Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mogę wtrącić słówko

urodziny z Monster High

Polecane posty

Gość mogę wtrącić słówko

Nie dyskutujmy o gustach, bo to nie ma sensu ;) Ale pech chciał,że jestem mamą córki ze świrem na punkcie MH ;P A w sobotę są jej 10 urodziny...i marzy jej się impreza w tym stylu.. Mam już kupione te wszystkie gadżety (zaproszenia rozdane, słomki, obrus, serwetki, kubki, talerzyki, 50 balonów ;P ozdoby na tort, mufinki :D uff) Mam kupiony fioletowy i czarny barwnik spożywczy i będę eksperymentować czy wyjdzie mi taki kolor np kremu do ciasta (muszę go odebrać od mamy :D) będą ohydne deserki z galaretkami ala robaki, robionymi w słomkach ;P ze śmietaną, na górze grobowce ;P z napisem R.I.P :D z biszkoptów :D Sernik będzie okrągły z pajęczyną na górze z czekolady, dokupiłam takie małe plastikowe pajączki :D to na górę położę jakiś :D Na drzwiach i oknach będą kurtyny w kolorach z MH z bibuły ;P (już mam wycięte :D) Pajęczyny będę robić ze sznurków, bo nie mam lepszych pomysłów :/ Ale może wiecie z czego są te pajęczyny sprzedawane na allegro? Taka jakaś włóknina? No i w zasadzie to piszę tu,że może macie jeszcze jakieś pomysły, na coś ohydnego, związanego z MH co może się podobać fankom tej durnej bajki, bo ja nie mam siły przebrąć nawet przez jeden odcinek? ;P Córka chce,żeby to były jej wymarzone urodziny, no to się sprężam,żeby były, mam nadzieję,że chwilę potem zmieni idolów na coś bardziej normalnego :D Aj, i jeszcze jakieś zabawy, bo te dzisiejsze dzieciaki są strasznie mało kreatywne :| Wymyśliłam Quiz wiedzy o MH, pokaz mody ze strojów MH - same je zrobią z bibuły ;P (mam zapas :D) i całe pudełko elementów do robienia kolczyków z MH ;P (kleję z masy solnej jakieś szkaradztwa i z modeliny ;P) Ale czy to wystarczy na 4 godziny? :D Jestem otwarta na sugestie :D

Gość gość
Jestes super mama :) A jesli chodzi o zabawy, to jesli cale urodziny maja trwac 4h, to moim zdaniem tych zabaw starczy, bo jak zaczna wymyslac te stroje, to wierz mi, ze 1.5 h strzeli jak nic.

Gość gość
Podczas urodzin puść im całą serię bajki.

No, mam już zebraną całą kolekcję bajek i folder z muzyką ;P Ale np nie wiem jakie podać danie na ciepło, bo z takich ohydnych rzeczy to tylko desery mi do głowy przychodzą :D Nie wiem jak mogłabym "zepuć" np jakąś sałatkę, tosty czy pizzę ;P

Gość miszelkaaaa
Urodziny będą super:) Moja 9 latka tez szaleje na punkcie monster...jak będę jej wyprawiała to już mam problem z głowy ,bo zerżnę pomysł od Ciebie:)

Gość gość
gratuluję pomysłu, werwy i chęci :) naprawdę duzo czasu w to włozyłaś. na pewno przyjęcie będzie świetne. moja córka ma 5 lat i na szczęście na razie nie ma skłonności w stronę MH :)

Gość gość
to ja proponuje prawdziwa trumne powsadzać te wszystkie bachory łącznie z tym bękartem solenizantem i pójść w p**du

Gość gość
fajny pomysł. jesteś pomysłową mamą, córka na pewno bedzie szczęśliwa.

gości z 10.43 >>> Jak ktoś ma bachory albo bękarty, to mu się nie dziwię, że mu takie czarne myśli do głowy przychodzą ;) Na szczęście ja mam fajne, wesołe dzieci :) Ale! Jednak koleżanka mojej córki ma 10 lat a ma takie myśli o śmierci, samobójcze, ubiera się na czarno i maluje sobie podkrążone oczy, że bałabym się ją zaprosić na takie urodziny :o

Gość gość
fajny pomysl :D mozesz kupic makaron barwiony atramentem kałamarnic czy jak to sie tam nazywa, bedzie czarny i mroczny :D

Gość mamadwóchdziewczynek
podziwiam i gratuluję ;-) co do pomysłów na zabawy to myślę, że wystarczy a na wszelki wypadek możesz mieć takie książki/ksero do stworzenia dowolnej kreacji monster. Na pewno wiesz o co mi chodzi, są takie szkicowniki top model i monster - dziewczynki dowolnie dekorują. Fajnie żeby coś mogły zabrać do domu - będą przeszczęśliwe ;-) Co do jedzenia to myślę, że pizza czy tosty nie muszą być drapieżne, wystarczy, że podane na talerzu z potworną postacią. Udanej zabawy ;-)

Gość gosciuwa
Czesc, ale fajnie to wszystko przemyslalas, Moze cos jeszcze dodatkowo znajdziesz w tematach na http://urodziny-dziecka.pl/, ja znalazlam pare fajnych rzeczy w zrob to sam pozdrawiam

Gość gość
fajne urodziny bedzie miała Twoja córeczka :) sto lat dla niej :)

Dzięki wszystkim, przede wszystkim za to, że to jedyny mój wątek od dekady, którego nikt nie zaśmiecał specjalnie i złośliwie :D To dla tych co będą zżynać pomysły to dodam jeszcze,że z czarnego brystolu powycinałam z szablonu mnóstwo nietoperzy i będą wisiały w całym przedpokoju ;P A do ciasta mam już barwnik, była pierwsza próba: czekoladowego ciasta dodałam czarny barwnik, więc ciasto jest czarne a krem fioletowy i różowy ;P

Gość gość
Nie puscilabym córki na takie urodziny, monster high to zło, poczytaj o iluminatach.

