tak wypada, czy może już to zalatuje ciotowatością?? Proszę o opinie Pań oraz czy Wy Panowie uroniliście łzę i w jakich okolicznościach, wstydzicie sie tego?? Przyznam się sam, że mnie to dopadło jak rzuciła mnie osoba którą kochałem i nie umiałem przez dluższy czas powstrzymać tego uczucia... ostatnio jak mój dziadek umarł starał trzymać fason ale był moment że nerwy puściły.... jak to u Was bywa?? pozdro

Gość gość
tez plakalem jak moj dziadek umarl i chowali go do grobu a wiesz dlaczego bo byl dla mnie autorytetem kims waznym !

Gość Gmerający myśłi
srom mi wypada

Gość gość
Jaka ciotowatosc... leiej byc pozerem? Ciotowatosc to moze jak na m jak milosc placzesz. Ale jesli masz uczucia to lepiej wyplakac niz grac twardziela, ogarnij sie chlopie;) Ja bym chciala zeby moj facet plakal - tzn mam nadzieje, ze nie bedzie powodow;) A nie tlumil w sobie emocje - to neizdrowe.

Gość gość
Ja bylam manipulowana łzami pewnego faceta dlatego teraz w pewnych sytuacjach nie ufam takim łzom. Wręcz mnie odpychają. Jak widać wszystko zależy od naszych doświadczeń.

Wstyd to mieć kochankę brzydszą od żony a nie uronić łzę kiedy serce skowycze lub ze szczęścia .

Gość Gmerający myśłi
Też tak uważam ale mimo wszystko faceci wstydzą się tych uczuć... w sumie nie kojarze zbyt wielu takich sytuacji w życiu w przeciwieństwie do płączących Kobiet.

Gość gość
a ja wam powiem tak 14 lat małżeństwa znajomosci (czyt. chodzenia)20lat razem i do dzis mnie rozczula i fascynuje mysl ze kiedys tak ze soba rozmawialismy ze sie z czułości popłakaliśmy sei oboje i bez zadnej tam kłótni tylko tak bo akurat było cudownie i dzis mi tego brakuje :(

Gość Gmerający myśli
ktos się jeszcze przyzna ze nie tylko cebula wyciska z niego łzy??

Ja czasem płaczę np po rozstaniu albo gdy ktoś umarł z moich bliskich ale nigdy nie publicznie. Przyznaję że sam się wstydzę tych łez bo na codzień staram się być twardy i wydaje mi się to oznaką mojej słabości a przecież nas mężczyzn od dziecka uczy się bycia silnymi.

Gość gość
Uczy sie mezczyzn bycia silnymi i potem sa straszne problemy - lek przed bliskoscia, zblokowanie emocjonalne itd ;)

Gość gość
Ja raz widziałał łzy w oczach mojego faceta może ze 3-4 razy w ciągu 10 lat.

Ja was ludzie nie rozumiem. Każdy ma chwile,że czasami ogarnia go taki żal,że płacze, to normalne jest. Ukrywanie sie po kątach by tylko nie pokazać się z tej słabej strony jest dziecinne. Duszenie w sobie wszystkiego nigdy nikomu na dobre nie wyszło. Nie rozumiem ludzi którzy potrafią publicznie okazać swój gniew, a płaczu już nie. I w jedym i w drugim wypadku mamy do czynienia z okazywaniem emocji i co ciekawsze ludzie nie maja problemu z okazywaniem negatywnych emocji takich jak gniew, podczas gdy starają się nie okazywać normalnych emocji takich jak żal. To prowadzi do coraz większego zezwierzęcenia całej populacji i promuje chamstwo, wulgaryzm i znieczulicę. Przez takie własnie zachowanie świat zmienia się na gorsze, bo zamiast pokazywać ludziom swoją prawdziwą twarz każdy gra twardego/ą. I szczerze ch*j mnie interesuje co kto sobie pomyśli o tym gdy zobaczy jak płaczę, to, że ocenia mnie wogóle mnie nie znając i po płaczu stwierdza że jestem ciotą/gejem świadczo o nikim innym jak o nim samym ;)

Gość gość
Mężczyźni nie wolno płakać bo będzie uznany przez kobiety za ciotę nawet jeśli umiera mu na rękach jego własne dziecko czy ukochana osoba.

