Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PYTANIE Z HISTORI

Polecane posty

Gość gość

skąd się wieła masowa imigracjia żydów do polski przed 2 wojną swiatową?

Gość gość
oni nie przybywali, po prostu tu mieszkali od stuleci . Polska byla krajem tolerancyjnym, wiele wyznan, osiedlali sie i zydzi i prortestanci, Tatarzy - muzulmanie. Nie dzialala inwizycja, nie bylo wojen religijnych.

Gość gość
na pytanie z historii mogę odpowiedzieć, ale na pytanie z "histori" nie bo nie wiem co to jest

Gość Przybysz_
Tym aspektem się nie interesowałem, ale przypuszczam, ze po roku 70 naszej ery, gdy rozpoczęła się diaspora, zaczęli się rozpraszać. Dlatego przed II wojna światowa byli w Polsce, Niemczech, Francji, USA.

Gość Przybysz_
Dopiero w 1948 roku, gdy an ziemiach należących do Turcji na polecenie Brytyjczyków utworzono Izrael, Żydzi zaczęli się tam zjeżdżać.

Gość gość
dlaczego to jest lud tułaczy, czemu nie są w swojm państwie, tylko rozłażą się jak zaraza po całej ziemi, można ich zobrazowwac jako pasożytów, nic nie produkują, zarabiają z lichwy, dlaczego w wiekszości banków właścicielami sa żydzi (np. goldman sash, rotchchild)? dziadek mi mówił że w ich miasteczku było dużo żydów, a rodzice zawsze ich przestrzegali zeby do nich nie chodzili bo porywają małych chłopców chrześcijańskich a potem podobno podżynają im gardło wieszają w szafie postawiają miskę zamykają tą szafę i czekają aż cała krew spłynie, ja tam się ich boję!!

Gość gość
bank rezerwy federalnej w ameryce, gdzie kluczow estanowiska zajmują żydzi ( dość często pochodzenia polskiego) jest organizacją żydowską która kreuje kryzysy po to by się jeszcze bogacić, kryzys w ameryce skutkuje kryzysem na całym świecje (niewiem dlaczego?)

Gość gość
http://pl.wikipedia.org/wiki/Historia_%C5%BByd%C3%B3w_w_Polsce#966.E2.80.931385 tak jak w artykule, najwiecej ich naplynelo w XVI wieku kiedy cala Europa robila z nimi porzadek, wiecznie zasciankowa i faszystowska Polska ich przyjmowala....

Gość gość
a teraz te żydowskie łby z nami robią pożądek

Gość gość
czy Hanna Goronkiewicz - Waltz jest ładna?