Gość gość
Urodziny super zorganizowane jednak te badziewne lalki to jest masakra w przyszłości Twoja corka bedzie miala zryty beret - wspomnisz moje słowa

Gość gość
Nie puscilabym córki na takie urodziny, monster high to zło, poczytaj o iluminatach.***************************************************************************************************************************************** proponuje psychiatre i to dobrego :D autorko świetny pomysł :) wykorzystam twoje pomysły za rok na urodziny mojej córeczki

ja czytałam te różne teorie na temat monster high i hello kitty. Ale wszystko zależy od tego jak się dziecku przedstawia pewne wartości. Moja córka wie,że monster high to fajne lalki, nie dlatego,że są wampirami, tylko dlatego, że nie każdy musi być piękny jak barbie z talią osy i nieskazitelną twarzą, żeby się innym podobać. Nie ważne co masz na głowie, jak jesteś ubrany inni Cię lubią, bo po prostu jesteś fajny :)

A dlaczego by nie spełnić marzeń dziecka? Kiedy ma spełniać swoje dziecięce fantazje ? Wieku 50 lat ? Jeśli chodzi o zabawy to moje propozycje to : 1. Straszna maska - niech dzieciaki zrobią ala maskę karnawałową . Niech sami stworzą kształt,pomalują,oszpecą itd....ma być strasznie :P 2.Straszna muffina/babeczka - daj gotową babeczkę i niech dzieciaki ją ozdobią (minus - może być niezły bałagan :P) 3."Straszny" taniec :P

Kurcze chciałam wysłać Tobie propozycję "strasznych" łakoci,ale kafe pieprzy mi że wysyłam spam :o Wejdź na stronę "mojewypieki.com" a potem w zakładkę Halloween / dla dzieci. Znajdziesz tam np. jak zrobić słodkie kości,paluchy wiedźmy,upiorne oczy

Gość gość
jestem praktykującą katoliczką, śpiewam w zespole pieśni religijnej, ale w życiu nie powiedziałabym, że bajka (durna, bo durna, ale moje dziecko też szaleje :D) to zło i nie pieprzyłabym o jakichś iluminatach! Za moich (i waszych) czasów mówiono, ze barbie to zło wcielone i że dziewczynki będą spaczone i co? Dziś mam 10kg nadwagi, nie maluję się jak barbie, za męża nie wzięłam faceta bez penisa i jestem NORMALNA! :D Zawsze będzie na COŚ moda- tak już jest Autorko- pomysł masz superancki!!! Ja córce robiłam tort MH. Kupiłam barwniki na allegro (cała gama kolorów). Tort nie był mega mroczny, ale właśnie w stylu MH. Biszkopt był jasny, krem w środku zrobiłam lekko różową masę z bitej śmietany z galaretką malinową (tort w środku dla mnie musi być smaczny, a jakoś zabarwionego biszkoptu nikt by u mnie nie jadł- przyjęcie było dla rodziny. Dla dzieci zbrakło mi sił, bo byłam w końcówce ciąży, która była zagrożona). Wierzch tortu był z bitej smietany zabarwionej na ostry niebieski (taki sam jak czesto jest w MH) na górze był opłatek z MH dookoła ozdobiony mocno różowym kremem. Wyglądało to fajnie i tort był pyszny :) Gratuluje pomysłu na reszte imprezy- SUPER!

Mój tort w środku będzie mroczny, ale na zewnątrz bardzo kolorowy - na jaskrawym zielonym tle są wszystkie postacie. Więc mrocznie nie będzie. Ta moja dziesięciolatka z patologiczną wyobraźnią na temat wampirów jest MARIANKĄ ;P i co drugi dzień spędza w kościele, więc myślę,że równowaga jest zachowana :D :D :D

Gość gość
dokładnie ;) Bajka nie ma NIC wspólnego z życiem. Znam okropne dzieciaki, które nie oglądają MH i są wychowane na minimini :D

Gość gość
Pajęczyny można zrobić z kleju takiego silikonowego, to jest w pistoletach do klejenia na gorąco, nie wrzucę Ci linka bo mi spam wychodzi od razu ;) Ale do kupienia w każdym większym sklepie "technicznym". Na gładkiej powierzchni rysujesz wzór i tyle. Pomysły na dekoracje i jedzenie faktycznie częściowo mogą być ściągnięte z pomysłów na Halloween. Widziałam kiedyś takie oczy z obranych winogron, blee... :P Przed czarnym barwnikiem ostrzegam, wychodzi wyjątkowo słaby, trzeba go dużo zużyć żeby nie było szaro-bure więc testuj na małej ilości jaki efekt. Muzyka, wiadomo, to córka wybierze, można o tatuażach jednorazowych pomyśleć, salonie makijażu czy fryzjerskim, jak sama możesz się tym zająć albo poprosić koleżankę... Tylko małe lepiej umyć przed wyjściem ;)