~Pavlo1985 Nie jestem chamem a wręcz przeciwnie jestem bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi i świata ale przyznaję otwarcie miewam czasem problemy z okazywaniem uczuć, bez problemu powiem że kocham ale płacz zawsze ukrywam.

W ch*ju to mam :) Skoro kobieta ocenia że nie nadaję się na partnera bo zamiast ją napierdalać zdarzy mi się czasem uronić łzę gdy świat mi się na głowę wali, to ja za taką potencjalną partnerkę, która empatią się wykazać nie potrafi podziękuję ;)

Jednak nie zaprzeczysz że społeczeństwo wymaga od faceta bycia twardym, zdecydowanym który nie pozwala sobie na słabość.

Własnie to mnie dziwi,przecież po to szukamy partnera, który nam odpowiada, by móć być przed nim sobą i nie musieć kogoś udawać. Połowiczne pokazywanie swojego prawdziwego ja i swoich emocji nigdy nie da pełni szczęścia, bo zawsze trzeba w jakiejś części dalej udawać kogoś kim się nie jest.

Gość gość
przed ślubem większość facetów robi z siebie wrażliwców, łzy na zawołanie ,po ślubie wrażliwiec znika ,a na jego msc wskakuje łachudra w kapciach i z pifffkiem w ręce :P :)

Nie warto się sugerować tym co chce społeczeństwo. Gdyby kazdy sugerował się tym co jest porządane przez spoleczeństwo w danej chwili mijałbyś na ulicy tych samych ludzi o innych twarzach, którzy różniliby się od siebie tylko gabarytami, twarzą, wykonywanym zawodem, imieniem i nazwiskiem. Podporządkowywanie się społeczeństwu zabija indywidualność i oryginalność. Społeczeństwo jako ogół poszukuje jakichś cech charakteru u danej płci, ale każdy indywidualnie szuka czegoś innego,.Dlatego każdy temat typu "facet/kobieta powinien/a...." facet/kobieta nie powinien/a...." jest conajmniej dziwny i zawiewa mitomanią na kilometr. Bo to że w społeczeństwie przyjęły się takie stereotypy idealnej/go kobiety/mężczyzny wcale nie oznacza przecież że osobnik posiadający inne cechy od porządanych społecznie spędzi życie w samotności prawda?

Gość gość
mężczyzny wcale nie oznacza przecież że osobnik posiadający inne cechy od porządanych społecznie spędzi życie w samotności prawda? oczywiście ze nie oznacza. płaczący facet przy kobiecie jest ok(wrazliwiec,uczuciowy dobry itd)ale ten sam facet płaczący przy kumplach bedzie traktowany jak ciota,i na odwrót -kobieta przeklinająca przy kumpelach jest ok,ale przy super facecie ,już niekoniecznie :classic_cool:

Nie znasz nikogo kto odbiega od standardów społecznych i nie jest sam? :) Ja mógłbym kilkanascie przykładów przytoczyć, ale nie zrobię tego, bo imię i nazwisko nic Ci nie da, a mnie do sądu jeszcze zaciągną za podawania czyichś danych osobowych :P

Gość gość
Niektóre kobiety są jednak poj..bane. Tak samo jak jedna kretynka pytała się na jednym forum kobiecym czy to jest niemęskie jak facet jest "zbyt troskliwy", bo opiekuje się swoją chorą siostrą. No omg, pakujecie się w związki z psychopatami, bo są tacy super twardzi to potem się nie dziwcie jak taki cię zdradzi, wykorzysta, całe życie będzie cię okłamywał albo i w mordę da.